حجت الاسلام محمد فیضی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سعی شده است که از نظر شکل برگزاری و هم از لحاظ محتوایی، برنامه هایی در راستای جهاد تبیین تدارک دیده شود و طبق برنامه ریزی صورت گرفته و هماهنگی با مساجد و ادارات و نهاد های فرهنگی تعداد ۱۸ مسجد و مصلای امام خمینی ارومیه در سطح شهرستان با ظرفیت پذیرش حدود چهار هزار نفر آماده استقبال از معتکفان هستند.
وی به مساجد محل اعتکاف در ارومیه اشاره کرد و گفت: برگزاری اعتکاف امسال در مصلای امام خمینی (ره) ویژه دانش آموزان پسران، مسجد امام رضا(ع) خیابان همافر ویژه دانش آموزان دختر، مسجد بازار باش مخصوص اعتکاف مادر فرزندی، مساجد امیرالمومنین(ع)، امام حسن عسگری، عمار، کوثر و امام حسین خیابان بهداری ویژه خواهران، مساجد لطفعلی خان و امام حسین(ع) خیابان پیروزی ویژه برادران و مساجد، علی ابن ابی طالب خیابان جمهوری، جنرال، امام خمینی (ره) شهریار، بقیة الله، یازهرا (س)، ثامن الائمه و همچنین مسجد صاحب الزمان شهر قوشچی مشترک برای برادران و خواهران اعتکاف را برگزار خواهند کرد.
وی گفت: تبلیغات اسلامی ارومیه امسال به صورت ویژه به مساله اعتکاف توجه دارد و در این راستا اعتکاف دانش آموزی در سطح شهر برگزار می کند و هچنین برای مادران دارای کودک خردسال با توجه به حمایت و تشویق از خانواده ها سعی شده در مساجد منتخب شبستان کودکان ایجاد شود و اعتکاف مادر و فرزندی را امسال در ارومیه خواهیم داشت.
وی با بیان این نکته که رهبانیت در اسلام به شدت محکوم است اظهار کرد: اعتکاف رجبیه یک اصل عبادی مقدس است و شخص معتکف با حضور در جمع سایر معتکفین از کثرت به وحدت می رسد و اعمال و شرائط ویژه اعتکاف به مومنان می فهماند که هدف اصلی از انجام این عبادت، فراهم شدن شرایط تقرب به خداوند و مناجات با اوست.
رییس اداره تبلیغات اسلامی ارومیه ادامه داد: اعتکاف برجستهترین مظهر بندگی در پیشگاه الهی است. سنت حسنه اعتکاف با آن جایگاه ویژه و برکات بسیارش، در طول قرون و اعصار گذشته در میان مسلمین آنچنانکه باید، جایگاه خود را نیافته و غبار مهجوریت، چهره درخشان آن را پوشانده است و باید تلاش کنیم هر چه بیشتر و بهتر از سال های قبل این سنت ائمه و انبیا را جای بیاوریم.
به گزارش ایرنا، معتکفان از شامگاه روز چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء وارد مکان های اعتکاف می شوند و تا شامگاه شنبه بعد از اذان به مدت سه روز در اعتکاف خواهند بود و تبلیغات اسلامی با همکاری مجموعه های فرهنگی تلاش کرده بهترین زمینه را برای اعتکاف امسال فراهم سازد.
ایام اعتکاف هر ساله در میانه ماه رجب به عنوان یکی از پربرکتترین ماههای قمری سرآغاز حرکت معنوی شمار زیادی از مسلمانان خالص و صادق را رقم میزند.
کلمه اعتکاف از ریشه عکف در باب افتعال به معنای ملازمت همراه با احترام و گوشه نشینی و در معنای دوم منع و پیشگیری کردن است، همچنین یکجا و یک گوشه نشستن و خلوت گزیدن و یکجا جمع شدن نیز از آن استفاد میشود. مشتقات مختلفی از این ریشه و در جمع ۹ بار از آن در قرآن مجید آمده است.
رسم اعتکاف در زمان های متفاوتی از ماه های قمری به ویژه در ماههای رجب، شعبان و رمضان با خلوت گزینی در مساجد یا اماکن مقدس برپا میشود.
یکی از مهمترین زمانهایی که در آن معتکفان به مساجد می روند، روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ ماه رجب است که از آنها به ایام البیض یاد می شود.