به گزارش ایرنا از تارنمای المعلومه عراق، محمد سعدون با بیان اینکه همه توجیهات برای ادامه حضور نیروهای رزمی آمریکایی پایان یافته و ماندن آنها هیچ فایده ای ندارد، گفت: تصمیم برای اخراج نظامیان آمریکایی مورد حمایت هیأت دولت، پارلمان و اکثر جناحهای سیاسی است.
وی با بیان اینکه خروج نیروهای آمریکایی به بازگرداندن پایگاههای نظامی به نیروهای عراقی کمک میکند، افزود: با حضور نیروهای رزمی آمریکا، روند و موانع برای ورود به این پایگاهها ادامه خواهد داشت.
نماینده پارلمان عراق گفت: تداوم حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق مشکلات زیادی را به همراه داشته و مقاومت اسلامی در کشور مخالف آن است.
سعدون اضافه کرد: تمامی دادهها و آمارها در مورد تعداد نیروهای رزمی و تجیهزات نظامی آمریکا در عراق دقیق نیست.
وی گفت: تعداد کارکنان سفارت آمریکا در عراق رقم بزرگی است و مأموریت آن با سفارتخانههای سایر کشورها در این کشور متفاوت است.
پیشتر نیز در رابطه با حضور نظامیان آمریکایی در عراق «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در گفت وگو با روزنامه «نشنال» تاکید کرده بود که گروه تروریستی داعش امروز دیگر تهدیدی برای این کشور نیست و به ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا که برای مقابله با آن تشکیل شده است، نیازی وجود ندارد.
نیروهای اشغالگر آمریکایی همراه با سایر نظامیان خارجی در قالب به اصطلاح ائتلاف بین المللی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.
آمریکاییها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانههای پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کردهاند.
پارلمان عراق ۱۵ دی سال ۱۳۹۸، دو روز بعد از اقدام تروریستی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس جانشین فرماندهی الحشد الشعبی در مسیر فرودگاه بغداد، با برگزاری جلسهای به خروج همه نیروهای نظامی خارجی رای داد.
به دنبال جنایتهای نیروهای آمریکایی در حمله به پایگاههای الحشد الشعبی و شهادت سرداران سلیمانی و المهندس، اخراج نظامیان آمریکایی و نیروهای خارجی به مطالبه اصلی مردم، جریانهای سیاسی و دینی عراق تبدیل شده است.