به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سعید منتظر المهدی روز دوشنبه در همایش کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در اردبیل با یادآوری رشادت های کارکنان نیروی انتظامی در تامین امنیت کشور و شهروندان اظهار کرد: نیروی انتظامی امسال بیش از ۷۰ شهید تقدیم امنیت و آرامش مردم کرده است و در دفاع از کشور و مردم در خط مقدم قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه های نیروی انتظامی برای مقابله و کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور گفت: در جهان امروز قدرت از آن کسانی است که بتوانند اذهان دیگران را تحت تاثیر قرار داده و این ذهنها را به اهداف مدنظر خود معطوف سازند.
سردار منتظر المهدی اضافه کرد: در دنیای دیجیتالیزه شده جهان امروز و بهقولی دهکده جهانی که همه به هم نزدیک هستیم، آسیبهای متنوع و متعدد اجتماعی روز به روز دیده می شود و برای مواجهه با این پدیدههای نوظهور اجتماعی باید راهکارهای علمی و اجتماعی به روز پیدا کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی نیروی انتظامی با اشاره به انواع آسیبهای اجتماعی که فرزندان و نوجوانان ما خیلی درگیرآن هستند و نیز فضای سایبری رها شده اظهار کرد: به علت اینکه پیشگیری از این آسیبها را به شکل صحیح آموزش ندادیم متاسفانه نوجوانان و جوانان ما با مشکلاتی مواجه میشوند که گاهی غیرقابل جبران هستند.
سردار منتظر المهدی با تاکید بر لزوم حضور در چنین فضاهایی ادامه داد: باید به کمک همدیگر آسیبهای اجتماعی ناشی از پدیدههایی مثل اعتیاد و مواد توهمزا و شادیآفرین که خیلی هم روی آنها تبلیغ میشود را مدیریت کنیم تا جامعه ای امن و عاری از جرم داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خانواده به عنوان کوچکترین اما مهمترین نهاد اجتماعی در حوزه پیشگیری حرف اول را میزند ، امروز پدران و مادران شاغل فرزندان را بعضا رها می کنند و عدم ایجاد گفتمان در خانواده نیز دردسرها را دوچندان می کند.
معاون فرهنگی نیروی انتظامی با تاکید بر اهمیت حضور روانشناسان و مراکز مشاوره اظهار کرد: مشاوران ما فرصتی را برای طرفین ایجاد میکنند تا بتوانند با همدیگر گفت و گو و صحبت کنند.
وی افزود: درادبیات روانشناسی به روانشناس و مددکارگفته می شود وقتی کسی به او مراجعه کرد به حرفهای مراجعان گوش کند چرا که ۵۰ درصد از مشکلات افراد با حرف زدن حل میشود و این چیزی است که در کشور ، جامعه و در خانوادههای ما به آن توجه نشده است.
سردار منتظر المهدی ادامه داد: در هزار و ۱۰۰ کلانتری سراسر کشور مراکز مشاوره و مددکاری دایر است و پرونده های اجتماعی و خانوادگی قبل از این که وارد چرخه قضایی شود در این مراکز منجر به مصالحه میشود.
معاون اجتماعی و فرهنگی نیروی انتظامی تصریح کرد: ما چارهای نداریم جز اینکه بر نوجوانان و جوانان خود تمرکز کنیم و همان طور که از تاکیدات دین مبین اسلام است، مشکلاتشان را برطرف کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت توجه و تمرکز بر کودکان و همه مجامع آموزشی گفت: بیش از۹۰ درصد از ضمیر ناخودآگاه انسان در دوران کودکی و نوجوانی شکل میگیرد. یعنی از قبل انگارهای برای افراد ایجاد شده است که بر اساس آن عمل می کند، بنابراین اگر ما امروز کودکان را درست تربیت کنیم و با آنها درست مواجه شویم، آیندهمان قابل اعتماد خواهد بود.
سردار منتظر المهدی در بخش دیگری از سخنانش ریشه آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد افسردگی و خودکشی را در دوران کودکی ارزیابی کرد و گفت: وظیفه ما مسئولان ، مدیران ، پیشکسوتان حوزههای آموزشی و تربیتی این است که به دوران نوجوانی و کودکی بهطور ویژه توجه کنیم و آنها را درک کنیم ، به آنها اهمیت دهیم و فضای گفتمانی را در خانواده و جامعه ایجاد کنیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی نیروی انتظامی در ادامه با بیان اینکه تامین امنیت بدون حضور و مشارکت همه مردم مقدور نیست، گفت: برای تامین امنیت پایدار هر کسی باید سهم خود را انجام دهد ، ما به عنوان پلیس دست همه تک تک عزیزان را میفشاریم.
وی ادامه داد: این که امروز میگوییم مشاوران ما در مدارس ، مجامع آموزشی و ادارات حضور مییابند بخاطر ایجاد ارتباط گفتمانی است و این ارتباط گفتمانی است که منجر به ایجاد اعتماد و به تبع آن مشارکت و افزایش سرمایه اجتماعی میشود.
سردار منتظر المهدی با بیان اینکه بخش اعظمی از هزینههای سازمانهای بزرگ در دنیا معطوف به جذب سرمایه اجتماعی است، گفت: به اذعان اندیشمندانی که حیات پربرکت نبی مکرم اسلام (ص) را بررسی کردند هیچ بنی بشری تا به امروز روش ، منش و اخلاقش و رفتارش مانند پیامبر اکرم (ص) نبوده است و ایشان بزرگترین سرمایه اجتماعی برای جهان اسلام بودند.
معاون اجتماعی و فرهنگی نیروی انتظامی با اشاره به سیره نبی مکرم اسلام و چهره متبسم ایشان در مواجهه با نوجوانان و جوانان گفت: با قیافههای عبوس، گرفته، درگیر و ناراحت برخوردهای اجتماعی سامان نمی یابد ، پیامبر اکرم (ص) کمتر سخن میگفت ، بیشتر گوش میکرد و اساسا عصبانی نمیشد. اگر ما هم از این کارها را بکنیم همه را میتوانیم جذب کنیم.
وی تصریح کرد: خانواده ها به ویژه پدر و مادرهایی که درگیر مشکلات اقتصادی هستند، باید با وجود این مشکلات زمانی را برای حرف زدن با فرزندان و برای تفریح آنها بگذارند.
منتظر المهدی یادآورشد: یکی از علل افزایش طلاق و طلاق های عاطفی این است که همسران و خانوادهها وقت کافی برای همدیگر نمیگذارند در حالی که با ایجاد گفتمان و محبت بیشتر آسیبهای اجتماعی کاهش و سرمایه های اجتماعی افزایش خواهد یافت.