به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدهاشم موسوی روز چهارشنبه در نشست شهدای غریب استان که در سالن جلسات معراج الشهدا صاحب الامر (عج) قزوین برگزار شد، افزود: تعداد شهدای دوران دفاع مقدس که در اسارت به شهادت رسیدند یک هزار و ۴۵۵ شهید بود که ۲۲ شهید اهل قزوین بودند.
به گفته وی، از میان تعداد شهدای مبادله شده در مدت ۱۰ سال، پیکر مطهر ۵۸۰ شهید به وطن بازگشته است.
وی که خود از آزادگان دوران جنگ تحمیلی بود، خاطرنشان کرد: بسیاری از اسیران جنگی ما در دوران اسارت خود به دلیل بسیاری از بیماری های ساده و معمولی مثل سرما خوردگی، عفونت ناشی از نبودن امکانات بهداشتی اولیه و یا حتی تشنگی به شهادت رسیدند.
دبیر استانی کنگره ملی شهدای غریب در اسارت با اشاره به غائله کردستان که در آن ۲۳ هزار نفر از نیروهای ایرانی به شهادت رسیدند، خاطرنشان کرد: بیشتر شهدای غریب در اسارت استان قزوین نیز در کردستان و بر اثر شکنجه منافقان به فیض شهادت نائل آمدند.
اسدالله حیدری، دبیر فرهنگی و اجتماعی کنگره ملی شهدای غریب در اسارت در استان قزوین نیز در این نشست، هدف از برگزاری آن را آراسته کردن جامعه به فضایل اخلاقی دانست و یادآور شد: سعی داریم با برگزاری این کنگره روابط والای انسانی را که در دوران جنگ تحمیلی بین اسرا رواج داشت را ترویج دهیم.
این پژوهشگر جنگ اضافه کرد: دوران دفاع مقدس در جامعه بایستی به یک فرهنگ تبدیل شود.
وی برگزاری کنگره ملی شهدای غریب در اسارت را سال آینده و به صورت سراسری اعلام کرد.
گفتنی است ۲ تن از شهدای اسیر در غربت استان قزوین در کمیته ساواک پیش از انقلاب اسلامی به شهادت رسیده اند.
بیت الله رحیمی، حسین ملک محمدی، رضا خیارجی، ستار تیموری، کیومرث آذرینی، عباس بروجیفر، علی کشاورز ترک، کریم خمسهای، قربان خدابندهلو، محمد درویش زاهد، محمدرضا عبادی، یدالله فتاحیفر، نصرالله انصاری، نقی یوسفی، غلامحسین اکبری زیارانی، سلیمان فرمانی، علی میهندوست، حمزه کشاورز افشار، حسین ملک محمدی، اردشیر ابراهیمپور، فتحعلی محبی، سید رضا موسوی و باب الله موسوی شهدای غریب در اسارت استان قزوین هستند.
در ادامه این نشست آزادگان حاضر به بیان خاطراتی از دوران اسارت خود و شهادت مظلومانه تعدادی از نیروهای ایرانی پرداختند.