به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «محمدعلی زلفیگل» برای پنجمین بار در جریان پاسخگویی برخط هیات دولت به تماسهای تلفنی شهروندان در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری حضور یافت و پاسخگوی طرح، نظرات، ایدهها، شکایتها و درخواستهای مردم در حوزه مأموریتی خود در این وزارتخانه شد.
وزیر علوم پیش از این ۱۴ آذرماه امسال و در آستانه روز دانشجو در این مرکز حضور یافته بود و این پنجمین حضور وی در کوچه خدمت است. پیش از این وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پنجمین بار با حضور در محل مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری عنوان پرچمدار پاسخگویی به تماسهای مردمی را به خود اختصاص داده بود که امروز وزارت علوم نیز در کنار وزارت ارتباطات در زُمره یکی از فعالترین دستگاهها در پاسخگویی به تماسهای مردمی در این مرکز قرار گرفت.
زلفی گل در نخستین تماس تلفنی از خرم آباد لرستان که از نپذیرفتن وزارت بهداشت در جذب استخدامی رشته پرتو پزشکی گلایه داشت، گفت: برای رفع این موضوع و گرفتن شناسه استخدامی این رشته با سازمان استخدامی کشور گفتو گو خواهم کرد.
وزیر علوم در پاسخ به مطالبه والدین یک دانش آموز که نظارت درست در طراز دهی آموزش و پرورش به دانش آموزان سال اخر دبیرستان را برای شرکت در کنکور خواستار شد، گفت: در خصوص آسیب شناسی برگزاری امتحانات نهایی و نحوه محاسبه آن برای کنکور با وزیر آموزش و پرورش گفت و گو می کنم که این مطالبه به حق و درست است.
تعیین تکلیف مراکز علمی کاربردی یکی از موضوعات مطرح شده توسط شهروندی در آنسوی خط بود که زلفی گل در پاسخ به آن بیان کرد: بر اساس اساسنامه دانشگاه علمی کاربردی دستگاه های دولتی و اجرایی، اجازه تاسیس واحدهای علمی و کاربردی را ندارند فقط بخش های خصوصی بر اساس نیازهای صنایع می توانند واحدهای علمی و کاربردی را تاسیس کنند در حالی که در گذشته دستگاه های اجرایی از جمله شهرداری و هلال احمر واحدهای علمی کاربردی راه اندازی کردند که شورای عالی اداری رای به انحلال این مراکز داد و وزارت علوم نمی تواند تصمیم بگیرد اما می توانید برای بازنگری در این تصمیم در مکاتبه با نهاد ریاست جمهوری درخواست بازنگری انحلال این واحدها را توسط مراکز شورای عالی اداری پیگیری کنند.
رئیس سازمان سنجش خبرداد: تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزگاری آموزش پرورش طی دو روز آینده اعلام میشود
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش که امروز همراه با وزیر علوم در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری حضور یافته بود، در پاسخ به پرسش یکی از داوطلبان در خصوص وضعیت تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزگاری آموزش و پرورش اعلام کرد که برای مساعدت بیشتر با داوطلبان و مردم، متقاضیان میتوانند در تکمیل ظرفیت این آزمون شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته داوطلبان آزمونهای قبل فقط میتوانستند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند گفت: در حال حاضر هم از ترکیب داوطلبانی قبلی و داوطلبان فعلی، میتوانند در این تکمیل ظرفیت شرکت کنند و در نهایت تمامی این داوطلبان باید از نظر صلاحیت علمی و گزینش مورد تایید قرار بگیرند.
رئیس سازمان سنجش بیان کرد: تلاش ما این بود که بعد از تایید نهایی داوطلبان از نظر صلاحیت علمی و سایر موارد فایل یکپارچهای از این داوطلبان را داشته باشیم که تا کنون این فایل از سوی وزارت آموزش و پرورش آماده نشده است و هنوز داوطلبان تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزگاری مصاحبه میشوند و روند مصاحبه و گزینش همچنان ادامه دارد و هر زمانی که این فایل آماده شود، ما در سازمان سنجش دو روز پس از آن اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وزیر علوم در جمع خبرنگاران در پاسخ شایعه بازگشت متقلبان کنکور گفت: مردم اطمینان داشته باشند ما به عنوان خادم آنها اجازه نخواهیم داد که حقی از کسی ضایع شود و افرادی به ناحق به کرسیهای دانشگاه برسند و به طور جد پیگیر این موضوع هستیم.
زلفی گل افزود: عمدهترین راهبرد ما پیشگیری به جای مچگیری است و همه تلاش بر این است که اتفاقی نیفتد تا بخواهیم با آن برخورد کنیم. تمام سیستمهای نظارتی در سازمان سنجش و دانشگاهها و وزارت علوم چشمان بینای مردم بر شیوه پذیرش دانشجو هستند تا بهترین قدر ببینند و بر صدر بنشینند.
وزیر علوم درباره اقدامات این وزارتخانه برای برگزاری پرشور خانواده دانشگاهی در انتخابات مجلس گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دستورالعملی را برای تمام دانشگاهها تهیه و ارسال و سیاست رفتاری را در آستانه انتخابات برای روسای دانشگاهها تشریح کردند و از روسا و هیات های دانشگاهها خواستم که زمینه حضور حداکثری مردم در انتخابات را مهیا کنند.
زلفی گل ادامه داد: محیط دانشگاه باید برای حضور فعال دانشجویان نامزدهای انتخابات، نشست های پرسش و پاسخ، تریبون آزاد و کرسیهای آزاد اندیشی مهیا شود که بر این اساس شیوه های آن در عین دستور العمل ها بیان شده و روسای دانشگاه ها بر اساس آن عمل کنند تا شاهد حضور پرشور خانواده دانشگاهی در انتخابات باشیم.
وزیر علوم درباره کمبود برخی رشتههای دانشگاهی در مناطق محروم گفت: به دلیل اینکه بیشتر رشتههای پرطرفدار در رشته علوم تجربی است و حدود ۶۰۰ هزار نفر داوطلب این رشته هستند به همین دلیل شمار داوطلبان و علاقهمندان رشته ریاضی کاهش یافته است و شاهد افت حضور دانشجویان در رشتههای کلیدی علوم پایه و فیزیک بعضاً رشتههای اولویتدار در علوم انسانی مانند فلسفه هستیم.
زلفی گل ادامه داد: حال با تدابیر اتخاذ شده و موافقتنامهای که با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسیده امسال ۱۳۸۰ نفر بورسیه تحصیلی در رشتههای اولویتدار از جمله رشتههایی مانند علوم پایه و رتبههای برتر کنکور و مدال آوران المپیادها هستیم که در همان رشته ادامه تحصیل دهند و این اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد : امیدواریم با ارتباط موثری که میان دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاههای مادر در استان برقرار شده بتوان بخشی از نیازهای آموزش و پرورش بعضاً دانشجو معلم از طریق دانشجویان دانشگاه دولتی اتفاق بیفتد یعنی ٢ سال در دانشگاههای دولتی و ٢ سال دیگر در دانشگاه فرهنگیان درس بخوانند.
در ادامه یکی از دانشجویان دکتری ایجاد گرایش هوش مصنوعی در رشته دکتری رشته مهندسی کامپیوتر به منظور جذب در هیات علمی دانشگاهها را خواستار شد که وزیر علوم گفت: در اکثر رشتهها بحث گرایشها تجمیع شده است، اما اگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی، رساله خود را در هوش مصنوعی تعریف کنند آن وقت برای شرکت در فراخوان هم میتوانند مدعی شوند تا در همان هوش مصنوعی به عنوان هیات علمی جذب شوند. وزیر علوم افزود: حتی این دانشجویان میتوانند دروس ویژه خود را در حوزه هوش مصنوعی انتخاب کنند.
زلفی گل در پاسخ به شهروند دیگری که درخواست همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی دانشگاهها با اعضای هیات علمی غیر بالینی وزارت بهداشت و فوق العاده ویژه کارکنان دانشگاه را داشت گفت: مرتب پیگیر این موضوعات هستم. البته فوقالعاده ویژه کارکنان و تبدیل وضعیت آنها باید از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور صورت بگیرد و اگرچه اخیرا این سازمان طی نامهای موافقت خود را برای فوقالعاده ویژه کارکنان ابلاغ کرده بود که مجددا این موافقت لغو شد، اما من همواره پیگیر این موضوع خواهم بود و از پیگیری آن ناامید نخواهم شد.