به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)، بیلال حیدر عباسی در نهمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری، اظهار داشت: آگاهی درباره مواد شیمیایی گیاهی رو به افزایش است. زیستداروها مزایای مغذی دارند و جایگزین داروها می شوند. با این حال، برنامههای جایگزین که پاسخگوی نیازهای مربوط به تامین مواد شیمیایی گیاهی باشند، یافت خواهند شد.
استاد دانشگاه قائد اعظم تاکید کرد: علاوه بر آن، این کشتهای سلولی امکان بهینه سازی فرآیند، تشریح بیوسنتز، مهندسی متابولیک و غیره را فراهم می کنند و در بسیاری از موارد، سطوح تولید متابولیت های ثانویه در کشتهای سلولی گیاهی بسیار پایین است.
حیدر عباسی افزود: راهکارهای مختلفی جهت رفع این مشکلات طراحی شده است. استخراج کارآمدترین راهکار برای تاثیر گذاشتن بر بیوسنتز متابولیت های ثانوی است که در سلول های گیاهی به لحاظ تجاری قابل دوام باشند. استخراج کننده ها منشا زیستی یا غیرزیستی دارند و می توانند با ارتقای متابولیتهای فعال زیستی باعث تولید اشکال مختلف سپر گیاهی شوند.
نهمین دوره از نشست برنامه تجربیات علم و فناوری (استپ) همزمان با هفته جایزه مصطفی (ص) و آیین اعطای پنجمین دوره این جایزه، ۸ و ۹ مهر در اصفهان و با همکاری دانشگاهها و شهرک علمی و تحقیقاتی این شهر برگزار شد.
فراخوان دوره ششم جایزه مصطفی (ص) نیز در دی ماه ۱۴۰۲ اعلام و مهلت اشخاص حقیقی و حقوقی علمی و فناوری برای معرفی و ارسال آثار نامزد در این دوره از اعطای جایزه مصطفی (ص) تا روز شنبه دهم شهریور ۱۴۰۳ (۳۱ آگوست ۲۰۲۴) تعیین شده است.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی معرفی نامزد یا ارزیابی و داوری این آثار و ثبت آن در سامانه می توانند به درگاه www.mustafaprize.org مراجعه کنند.