حسینعلی رمرودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهترین شیوه ذخیره آب به روش گذشتگان ذخیره آن در دل زمین است که نسبت به سایر طرح ها هزینه کمتری دارد اما برای حفظ این منابعآبی موجود باید هر ساله نسبت به مرمت توجه شود.
وی ادامه داد: در سیستان وبلوچستان که از مناطق خشک و کم باران کشور است، آبهای زیرزمینی منبع عمده تامین آب کشاورزی و سایر بخشها محسوب می شود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: یکی از روش های استحصال آب در استان ما توسط قنات و استخراج آب از طریق مجاری زیرزمینی است و از آنجایکه گالری اکثر این قنوات در مسیل رودخانهها برای استفاده از جریان زیرسطحی قرار دارد در زمان وقوع سیلاب تخریب میشوند
وی تاکید کرد: به منظور حفظ آبدهی و نگهداری قنوات ضروری است با اختصاص اعتبار لازم و اجرای عملیات زیربنایی به روشهای علمی در حفظ این میراث ارزشمند کوشا باشیم.
رمرودی خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته تاکنون بیش از یکهزار و ۶۰۰ کیلومتر از طول قنوات را در سیستان و بلوچستان مرمت و بازسازی شد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان جزو استانهای قنات خیز کشور محسوب میشود به گونهای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.