به گزارش خبرنگار ایرنا، خانههای قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان شامل ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی در مجموع ۳۳۶ واحد از سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ ساکن شدند. از همانزمان به دلیل ترکهای عمیق خانههای نوساز، کار به شکایت رسید و حکم بر مقاومسازی صادر شد، اما به دلیل تاخیر در مقاومسازی، کار به تخریب رسید.
بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع ذی صلاح بر تخریب ساختمانهای ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بستههای حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته و مقرر شد، زمین ۲۰۰ متری برای ساخت حداقل ۷۵ متر بنا به آنان واگذار شود و قرارداد واگذاری قانونی ۹۹ ساله زمین دریافت کنند.
با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی هستند، تصمیم بر این شد فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کمکهزینه ساخت دریافت کنند.
پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدامها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانههای ناایمن است.
مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان با وجود در نظر گرفتن ودیعه مسکن و وام کمک هزینه ساخت خانه در زمین ۲۰۰ متری، اذعان کردند که توان ساخت خانه ندارند و بر این اساس، برای کمک به این افراد با چند پیمانکار برای ساخت خانه ۷۵ متری در زمین ۲۰۰ متری رایزنی شد و در نهایت، با یک پیمانکار بومی توافق به نتیجه رسید.
باز هم برای کمک به مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان اعلام کرد که کاهش سود بانکی بخشی از وام پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کمکهزینه ساخت در دست پیگیری است، اما قول ۱۰۰ درصدی نمیتوان داد.
محمد حمیدی با بیان اینکه تخصیص کمک بلاعوض توسط مدیریت بحران استانداری در دست پیگیری است، خاطرنشان کرد: استاندار سمنان طی نامهای به وزیر کشور خواستار کمک به مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان شد و وزیر کشور نامه را به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برای همراهی ارجاع داد که طبق این گزارش تلاش میشود بخشی دیگر از هزینه ساخت از محل کمک بلاعوض تامین شود و برای باقیمانده تامین مالی به دنبال کمک هستیم و اگر نشد، در قالب تسهیلات کمبهره با مالکان همراهی لازم درنظرگرفته می شود.
نگرانی در ساخت خانههای ویلایی وجود ندارد
برخی از مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از روند ساخت خانههایی ویلایی در طرح جایگزین خانههای ایمن ابراز نگرانی کردند و اذعان داشتند اگر ساخت خانهها به سال آینده موکول شود متحمل هزینه اضافه خواهند شد که معاونهماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان گفت: عملیات ساخت ۱۳۰ خانه ویلایی در طرح جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان اکنون طبق برنامه در حال اجرا است.
محمد حمیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روند ساخت ۲۰ خانه ویلایی در دست تکمیل و به فرایند ساخت به سقفزدن رسیده است و به زودی آماده بهرهبرداری میشود.
این مسوول اضافه کرد: زمین به تمام مالکانی که خانههای ناایمن خود در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان را تخلیه کردند، واگذار شد و ساخت خانه در حال انجام است.
وی ادامه داد: نگرانی بابت ساخت خانههای ویلایی برای مالکانی که خانههای ناایمن خود در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان را تخلیه کردند، وجود ندارد و طبق قرارداد با یک پیمانکار بومی کار ساخت خانه با اهتمام پیش میرود.
معاونهماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان بیان کرد: برای ساخت ۳۳۶ ساخت خانه ویلایی در طرح جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان با پیمانکار قرارداد امضا شده و نگرانی در زمینه ساخت وجود ندارد.
تاکید وزیر کشور بر پاسخگوکردن سازندگان متخلف بخشی از مسکن مهر سمنان
به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر کشور ضمن دستور تخلیه سریع این واحدها، از سازمان مدیریت بحران و معاونت عمرانی این وزارتخانه خواسته بود تا به سرعت نسبت به پیگیری حقوقی و پاسخگوکردن سازندگان متخلف بخشی از مسکن مهر سمنان که فاقد ایمنی شناخته شده است، اقدام کنند.
احمد وحیدی در سومین نشست ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کشور، این مطلب را پس از ارائه گزارش معاونت عمرانی استانداری سمنان درباره احتمال بروز حادثهای شبیه متروپل در بخشی از مسکن مهر شهر سمنان، مطرح کرد.
وی تاکید کرد: در گام نخست باید به سرعت ساکنان این واحدها تخلیه و در مکانی اسکان داده شوند تا خطر جانی برطرف و بسته به نظرات وزارت راه و شهرسازی، ساختمان دائم برای آنها فراهم شود.
وزیر کشور با بیان اینکه ممکن است در واحدهای نهضت ملی مسکن که شخصیسازی میشود هم چنین مواردی تکرار شود، تصریح کرد: گزارشی برای شورای نهضت ملی مسکن ارسال شود و وزارت راه وشهرسازی هم نظارت بر ساخت این واحدها را افزایش دهد تا از بروز فاجعه جلوگیری شود.
وحیدی، از اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان خواست به سرعت نسبت به تخلیه ساکنان این مجتمعهای مسکونی فاقد ایمنی اقدام کند و رسانهها هم نسبت به تنویر افکار عمومی وارد عمل شوند.
وی تاکید کرد: متخلفان ساخت این مجتمعها از هر دستگاهی که باشند باید تحت تعقیب قرار گیرند و خسارات وارده را بپردازند. از این رو، معاونت حقوقی سازمان مدیریت بحران و معاونت عمرانی وزارت کشور باید از سازندگان این مجتمعها شکایت کنند.
وزیر کشور با انتقاد از فقدان نظارت کافی دستگاههای متولی بر ساخت و سازها، عنوان کرد: در هر موردی که ساختمانها برابر شناسنامه صادره احداث نشده باشد، باید از طریق مراجع قضایی تحت پیگرد قرار گیرد.