خسرو کیانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بهدنبال برگزاری ششمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری و با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفتهجاری، قرار شد تمامی دستگاههای خدماترسان و امدادی، شهرداریها و دهیاریها در حالت آمادهباش کامل باشند.
وی با اشاره به استمرار خشکسالیها و کاهش شدید بارندگیها در چهارمحال و بختیاری افزود: در این راستا باید دستگاههای اجرایی متولی برنامهریزی لازم برای مدیریت مصرف آب را در دستور کار خود قرار دهند.
کیانی به احتمال بروز پدیده سرمازدگی در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: دستگاههای مرتبط برنامهریزی لازم بهمنظور رویارویی با این پدیده را داشته باشند.
وی با اشاره به معتدل شدن شرایط آب و هوایی و احتمال ورود زودهنگام عشایر کوچرو به چهارمحال و بختیاری یادآور شد: دستگاههای اجرایی متولی در این حوزه باید مدیریت و آمادگی لازم را بهمنظور رعایت تقویم کوچ داشته باشند.
کیانی اظهار داشت: تمامی زرمایشهای حوزه مدیریت بحران باید براساس شیوهنامه ارسالی از سوی سازمان مدیریت بحران کشور در کارگروه مرتبط مطرح و پس از تصویب اجرایی شود.
سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری فعال میشود
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: یک سامانه بارشی روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری در این استان فعال میشود که با توجه به شدت بارشها هشدار سطح نارنجی برای این سامانه صادر شده است.
مهران چراغپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: بارش برف و باران، رعد و برق، وزش باد شدید، کولاک برف در گردنهها و مناطق برفگیر کاهش دید، احتمال سقوط بهمن، پدیده مهگرفتگی و کاهش دما از مهمترین مخاطرههای این سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
وی افزود: منطقه اثر این سامانه بارشی در تمامی مناطق چهارمحال و بختیاری بهویژه شهرستانهای کوهرنگ، فارسان، اردل، کیار (شلمزار)، لردگان، خانمیرزا، شمال غرب شهرکرد و بن است.
چراغپور تصریح کرد: بهدنبال فعالیت سامانه بارشی در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری در چهارمحال و بختیاری کولاک برف و کاهش دید در نواحی برفگیر و گردنهها، احتمال خسارت به سازههای موقت مانند بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال و سقوط اجسام سبک از ارتفاع در اثر وزش باد شدید رُخ میدهد.
وی یادآور شد: در این مدت پرهیز از سفرهای غیرضروری، احتیاط در رانندگی و بههمراه داشتن تجهیزات ایمنی لازم مانند زنجیر چرخ، آمادگی راهداری بهمنظور برفروبی در گردنهها و مناطق سردسیر، توقف فعالیتهای کوهنوردی، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، خودداری از پارک خودرو در کنار درختان و ساختمانهای نیمهکاره، مقاومسازی سازههای سبک و موقت، صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی و سایر اقدامات پیشگیرانه مورد توجه جدی باشد.
به گزارش ایرنا، هشدار سطح زرد هواشناسی بهمعنای آگاهی و اقدام در صورت نیاز است و در این سطح از هشدار احتمال وجود خسارت یا خسارتهای نقطهای وجود دارد.
در هشدار سطح نارنجی بهمفهوم اقدام ضروری، احتمال خسارت گسترده، زیاد است و در هشدار سطح قرمز باید اقدام فوری و همهجانبه در خصوص مهار و کنترل خسارتهای گسترده انجام شود.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.