تهران- ایرنا- خبر مستقل شدن جشنواره موسیقی پاپ، ثمرات بسیاری به همراه دارد که سبب رقابتی شدن بخش‌های مختلف موسیقی پاپ و فعالان این حوزه خواهد شد و اقتصاد این شاخه از موسیقی را بسیار پَروارتر از وضع فعلی آن خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، رضا مهدوی؛ آهنگساز، نوازنده، مدرس و دبیر سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در خبری مهم اعلام کرد که احتمالا سال آینده، شاخه پاپ به صورت جشنواره‌ای مستقل برگزار می‌شود. یک خبر مهم و البته بسیار خوشایند که ساحت جشنواره موسیقی را چندگام به سمت استانداردهای جهانی نزدیک‌تر کرده و کیفیت این جشنواره را در مواجهه‌ای مستقیم با اقتصاد بازار آزاد، محک می‌زند.

اما چرا برگزاری جشنواره‌ای مستقل برای موسیقی پاپ تا این اندازه مهم است؟

هم‌اکنون سال‌هاست که موسیقی پاپ به‌عنوان بخشی غیررقابتی، در جشنواره موسیقی فجر حضور دارد. بخشی پرطرفدار و محبوب که سرمایه در گردش بسیاری دارد و ویترین جشنواره فجر است اما این بخش با تمام قابلیت‌هایی که در خود دارد، به‌عنوان بخشی غیررقابتی مطرح است که صدالبته نمی‌تواند جایگاه مناسبی برای این شاخه از موسیقی مهم باشد.

برای جشنواره پاپ، می‌توان بخش‌های مهم و متنوعی را طراحی کرد که رهاورد بسیارخوبی را برای صنعت این شاخه از موسیقی به همراه خواهد داشت. اتفاقی بسیارمهم که باید سال‌ها پیش به وقوع می‌پیوست

حال اما جشنواره مستقل پاپ می‌تواند زمینه بسیار مناسبی برای رقابت میان فعالان این حوزه باشد. رقابتی که می‌توان علاوه بر خوانندگان، در بخش‌هایی چون ترانه، نوازندگان و حتی کمپانی‌های این حوزه نیز برقرار باشد تا یک نگاه عملکردی و رقابتی در این حوزه مطرح باشد. درست مانند جشنواره فیلم فجر که آثار بخش مسابقه، طی ۱۰ روز نمایش داده شده و مردم برای تماشای فیلم‌ها، بلیت می‌خرند و در انتها نیز داوری در تمامی بخش‌های تولید یک فیلم انجام و برترین‌ها معرفی می‌شوند.

موسیقی پاپ کشور به دلیل تنوع نگاه‌ها، سلایق و خوانندگانی که در خود دارد، می‌تواند نوید یک جشنواره پربار، پررونق و حرفه‌ای را بدهد؛ جشنواره‌ای که طی آن قرار است درصد بیشتری از خوانندگان حاضر در بازار موسیقی، در این رویداد، اجرای برنامه داشته باشند و فعالان بیشتری از موسیقی پاپ محک بخورند. جشنواره‌ای که طی آن برای بهترین اجرا، بهترین گروه، خواننده، آهنگساز، تنظیم‌کننده، نوازنده، صدابردار، شرکت تولید و... داوری صورت گرفته و برترین‌ها در پایان این رقابت اعلام شوند.

همچنین این جشنواره می‌تواند درآمدزایی بسیارخوبی داشته باشد که با توجه به ساختار دولتی آن که قطعا کاهش هزینه بلیت را به همراه خواهد داشت که سبب می‌شود تا درصد بیشتری از مردم، توان شرکت در آن را داشته باشند. همچنین اگر برای این جشنواره، جایزه‌ای مخصوص طراحی شود که به‌عنوان المان شهرت یابد، می‌تواند دستاورد فنی و بهتری را به همراه داشته باشد. درست مانند سیمرغ جشنواره فیلم فجر که به یک افتخار برای هر سینماگری تبدیل شده و عموم مردم نیز از ماهیت آن اطلاع دارند.

ضمن اینکه مشابه چنین رویدادی در کشور وجود ندارد مثلا برای جشنواره فیلم فجر، چندین رویداد مشابه در طول سال وجود دارد اما این اتفاق، در حوزه موسیقی و علی‌الخصوص شاخه پاپ، هیچ مشابهی ندارد و خلاء چنین حرکتی در جامعه‌ای که با وجود تمامی مشکلات اقتصادی و گرانی بلیت، باز هم استقبال بسیار خوبی از اجراهای زنده و تولیدات پاپ به عمل می‌آورد، به‌شدت احساس می‌شود.

برای جشنواره پاپ، می‌توان بخش‌های مهم و متنوعی را طراحی کرد که رهاورد بسیار خوبی را برای صنعت این شاخه از موسیقی به همراه خواهد داشت. اتفاقی بسیارمهم که باید سال‌ها پیش به وقوع می‌پیوست اما اکنون هم دیر نیست و می‌توان با یک مهندسی درست، علاوه بر رقم زدن یک جریان حرفه‌ای، رضایت طیف گسترده‌ای از مخاطبان این شاخه از موسیقی را به دست آورد.

امیدواریم مدیران دفتر موسیقی در این زمینه، یک همت‌عالی به خرج داده و سازوکار برگزاری این جشنواره مستقل را در یک زمان مناسب و با یک مهندسی هدفمند و هوشمند فراهم کنند تا یکی از مردمی‌ترین و پرطرفدارترین شاخه‌های موسیقی، بتواند به شکل همه‌جانبه‌تری مورد حمایت و محک حرفه‌ای قرار بگیرد.