به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در نشست خبری آیین رونمایی از کتاب و نمایشگاه «بیمارستان منطقه جنگی نیست» که عصر دوشنبه در سالن طاهر صفارزاده حوزه هنری تهران برگزار شد، مدیر هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: جنگی که شاهد آن هستیم از همه جهات نابرابر است و رسانه در آن غالب است بعد هنری هم باید در آن نمایان باشد.
محمد زرویی نصرآباد افزود: اگر ما جبهه فرهنگی را بخواهیم با جنگ نظامی مقایسه کنیم هنرمندان تجسمی یکی از پیشقراول هستند و در کوتاهترین زمان پاسخ های اثرگذار داشتند.
وی با تاکید بر اینکه هنرمندان ما تاکنون آثار متعددی در خصوص جنگ غزه خلق کرده اند، ادامه داد: از زبان هنر باید هنرمندان به میدان بیایند. نقطه تمایز این نمایشگاه این است که فقط آثار هنرمندان خارجی به نمایش درآمده است تا بگوییم روح همه هنرمندان جهان جریحه دار شده و آثار خلق کرده اند.
زرویی نصرآبادی گفت: وظیفه ما حمایت از هنرمندان است و همیشه مشتاق هستیم هنرمندان را در آغوش بگیریم. مرکز هنرهای تجسمی حتی حامی هنرمندان ایرانی در خارج از کشور است
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: «بیمارستان منطقه جنگی نیست»، یک اصل در دنیا و حقوق بشر است وقتی بیمارستان غزه را زدند برای هنرمندان دغدغه خلق شد و این آثار پدید آمد، عباس ناصری هنرمند کارتونیست خراسان شمالی هم دغدغه زیادی دراین رابطه داشت و فراخوان برگزاری این نمایشگاه به همت وی داده شد.
اکرم صدیقی با بیان اینکه ۵۱ اثر از ۳۵ هنرمند از ۲۴ کشور برای این نمایشگاه ارسال شد، ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه در جای جای کشور برگزار شود.
داستان شهدای غزه منقطع نمی شود
دبیرکل کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: کنگره شهدای استان تهران از امروز ایجاد شد. از سال ۱۳۴۲ تاکنون ۲۴ هزار شهید دادیم و اکنون غزه ۲۵ هزار شهید و ۶۹ هزار مجروح دارد.
سید مجتبی ابطحی افزود: داستان شهدای غزه منقطع و تمام نمی شود و به شکل های مختلف رخ می دهد نکته مهم این است که شاهد خیزش عدالت خواهی در جهان هستیم و در این جنگ فلسطینی ها پیروز شدند.
وی افزود: بلوغ رسانه در جبهه مقاومت آشکار شده و رژیم صهیونیستی فقط چهار روز پیروز میدان بوده و در این جنگ ادراکی، مقاومت پیروز شد. از دوستان حمایت می کنم تا این کار جهانی شود. این نمایشگاه آغاز این مسیر است و به یک کارناوال جهانی تبدیل میشود.
کنشگری بین المللی بین هنرمندان
معاون راهبری استان ها در حوزه هنری نیز گفت: در تمام فتنههایی که در دنیا بر پا می شود می پرسند هنرمند در کجای این داستانها است. در حادثهای که شاهد بودیم که آزمون شرافت و انسانیت بود، نشان داد هنرمند مسئولیت انسانی خود را نمایان کردند و می بینم هنرمند نقطه تاریخی خود را پیدا کرده است.
سعید لشگری افزود: در حادثه ای که در غزه اتفاق افتاد همه هنرمندان نقش آفرینی جدی داشتند و امروز میزبان هنرمندان ۲۴ کشور جهان هستیم.
وی ادامه داد: تمدن مستکبرین به نقاط حساس خود رسیده است. روزی از غرب و شرق صحبت می کردند اما امروز شاهد شفاف شدن دعواها هستیم.
لشگری گفت: این نمایشگاه فارغ از ملیت است، خوشحالیم کنشگری بین المللی اتفاق افتاده است، حمایت از جریان هنر در تمام نقاط است این کار می توانست فقط در تهران باشد اما از سوی استان ها انجام شده و اتفاق بین المللی را رقم زده است.
وی با بیان اینکه امروز فراتهران و مراکز استانی به بار نشسته است، ابراز امیدواری کرد هر چه زودتر شاهد پیروزی غزه باشیم.
لشگری تاکید کرد: کاریکاتور زبان بین المللی است و در این نمایشگاه با یک زبان بین المللی گفت و گو می کنیم.
وی با بیان اینکه کارها رایگان و دلی کشیده شده و آثار در ۴۸ ساعت جمع آوری شد، گفت: این برنامه ماحصل صف آرایی هنرمندان یک جبهه مقابل جبهه دیگر است. نگرانی عالم غرب از این است که جوانانی که در فضای خودشان بزرگ شدند نقطه مقابل آنها ایستادند. حوزه هنری انقلاب اسلامی خود را مکلف به این کار میداند تا از طریق هنرمندان این رشته به کنشگری خود برسد.
لشگری تاکید کرد: با کسی می جنگیدم که از مرحله انسانیت دور است و وجدان های جهان را به سوال می وارد که ما با چه موجودیتی طرف هستیم. اگر با وجدان بیدار تصویر می کشند، می خواهند بگویند ما با چه موجودیتی مواجه هستیم.
در پایان این نشست از کتاب «بیمارستان منطقه جنگی نیست» رونمایی و نمایشگاه این آثار در حوزه هنری افتتاح شد.