به گزارش خبرنگار ایرنا، جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی درحالی که با خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان ریاست جمهوری آمریکا گفتگو می کرد، گفت: « نمی خواهم درباره اظهارات افشا شده منتسب به یک رهبر خارجی دیگر اظهار نظر کنم».
کربی، نارضایتی آمریکا از این اظهارنظرها را فاش نکرد، اگرچه گزارش ها حاکی از نارضایتی روزافزون از نتانیاهو در کاخ سفید به دلیل مخالفت عمومی وی با راه کار دو کشوری و عدم پیشرفت در تامین امنیت »گروگان ها» (اسرا) است.
این سخنگوی دولت بایدن گفت: تلاش ها برای دستیابی به یک توافق آزادی گروگان ها که شامل قطر به عنوان یک میانجی می شود با سرعت پیش خواهد رفت.
کربی ادامه داد: «مردم اسرائیل میخواهند عزیزانشان بازگردند، ما میخواهیم مطمئن شویم که گروگانهای آمریکایی را به خانوادههایشان بازگردانیم. انرژی زیادی در سراسر منطقه برای این موضوع صرف می شود،و ما به همکاری اسراییل و قطر در این زمینه ادامه خواهیم داد.»
به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد، به گفته مقامات آمریکایی، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد دارد در روزهای آتی ویلیام برنز، رئیس سیا را برای کمک به میانجیگری یک توافق بین حماس و اسرائیل که شامل آزادی همه گروگانهای باقیمانده در غزه و توقف طولانی درگیری ها می شود، به اروپا اعزام کند.
به گفته مقامات آمریکایی، انتظار می رود در طول حضور خود در اروپا با روسای اطلاعاتی اسرائیل و مصر از جمله دیوید بارنیا و عباس کامل و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر دیدار کند.
انتظار میرود که گفتگوهای برنز در اروپا بر روی مکالمات تلفنی او با همتایان و همچنین برت مک گورک، مقام ارشد کاخ سفید در خاورمیانه، که این هفته جلساتی را در دوحه پایتخت قطر، و قاهره در مصر برگزار کرده است، باشد.
پیش ازاین، رسانه آمریکایی آکسیوس اعلام کرده بود بایدن تلاش میکند، به معاملهای بزرگ در خاورمیانه در دوران پس از پایان جنگ غزه دست یابد، از این رو امیدوار است این اتفاق تا قبل از انتخابات رخ دهد.
تارنمای آکسیوس در تشریح طرح بایدن افزود: (رژیم) اسرائیل در ازای توافق بر سر دستیابی به راهی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی و اجازه به تشکیلات فلسطینی برای اداره غزه در آینده، روابط خود با عربستان را عادی میکند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.