به گزارش ایرنا، کهگیلویه وبویراحمد یکی از قطبهای تولید ماهی قزل آلا در کشور است بهطوری که حدود ۱.۶ درصد تولید ماهیان سردآبی جهان و ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین میکند.
استان با دارا بودن حدود ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب، ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را در خود جای داده است و از سردسیر تا گرمسیر آن مستعد پرورش ماهی است.
طبق اعلام سید علی معتمدی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، تولید ماهی قزل آلا در استان در مدت ۲ سال اخیر، به ۶۵ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است و افزایش ناشی از بهره وری به چهار هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.
تولید ماهیان خاویاری ۳۰۰ تن بوده است و تولید ماهیان زینتی به ۹ هزار قطعه رسیده است و استان رتبه اول کشوری بهره وری میزان تولید در واحد سطح و رتبه سوم کشوری در تولید ماهیان سردآبی را کسب کرده است.
یکی از شهروندان یاسوجی هنگام تهیه گزارش به خبرنگار ایرنا گفت که بیش از یک هفته است که کل شهر یاسوج را بگردیم یک کیلو ماهی هم نیست.
او تصریح کرد که وشت قرمز گوسفندی هم روز به روز در حال گرانی است و و برخی قصابی ها هم گوشت با کیفیت این این روزها تحویل مشتری نمی دهند و شهروندان ترجیح می دهند این روزها بیشتر به سراغ خرید ماهی بروند.
وی بیان کرد: البته در همین گرانی بازار گوشت ماهی هم داشت روز به روز گران تر می شد و هم اینک هم که ماهی در بازار موجود نیست.
۱۰ درصد ماهی قزلآلای مورد نیاز کشور در کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود که پس از لرستان و چهارمحال و بختیاری رتبه سوم تولید ماهیان سردآبی کشور در اختیار این استان است و نشان میدهد ظرفیت صادرات ماهی با کیفیت این استان به خارج از کشور وجود دارد.
۲۷۱ مزرعه پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد .از چهار هزار و ۷۷ مزرعه پرورش ماهی در کشور ۶.۶ درصد مزارع در این استان است که ۴۴۶ مزرعه فعال بوده است.
پتانسیل بخش شیلات استان میان تمام تولیدات حوزه کشاورزی از جمله تولیدات مزارع، باغات، گلخانه ها و صنعت دام و طیور استان بسیار چشمگیر است.
رودخانه های پرآب و خروشانی همچون زهره و مارون در استان ظرفیت های بی بدیلی برای توسعه شیلات در حوزه مناطق گرمسیری استان هستند که می توان در انها ماهیان خاویاری و ماهیان گرمابی تولید کرد.