به گزارش خبرنگار ایرنا، نوشته بود"کلی عکس و متن دیدم این روزا برای روز مرد... خانمی که کیکی به شکل جوراب درست کرده یا دسته گلی از جوراب...
جملاتی مثل جوراب پاره هاتو تحمل کن، روز مرد نزدیکه همسرم.
در ظاهر شاید تمام اینها شوخی به نظر برسن اما در این زمونه مرد بودن جرات میخواد که برای رفاه حال زن و بچه صبح زود بزنی بیرون و تاریکی شب برگردی...
مردای این دوره جوانی و زندگی کردن رو فراموش کردن، فشار مخارج و مسئولیت زندگی، بی سر و صدا دونه دونه موهای تیرهشون رو سفید میکنه...
راستی خانما، تا حالا همسراتون از آرزوهاشون برای شما گفتن؟
بی انصافیست که اینهمه گذشت و تلاش رو در قالب شوخیای باب شده قرار بدیم و مظلومیت و تلاش این بخش از هستی رو نبینیم.
بانو....!گاهی نگاهی به دستای همسرت بنداز...و به خطوطی که در اطراف چشما و پیشونی همسرت داره عمیق میشه...
گاهی به جای اینکه تو آغازکننده باشی، سکوت کن و اجازه بده که لحظاتی او هم گوینده باشه و از خودش بگه...
بانو..! گاهی عکساش از جوانی تا الان رو کنار هم بچین و باور کن فقط تو جوونیت رو در این خونه نذاشتی..
مرتب تلاششو در کفه ترازو قرار نده و باعرضه بودن و نبودنش رو با کمتر و بیشتر داشتن داراییهاش قیاس نکن...
سعیش رو ببین... و تغییراتش بخاطر تو و زندگی مشاهده کن...
بانو! کاش به جای هدیه دادنا و گرفتنا، زمانی رو صرف شنیدن بدون قضاوت کنیم.
اصلا فکر کردیم که چرا اینهمه هدیه که این روزها رد و بدل میشه، نتونسته عشق رو در جامعه بیشتر کنه؟".
از ابتدا قصد نوشتن گزارش درباره روز پدر و مرد نداشتم ولی دیدم انصاف نیست در یک روز از سال بیشتر از روزهای دیگر زوایای پنهان مرد بودن را نادیده بگیرم.
بازهم تکرار میکنم، مرد بودن مساله سختی است، همانی که در جامعه ما از این جنسیت به عنوان یک نماد قدرت و قوی بودن ساخته است، همانهایی که نمی توانند درد دلهایشان را بگویند، گاهی غر میزنند، گاهی عصبانی میشوند و پرخاش میکنند اما هیچگاه، هیچ کدام از اینها کمکی به بروز احساسات آنها نبوده است.
طاقت بیار و مرد باش
حالا دیگر معنی این شعر "امیر ارجینی" را بیشتر درک میکنم:
اگرچه هیچکس نیامد سری به تنهاییت نزد
اما تو کوه درد باش، طاقت بیار و مرد باش
روزهای زیادی در زندگی شنیده بودم که به زنانی که یک تنه زندگی خود را اداره می کنند، گفته بودند مثل یک مرد است و چه زنهایی که با همین جمله احساس قدرت داشتند.
اما حالا دیگر می دانم برای مرد بودن، نیازی نیست سخت و خشن باشی، نمی خواهد خودت را فدا کنی، مردها همینقدر که خودشان را خالی کنند و از دردهایشان بگویند، همچنان مرد هستند، این روزها سنگ زیرین آسیاب بودن برای هر مردی سخت است، کاش نگاهها به مرد بودن کمی عوض شود.
مردهایی که پیر نمیشوند
«مرد که گریه نمیکنه» انگار همین جمله کافی بود تا پسر بچهها از همان کودکی بخواهند مرد بار بیایند و هیچ وقت اجازه ندهند تا غم هایشان با گریه سرازیر شود.
رواندرمانگر و روانشناس کردستانی با بیان اینکه مردها کمتر به سن پیری میرسند، میگوید: مردها زودتر پیر میشوند و از نظر خودمراقبتی هم در ردههای خیلی پایینتری نسبت به زنان قرار دارند.
کاوه قادری با بیان اینکه خودمراقبتی مردان در تمام دنیا نسبت به زنان کمتر است، افزود: زنان بیشتر به پزشک مراجعه می کنند و به سلامت خود حساس هستند ولی مردان، با بی توجهی به سلامت خود دیرتر متوجه بیماری خود می شوند و برای همین احتمال فشار خون بالا و سکته قلبی در آنها بالاتر است.
وی به بعد دیگری از بیماریهای مردان در زمینه سلامت روانی اشاره کرد و افزود: از کودکی در ذهن پسربچه ها چنین القا می شود که باید قوی باشد و احساسات خود را بروز ندهد و همین باعث می شود تا هیجان سرکوب و احساسات نادیده گرفته شود.
قادری اضافه کرد: این مساله ظلم مضاعفی در حق مردان است که هم تجربه هیجانات و هم امکان بروز احساسات خود را نداشته باشند و کلیشههای جنسیتی درباره اینکه مرد باید قوی باشد و نشکند، به یک باور تبدیل شده تا مرد همیشه قوی باشد و تجربه روانی وی در این زمینه تقریبا هیچ باشد.
وی یکی از مصادیق بی اهمیت بودن مردان به سلامت خود را آمار کم مراجعان مرد به کلینیکهای روان درمانی دانست و افزود: بیشتر مردها این کار را بیهوده و عبث می دانند و هم در حوزه سلامت جسمی و هم روانی بی تفاوت هستند که همین مساله، ریزفاکتورها و عوامل خطر برای این قشر را افزایش داده است.
دومین داغ بعد از مرگ عزیزان
رواندرمانگر و روانشناس کردستانی با بیان اینکه از دست دادن شغل بعد از مرگ عزیزان بهعنوان درد و داغی بزرگ به شمار می رود، افزود: مهمترین مساله برای هر مردی شغل اوست چرا که کسب و کار او، بستر آسودگی و رفاه خانوادهاش را تشکیل میدهد.
افزایش نیاز خانواده، شرایط اجتماعی و اقتصادی و بیماری باعث شده تا امکان هماهنگی بین این مسائل برای مردها مسیر نشود و مشکلات روانشناختی و خودمراقبتی جسمی و روانی مردان در این دوران چند درجه دیگر افت پیدا کند.
وی اضافه کرد: در ادارات هم با تمرکز بر سلامت روان مردان، دوره های آموزشی ویژه خودمراقبتی و سلامت روان برگزار شود.
قادری به خانوادهها و فرزندان هم توصیه کرد که پدر خانواده را در نقش قهرمان قرار ندهند و تاکید کرد: این روزها باید پای درد دل مردها نشست و همسران و فرزندان باید ببینند چه چیزی مرد خانواده را اذیت می کند و به ابراز احساسات وی کمک کنند تا بار روانی وی کاهش یابد.
وی ادامه داد: از لحاظ مالی، روانی و اجتماعی، خانواده باید نقش ایفا کند تا کل فشار روی مرد احساس نشود.