تهران- ایرنا- رئیس آمادگی پاسخگویی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد(OCHA) از تدوین ‌برنامه آمادگی با در نظر گرفتن قوانین ایران و بین الملل جهت پاسخ سریع در حوادث خبر داد.

به گزارش ایرنا از سازمان مدیریت بحران کشور، خانم بیرگیت ولت روز یکشنبه در نشست با نژاد جهانی معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، ضمن ارزیابی مثبت از روابط جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد بخصوص دفتر منطقه ای اوچا (دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد) گفت: این دفتر در تلاش است ضعف‌های خود را اصلاح و نقشه راهی برای شرایط اضطراری داشته باشد.

خانم ولت، گفت: ماهیت وجودی دفتر اوچا به عنوان هماهنگ کننده در شرایط اضطراری با درخواست دولت برای ورود نیروها و امکانات خارجی است.

وی افزود: می‌خواهیم یک برنامه آمادگی و چگونگی ایجاد آن با در نظر گرفتن قوانین جمهوری اسلامی ایران و قوانین بین‌المللی جهت پاسخ سریع در حوادث را توسعه دهیم و این نیازمند همکاری و گفت‌وگوی بیشتر است.

رئیس آمادگی پاسخگویی دفتر منطقه‌ای اوچا (OCHA) در امور بشر دوستانه گفت: طبق قطعنامه ۲۶۶۵ ملل متحد بین تمام برنامه‌های کمک بشردوستانه از هرگونه تحریم معاف هستند و تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند جلوی عملیات بانکی و تهیه تجهیزات در مواقع اضطرار را بگیرد.

وی گفت: ما آمادگی داریم برای اجرای مشترک برنامه در جهت رفع تحریم های بین‌المللی در شرایط بحران با در نظر گرفتن ظرفیت های ملی و بین المللی همکاری داشته باشیم.

در این جلسه نژاد جهانی معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور نیز ضمن تشکر از حضور خانم ولت در سازمان مدیریت بحران کشور گفت: دفتر منطقه‌ای اوچا از سازمان‌هایی است که ایران همکاری خوبی در زمینه بشردوستانه با آن داشته است.

جهانی گفت: جمهوری اسلامی هیچگاه مسائل بشردوستانه را به مسائل سیاسی گره نمی‌زند و بدون هیچگونه موضعگیری سیاسی در جهت رفع نیازهای نیازمندان در حوادث طبیعی بین المللی تلاش می‌کند.

معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی افزود: برخلاف نگاه ایران، نظام بین الملل در حوادث طبیعی با اعمال تحریم‌های ظالمانه باعث تعلل در کمک های بشردوستانه حتی کمک هموطنان خودمان در کشورهای دیگر شدند.

وی گفت: سازمان مدیریت بحران هم مانند اوچا یک سازمان هماهنگ کننده است و با توجه به قانون سازمان اهداف، وظایف و تکالیف کاملی جهت مدیریت بحران در شرایط اضطراری پیش بینی شده است.

جهانی ابراز امیدواری کرد توسعه همکاری با مبادله تجربیات و دانش و همکاری در برنامه های اینساراگ و میرا (گروه مشورتی بین‌المللی جستجو و نجات) باعث کاسته شدن از مشکلات بعد از حوادث و برآوردن نیاز حادثه دیدگان گردد.