به گزارش ایرنا، امام علی (ع) که امروز سالروز ولادت آن حضرت در کعبه و بهره مند شدن زمین از این انسان کامل است، همواره در سخنان بزرگان در دوره های مختلف تاریخ اسلام بهترین جایگاه را داشته است.
پیامبر اسلام (ص) همواره حضرت علی (ع) را به بهترین فضایل یاد فرموده اند؛ ایشان در حدیثی فرموده اند که « ای علی! خداوند متعال را نشناخت به حقیقت شناختش جز من و تو، و تو را نشناخت آن گونه که حق شناخت توست، جز خدا و من.»
«أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ اَلْأُمَّةِ» دیگر حدیثی است که در فضیلت و همراهی امام علی (ع) با پیامبر اسلام از زبان پیامبر اعظم (ص) مطرح شده و نشان می دهد که امام علی (ع) حق پدری بر گردن امت اسلامی دارد.
امام علی (ع) عصاره تمام فضایل انسانی و تجسم زیبای تمامی خوبی هاست؛ این امام همام یک هزار و ۴۰۰ سال قبل نقشه راه رهایی انسان از ظلم و برقراری جامعه ای مبتنی بر عدالت و فارغ از تبعیض را ترسیم کردند چنانکه علما، اساتید دانشگاهی و فرهیختگان جامعه براین مهم معتقد بوده و گواهی می دهند.
نامه مالک اشتر گواه روشن عدالت علی (ع)
مدیر ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی در این باره معتقد است که فضائل امیرالمومنین (ع) بی شمار است اما عهدنامه مالک اشتر، جامع تمام نکات و وظایفی است که اگر در هرجامعه و کشوری اجرا شود، کشور تبدیل به گلستان می شود.
حجت الاسلام محمد پناهی ادامه داد: حضرت علی (ع) در این نامه به مالک اشتر سفارش می کند که چطور با ارباب رجوع رفتارکند؟ در برخورد با فساد چگونه باشد؟
وی افزود: نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر روی لوحی در یونسکو نصب شده و به عنوان رساله مدیریتی در دنیا مطرح است.
وی اظهار کرد: با نصب این نامه در یونسکو به این مهم اشاره شده که آنکه این نامه را نوشته، خودش به آن عمل کرده است.
زندگی شخصی امام را افسرده و با روضه نشان داده ایم
وی به زندگی شخصی امیرالمومنین (ع) اشاره کرد و گفت: ما تنها یک زندگی افسرده همراه با روضه از زندگی امام (ع) نشان داده ایم و تنها ۳۰ روز در بستر بیماری ماندن حضرت فاطمه (س) را نشان داده ایم در حالیکه امیرالمومنین (ع) نشاط و صمیمیت را بر زندگی خود حاکم کرده بود.
حجت الاسلام پناهی افزود:چهره عاطفی امیرالمومنین (ع) را به مردم نشان نداده ایم در حالی که آن حضرت نه تنها در میدان نبرد دلیر و مبارز بود بلکه در کانون خانواده و اجتماع نیز مظهر مهربانی و محبت بود.
مدیر ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی اضافه کرد: در شناساندن امیرالمومنین (ع) به خوبی عمل نکرده ایم چنان که وقتی به تصاویر او نگاه می کنیم؛ همواره در کنار تصاویر آن حضرت،یک شمشیر دیده می شود و به عبارتی با این کار چهره ای خشن از این امام همام نشان داده و چهره عاطفی او را معرفی نکرده ایم.
حضرت علی (ع) شخصیتی با ابعاد و فضایل گوناگون
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی هم اظهارکرد: امیرالمومنین (ع) شخصیتی دارای ابعاد و فضایل مختلف است و در تمام ابعاد، حضرت کامل هستند و چنین چیزی در خلقت به استثنای پیامبر اسلام وجود ندارد و عملا در این سطح فردی وجود ندارد.
حجت الاسلام منصور امامی ادامه داد: حضرت علی (ع) محل تجلی اسمای الهی به صورت کامل و مظهر العجائب است.
وی افزود: آن حضرت در سطوح مختلف الگو هستند؛ به عنوان پدر در همسرداری و فرزند پروری مظهر مهربانی و صمیمیت هستند و دربرخورد با دشمن قاطع و محکم و در برخورد با دوست مهربان و درحکومتداری عدالت، سرلوحه کارهای اوست.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: اگر مجموع مکاتب را به قبل و بعد از امیرالمومنین (ع) تقسیم کنیم، آن حضرت، شجاعت قبلی ها را باطل و مکاتب بعد از خود را کم فروغ کرده است.
حجت الاسلام امامی یادآورشد: خط قرمز امیرالمومنین (ع) ظلم و استکبار است؛ او در برابر ظلم و ستم می ایستد و مبارزه می کند.
وی افزود: مردم،خط قرمز دیگر امیرمومنان (ع) است، این شخصیت والامقام خود را در برابر مردم مسوول می داند و برای آنان تلاش می کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: آن حضرت در حکومتداری و در رسیدگی به امور مردم اجازه نداد که کوچکترین ظلمی در حق مردم صورت بگیرد.
حجت الاسلام امامی اظهارکرد: امیرالمومنین (ع) الگوی نمونه برای خودسازی و یک انسان خود ساخته است و در خانواده خدا محوری را قرار داده است و بدون تردید خانواده ای که خدا محور باشد، در آن اختلاف پیش نمی آید.
امیرالمومنین (ع) تجسم عدالت
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه امیرالمومنین (ع) تجسم زیبای عدالت است، گفت: او برای برقراری عدالت مبارزه کرد و در تمام عمر خویش برای تحقق این مهم در برابر ظالمان ایستاد.
حجت الاسلام ناصرآقایی ادامه داد: خداوند متعال به پیامبر اسلام (ص) سفارش می کند هرکس حضرت علی (ع) را قبول کند خداوند او را به حصار محکم الهی وارد می کند بنابراین الگو قرار دادن و تبعیت از منش امیرالمومنین (ع) راه رهایی از بسیاری از مشکلات است.
وی افزود: آن حضرت شخصیتی بی بدیل و درحقیقت عصاره تمام فضائل انسانی است و در تمامی عرصه ها نمونه ای تمام عیار و الگو برای همه عصرها و بشریت است.
حجت الاسلام آقایی به عهدنامه مالک اشتر امیرالمومنین (ع) اشاره کرد و گفت: این عهدنامه به عنوان بهترین مرجع دادگستری در سازمان ملل جای گرفته و حیرت جهانیان را برانگیخته که امیرالمومنین (ع) چگونه انسانی بود و چقدر تسلط داشت.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی تاکید کرد: در جامعه اسلامی شایسته است مسوولان از امیرالمومنین (ع) تبعیت کنند آن موقع به خوبی می توانند عدالت را در جامعه پیاده کنند.
حجت الاسلام آقایی به هدف تشکیل حکومت از نگاه امیرالمومنین (ع) اشاره کرد و گفت: هدف از تشکیل حکومت از منظر علی (ع) اجرای عدالت و رساندن حق به صاحبان آن است و حضرت در خطبه هایش بارها به آن اشاره کرده است.
وی انقلاب اسلامی و حکومت جمهوری اسلامی را برگرفته از حکومت علوی دانست و گفت: این نظام مقدس برگرفته از راه و حکومتداری حضرت علی (ع) است و نظامی عدالت محور است و تاکنون نیز به این مهم عمل کرده است.
وی بازخوانی ابعاد شخصیتی حضرت علی (ع) و آشنا ساختن نسل جوان با ابعاد شخصیتی آن حضرت را ضروری دانست و گفت: ابعاد مختلف شخصیتی این امام همام به شیوه های مختلف به نسل امروز و جامعه بازخوانی و تبیین شود تا چهره ناب و حقیقی آن حضرت، معرفی شود.
به گزارش ایرنا، امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع) در روز ۱۳ رجب سال ۳۰ عام الفیل و ۲۳ سال قبل از هجرت، در شهر مکه و در درون خانه کعبه به دنیا آمدند.
تولد در خانه کعبه، فضیلتی ویژه حضرت علی (ع) است و خدای متعال تنها وی را به چنین امتیازی کرامت کرد؛ نه پیش از او و نه پس از او، برای هیچ کسی چنین فضیلتی پدید نیامده است.
اسدالله، امیرالمومنین، زوج البتول، ساقی کوثر، صاحب اللواء، حیدر کرار، یعسوب الدین و ابوتراب از القاب مشهور امام علی (ع) است.