بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد که در حوزه سالمندان درخواست مجوز داشته باشد طی ۲ ماه مجوز فعالیت صادر خواهد شد تا به عنوان حلقه‌های میانی کار ساماندهی امور سالمندان را انجام دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدرضا طالبی روز یکشنبه در چهارمین جلسه شورای ساماندهی سالمندان استان افزود: رویکرد دولت سیزدهم مردمی کردن امور است از همین رو مجوز تشکل‌های مردمی در استان از ۲ سال گذشته تاکنون ۴۵ درصد افزایش یافته است.

وی گفت: سند راهبردی و عملیاتی دوستدار سالمند باید در استان بومی‌سازی شود و یکی از اهداف مهم آن توانمندسازی سالمندان است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پدیده تکدی گری سالمندان ادامه داد: سالمندانی که اتباع بیگانه هستند و تکدی گری می‌کنند باید به اداره اتباع خارجی ارجاع تا تعیین تکلیف شوند.

وی بر ارائه طرحی برای ساماندهی سالمندان متکدی تاکید کرد و گفت: این افراد بعد از جمع آوری می‌توانند با کمک دستگاه‌های حمایتی در اشتغال‌های خرد و خانگی به کارگیری شوند تا برای تامین حداقل زندگی مجبور به تکدی گری نباشند.

طالبی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت تکدی گری سالمندان در چهارراه‌ها مناسب نیست و باید به شکل مطلوب ساماندهی شود.

وی گفت: بانک اطلاعاتی از متکدیان سالمند و معتاد هم باید تهیه‌ شود که اگر شخصی علیرغم اینکه خدماتی دریافت می‌کند مجدد به چرخه تکدی گری بازگشت از حمایت‌ها محروم شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی بر برگزاری منظم جلسات کمیته‌های زیرمجموعه شورای ساماندهی سالمندان استان تاکید کرد و افزود: باید خروجی این جلسات مصوبات کارآمد و قابل اجرا باشد.

وی گفت: راه اندازی کانون بازنشستگان در همه دستگاه‌های اجرایی ضروری است و باید در این خصوص ابلاغی که از سوی معاونت امور اقتصادی استانداری انجام شده پیگیری شود.

طالبی اضافه کرد: راه اندازی ۲ مرکز خدمات دوستدار سالمند در بیرجند از سوی دانشگاه علوم پزشکی پیگیری شود تا بتوان خدمات به این قشر را گسترده تر کرد.

وی با اشاره به بیماری‌های شایع در دوران سالمندی گفت: مناسب‌سازی معابر از امور مهم دیگری است که باید در حوزه سالمندی به آن توجه شود.

این مقام مسئول، افسردگی را از دیگر عوارض سالمندی برشمرد و افزود: مشارکت اجتماعی برای خروج سالمندان از تنهایی و افسردگی لازم است همچنین تداخلات دارویی، از دست دادن بینایی و شنوایی دیگر مشکلات دوران سالمندی است و داروهای مورد نیاز سالمندان باید در همه داروخانه‌ها در دسترس باشد.

شهردار بیرجند هم در این نشست گفت: مجتمع شبانه روزی شهرداری شبانه روزی شده و بسیاری از افرادی که از سطح شهر جمع آوری شده یا خودشان مراجعه می‌کنند، سالمند هستند.

مهدی بهترین با تاکید بر اینکه افراد بعد از پذیرش در این مرکز طی ۲ هفته باید تعیین تکلیف شوند افزود: در صورتی که این کار محقق نشود متکدیان سالمند به چرخه تکدی گری باز می‌گردند.

وی از بازسازی سه ملک در اختیار شهرداری خبر داد که در اختیار افراد بهبودیافته قرار می‌گیرد و گفت: تاکنون سه بهبود یافته از اعتیاد در شهرداری به کارگیری شدند و گلخانه متروکه بازسازی شده که در زمینه اشتغال این افراد مورد بهره برداری قرار گرفته است.

مدیرعامل بنیاد فرزانگان بیرجند نیز گفت: امسال ۴۱۰ میلیون ریال اعتبار از سوی بهزیستی به این بنیاد اختصاص یافت که در راستای خدمات معیشتی، فرهنگی و درمانی سالمندان هزینه شده است.

مسعود بیرجندی با اشاره به اینکه برخی سالمندان در بیمارستان بستری می‌شوند ولی هیچ یک از اعضای خانواده هزینه‌های بیمارستان را پرداخت نمی‌کنند افزود: در تلاش هستیم تا از طریق دستگاه قضایی مطالبات درمانی این افراد را وصل کنیم.

وی مشکلات قلبی و عروقی و سرطان را از بیماری‌های شایع در دوران سالمندانی برشمرد و گفت: نیاز است دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه کارگاه‌های آموزشی برگزار کند.

مدیرعامل بنیاد فرزانگان بیرجند یادآور شد: تمامی افراد بالای ۶۰ سال می توانند تحت حمایت بنیاد فرزانگان باشند و از خدمات این نهاد در دوران سالمندانی بهره مند شوند.

وی با اشاره به اینکه بنیاد فرزانگان در خراسان جنوبی از ۱۰ سال قبل راه اندازی شده عنوان کرد: تاکنون مکان مناسبی به این بنیاد اختصاص داده نشده و انتظار می‌رود بهزیستی از اماکن در اختیار، مکانی را برای امور بنیاد در نظر بگیرد.