حجت الاسلام و المسلمین احسان خاکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ثبت نام از معتکفان در مساجد شهرستان دزفول از هفته گذشته آغاز شد و تا امروز ادامه خواهد داشت، افزود: ۳۵ مسجد در شهر دزفول و ۱۱ شهر تابعه این شهرستان برای میزبانی از معتکفان آمده شده که نیمی از این مساجد مختص بانوان و نیمی برای آقایان است.
وی با بیان اینکه علاوه بر اعتکاف عمومی برگزاری اعتکاف ویژه دانش آموزی، دانشجویی و تخصصی نیز در این شهرستان پیش بینی شده است، ادامه داد: اعتکاف ویژه دانش آموزان پسر در مسجد پاسداران، اعتکاف ویژه دانش آموزان دختر در مسجد آل یاسین، اعتکاف ویژه دانشجویی در مسجد دانشگاه آزاد و اعتکاف تخصصی قرآنی نیز در مسجد شیخ انصاری برگزار میشود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دزفول بیان کرد: مسجد حجت بن الحسن(عج) به دلیل داشتن فضای مناسب و تفکیکی تنها مسجد در دزفول است که امکان برگزاری همزمان اعتکاف خواهران و برادران را دارد.
وی توجه ویژه به جهاد تبیین را روح حاکم بر برنامههای فرهنگی و جانبی اعتکاف امسال دانست و ادامه داد: برنامههای متنوع تبیینی برای مساجد برگزار کننده اعتکاف در نظر گرفته شده است ضمن اینکه اعزام مبلغ به تمام این مساجد به طور ویژه برنامه ریزی شده است.
حجت الاسلام خاکی تصریح کرد: آیین معنوی اعتکاف دارای چهار برنامه کلیدی دعای کمیل، دعای ندبه، شهادت حضرت زینب(س) و ولادت امیرالمومنین(ع) است که این برنامهها با استفاده از کانون مداحان شهرستان دزفول پوشش داده میشود.
به گزارش ایرنا، اعتکاف، اقامت در مسجد برای مدتی مشخص (دستکم سه روز) همراه با روزه است و زمان مشخصی ندارد اما در احادیث، بهترین زمان برای آن دهه سوم ماه رمضان دانسته شده است.
در اعتکاف نحوه اقامت و خروج از مسجد، احکام و آدابی دارد. در ایران، مراسم اعتکاف در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) ماه رجب، در مساجد بزرگ بیشترِ شهرها برگزار میشود.
بنابر احادیث، اعتکاف همسنگ حج و عمره و موجب آمرزش گناهان و رهایی از آتش جهنم است.
شهرستان دزفول دارای چهار بخش مرکزی، چغامیش، سردشت و شهیون و ۱۲ شهر است. شهرهای صفی آباد، شمس آباد، حمزه، میانرود، امام، سالند، دزفول، سیاه منصور، چغامیش، شهیون، منتظران و جندی شاپور شهرهای تابعه شهرستان دزفول هستند.