ارومیه- ایرنا- ششمین جشنواره موسیقی شمس و مولانا با حضور تیم هایی از سراسر کشور در شهر خوی آغاز شد و دوباره نوای موسیقایی عرفان در دارالقرار شمس طنین انداخت.

به گزارش ایرنا، شهر خوی میزبان آرامگاه و یادمان شمس تبریزی بوده و همه ساله برنامه های متعدد فرهنگی، هنری و رسانه ای با محوریت این یادمان در شهرستان خوی برگزار می شود.

از نزدیک یک دهه گذشته علاوه بر همایش شمس که با حضور ادیبان، نویسندگان و صاحب نظران حوزه های مرتبط در خوی برگزار می شود، جشنواره موسیقی نیز تمهید شده تا نوای موسیقایی عرفان نیز از این شهر طنین انداز شود.

جشنواره موسیقی شمس و مولانا از جمله مهمترین جشنواره هنری در کشور به شمار می رود که در کنار یادمان شمس در خوی برگزار می شود.

در این جشنواره تاکنون دهها تیم موسیقی برتر کشور اقدام به اجرای کرده اند و استقبال مردم شهر خوی، استان آذربایجان غربی و حتی بسیاری از استان های کشور در این جشنواره همواره قابل توجه بوده است.

امسال نیز نظیر دوره های گذشته، جشنواره موسیقی شمس و مولانا تمهید شد تا در روزهای ابتدایی بهمن برگزار شود و از روز گذشته، دوم بهمن این جشنواره با حضور ۱۲ تیم از سراسر کشور آغاز شد.

۳۵۰ گروه در ششمین جشنواره موسیقی شمس و مولانا مشارکت کرده اند

شهردار خوی و عضو هیات مدیره تولیت شمس تبریزی در این خصوص گفت: ۳۵۰ گروه موسیقی از نقاط مختلف کشور در ششمین جشنواره موسیقی شمس و مولانا در خوی مشارکت کرده اند که از این تعداد ۱۲ تیم در زمان برگزاری جشنواره با هم رقابت می کنند.

حسن نصرالله پور افزود: ششمین جشنواره ملی موسیقی شمس و مولانا با حضور برگزیدگان و داوران ملی و بین‌المللی از روز گذشته آغاز شده و تا چهارم بهمن در خوی برگزار می‌شود و سه گروه برتر معرفی خواهند شد.

وی اضافه کرد: حسام الدین سراج و هادی منتظری از داروان ملی و بین المللی، ۲ داوری هستند که آثار راه یافته به مرحله نهایی ششمین جشنواره ملی موسیقی شمس و مولانا را ارزیابی خواهند کرد.

آرامیدن شمس تبریزی از وجهه های زیبایی شهر خوی است

رییس شورای اسلامی شهر خوی هم در آیین آغاز به کار این جشنواره گفت: زیبایی های عیان و نهان از یک طرف و آرامیدن شمس تبریزی در خاک این شهر، دو وجهه زیبای شهر خوی است.

حمیدرضا عمرانی اضافه کرد: زنده نگاهداشتن یاد و فلسفه عرفانی اندیشه شمس و مولانا با برپایی رویدادهای گوناگون و مشترک فرهنگی و هنری و جشنواره‌های مختلف امکان پذیر است.

وی اظهار کرد: مزار شمس تبریزی در خوی و آرامگاه مولانا در قونیه بهانه ای برای همدلی و شاد بودن به شمار می رود که این جشنواره نیز در همین راستا برگزار می شود.

رقابت ۱۲ تیم موسیقایی

۱۲ گروه منتخب در مرحله نهایی شامل گروه آیین از استان همدان، گروه سیمرغ از الیگودرز استان لرستان و گروه بیداد از استان تهران در روز اول رقابت خواهند کرد.

در روز دوم این جشنواره نیز گروه اخوان از سنندج، گروه آیاز از تهران، گروه مشتاق از گنبدکاووس استان گلستان، گروه نوای صبا و گروه بیدل از استان خراسان رضوی شهرستان مشهد مقدس به رقابت می پردازند.

گروه های مست شمس از اهر آذربایجان شرقی، اتفاق از استان اصفهان، گروه هفت و هشت از رودسر استان گیلان و گروه رهام از تبریز در روز سوم جشنواره اثر خود را به نمایش می گذارند.

به گزارش ایرنا، در آیین پایانی این جشنواره که روز چهارم بهمن برگزار می شود، تیم های منتخب معرفی خواهند شد.