به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی تهران، حسین قناعتی روز دوشنبه یکی از اهداف آموزشی دانشگاه را تربیت دانشجوی متناسب با بازار کار کشور و با مدرک کاربردی بیان کرد و افزود: این دانشگاه به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نماد آموزش عالی کشور است و برای ما مهم است دانشجویانی در دورههای مختلف عمومی، تخصصی، فوق تخصصی و PhD تربیت شوند که سرآمد باشند.
وی ادامه داد: دانشجویی که از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصیل میشود باید بتواند از مدرک تحصیلی خود در زمینه علمی که به دست آورده به نحو احسن استفاده کند.
قناعتی با تاکید بر اهمیت آموزش با کیفیت به دانشجویان، اظهار داشت: دانشجویانی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران تربیت میشوند کارآمد و در جایگاه مناسبی که آموزش دیدهاند، مشغول به کار هستند و چنانچه کیفیت آموزش دانشجویان تغییر کند، به ماموریت دانشگاه خدشه وارد میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به چالشهای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی تصریح کرد: ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران حداکثر ۳۰۰ نفر است که اکنون ۸۴ درصد بیش از ظرفیت در حال تحصیل هستند که این امر موجب شده فضا و صندلی کافی در کلاسهای درس برای دانشجویان وجود نداشته باشد و دانشجویان در شرایط نامتعارفی در کلاسهای درس حاضر شوند. این امر در کیفیت آموزش تاثیر گذاشته و سبب میشود استاد نتواند آنچنان که شایسته است، علم خود را به دانشجویان منتقل کند.
قناعتی با تاکید بر وجود تعداد تخت کافی برای آموزش بالینی دانشجویان گفت: باید متناسب با تعداد دانشجویان استاد و تخت بیمارستانی پیشبینی شود با افزایش ظرفیت پذیرش، در بسیاری از درسها استاد با تعداد بالای دانشجو بر بالین بیمار حاضر میشود و این موضوع مشکلات بسیاری را برای بیماران به وجود میآورد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران توجه به امکانات رفاهی دانشجویان را ضروری دانست و گفت: علاوه بر کیفیت آموزش، افزایش ظرفیت پذیرش، باعث شده در مسائل رفاهی و خوابگاهی دانشجویان هم با مشکلاتی جدی مواجه شویم.
قناعتی با تاکید بر آموزش مهارت بکارگیری فناوریهای جدید پزشکی به دانشجویان افزود: یکی از الزامات امروز، بکارگیری فناوریهای جدید در پزشکی است اما با توجه به امکانات دانشگاه و تعداد بسیار دانشجو، امکان آشنایی با این تجهیزات و دستگاهها برای همه دانشجویان فراهم نخواهد بود که در این صورت در پیشرفت پزشکی از دنیا عقب خواهیم ماند.
وی ادامه داد: یکی از ماموریتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران نقشآفرینی در سطح جهانی و حرکت در مرزهای دانش است اما وقتی تعداد دانشجو افزایش مییابد، امکانات پژوهشی نیز محدود می شود و به ناچار دانشجویان برای فارغ التحصیلی با معیارهایی که از نظر کیفیت پایین است، سنجیده میشوند که این نیز نوعی هدر رفت امکانات دانشگاه است.
قناعتی با بیان اینکه یکی از افتخارات کشور، آموزش پزشکی در سطح آموزشی مدرن ترین کشورهای جهان است، افزود: با افزایش ظرفیت دانشجویان با مشکلات متعددی در حوزههای مختلف مواجه خواهیم شد که این امر منجر به خدشه دار شدن این موفقیت میشود و خسارت جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
رییس دانشگاه درباره راه حل این معضلات گفت: من از یکایک مسئولان مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دست اندرکاران تقاضا دارم که این مشکلات را در نظر بگیرند و اصلاحات لازم را انجام دهند زیرا برای سال جاری و ورودی بهمن ۱۴۰۲، دانشجویان با مشکلات فراوانی مواجه هستیم.