رضا ابراهیمی چهارشنبه شب در آیین پایانی ششمین جشنواره موسیقی شمس و مولانا در خوی افزود: امروز درصدد آن هستیم تا ظرفیت های بالای کشور و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی را به دنیا معرفی کنیم که در این راستا باید از ابزارهای گوناگون به بهترین شکل ممکن بهره ببریم.
وی یکی از مهمترین نمادهای فرهنگی ایران اسلامی را وجود شعرا و عرفای بنام تاریخ در این کشور دانست و اضافه کرد: شمس و مولانا از گنجینه های ایران اسلامی بوده و سلوک و اندیشه های عرفانی این بزرگان راهنمایی برای هدایت انسان است.
وی با اشاره به ظرفیت های بسیار خوب فرهنگی در شهرستان خوی اظهار کرد: این شهرستان مدفن علما و عارفان بزرگ بوده و باید زیرساخت های این شهرستان در جهت حضور پررنگ گردشگران فراهم شود تا از ظرفیت های فرهنگی بهره ببرند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: این استان با موقعیت ویژه و داشتن مرز مشترک با سه کشور، دارای ظرفیت عظیمی جهت تبادل فرهنگی است که باید برای شکوفاکردن آن با همه توان فعالیت کرد.
ابراهیمی گفت: امروز در دولت سیزدهم، این هدف با جدیت دنبال می شود تا فرهنگ غنی ایرانی اسلامی در سطح جهان گسترش یابد؛ همچنین یکی از سیاست ها و برنامه های دولت سیزدهم ارتقای نشاط اجتماعی در بین جامعه بوده و در این راستا اقدامات موثری در سطح کشور و آذربایجان غربی صورت گرفته است که برگزاری همایش ها، مسابقات ورزشی و فرهنگی ملی و بین المللی از جمله آنهاست.
شهر خوی سرزمین عرفان اسلامی و معرفت دینی است
فرماندار ویژه خوی هم در این آیین اظهار کرد: آرامگاه شمس تبریزی در خوی نشانه ای از پیشینه کهن این شهر و غنای حکمت و عرفان اسلامی در این سرزمین و عمق معرفت دینی در این دیار است.
کریم علی نژاد افزود: امروز باید با برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی نشان دهیم که شمس تبریزی میراث معنوی انسانیت است که میتواند موجب همنوایی انسانها شود.
وی اضافه کرد: شمس تبریزی کیمیاگری است که اگر قدر دانسته شود مس وجود انسان افزون زده امروز را به زر ناب تبدیل میکند؛ او عارفی است که گستره جغرافیایی زبان فارسی و عرفان اسلامی را روشن ساخته و نابغهای چون مولانا را شوریده و شیفته اندیشه و فلسفه خود ساخته است.
وی تاکید کرد: امروز خوی به عنوان دارالقرار شمس تبریزی به خود میبالد که میزبان شمس تبریزی است و مردمان این شهر با برگزاری برنامههای مختلف علمی و فرهنگی و هنری سعی در قدر دانستن این مقام و منزلت هستند.
فرماندار خوی ادامه داد: این شهر از دیرباز شهر فقاهت به خاطر تولد آیت الله خویی مرجع عالیقدر جهان تشیع، شهر رشادت به خاطر بیش از یکهزار شهید در دوران دفاع مقدس و شهر پایمردی مردان مرد به گواه تاریخ است.
افزایش مشارکت تیم های موسیقی در جشنواره ششم، نشان از کیفیت بالای آن است
شهردار خوی هم در این آیین گفت: سال گذشته ۲۸۱ گروه در این جشنواره مشارکت داشتند که امسال این رقم به ۳۵۰ گروه افزایش یافت.
حسن نصرالله پور افزود: با توجه به این ارقام، افزایش ۲۴ درصدی را در مشارکت تیم های موسیقی در جشنواره ششم موسیقی شمس و مولانا شاهد هستیم که این میزان در سال های آینده نیز افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، ششمین جشنواره ملی شمس و مولانا از دوم تا چهارم بهمن ماه جاری با استقبال بی نظیر مردم فرهنگ مدار خوی در این شهر برگزار شد و ۱۲ گروه در آن به اجرای برنامه پرداختند.