قم - ایرنا - مدیرکل گمرکات قم گفت: از ابتدای سال‌جاری تا پایان دی‌ماه، ۱۹۸ هزار و ۷۶۳ تُن کالا در قالب پنج‌هزار و ۲۹۵ اظهارنامه از طریق گمرکات این استان به کشورهای مختلف جهان صادر شد.

اسفندیار دریکوندی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع بیان داشت: ارزش کالاهای صادر شده از گمرکات استان قم به بیش از ۳۰ کشور در مناطق مختلف جهان طی ۱۰ ماه سپری شده از سال‌جاری‌، ۱۹۴ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۶۴۸ دلار بوده‌است.

وی افزود: کشورهایی همچون عراق، امارات، پاکستان، افغانستان، روسیه، ترکیه، ازبکستان، گرجستان، سوریه و ارمنستان از عمده کشورهایی هستند که کالاهای تولیدی قم در مدت سپری شده از سال‌جاری بیشتر به‌آن‌ها صادر شده‌است.

وی ادامه داد: کالاهایی همچون سرب، انواع گرانول و کامپاند، کفش و صندل، میلگرد آجدار، الیاف پلی استر، انواع هیدروکربن، برخی از لوازم خانگی و محصولات خوراکی همچون تخم مرغ، بیشترین حجم کالاهای صادراتی استان را تشکیل می‌دهد.

دریکوندی همچنین با تاکید برجایگاه فعالیت‌های تجاری در توسعه اقتصادی استان، گفت: درآمد کل گمرکات استان در این مدت به بیش از هشت هزار میلیارد ریال رسید که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۳ درصد رشد داشت.

گفتنی‌ است یکی از عوامل موفقیت دربازارهای جهانی، سرعت بخشیدن به فرآیند صادرات کالا به کشورهای هدف است که در این زمینه گمرکات قم در اکثر موارد از طریق خوداظهاری صاحب کالا و استفاده از سامانه‌های الکترونیکی فعالیت‌های نظارتی مورد نظر را به سرعت انجام و برای ترخیص کالاهای صادراتی اقدام می‌کند.

گمرکات قم از امکانات لازم برای انجام امور تجاری مرتبط با صادرات بسیاری از محصولات، برخوردار است و اکنون بیش از ۳۰ نوع کالا از طریق گمرکات استان صادر می‌شود؛ همچنین در موارد اندکی هم که به دلیل نبود تقاضا این امکان فراهم نیست، با اعلام نیاز فعالان اقتصادی، بسترهای لازم برای صادرات آن کالا به سرعت ایجاد خواهد شد.

گمرک قم و گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نقش موثری در تقویت حجم صادرات استان دارد و به همین دلیل تقویت زیرساخت‌های این دو مجموعه همواره در دستور کار است تا فعالان اقتصادی در زمان مراجعه به آن‌ها، از انجام کارشان رضایت خاطر داشته باشند.