به گزارش ایرنا، این نشریه انگلیسی نوشت که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس این طرح را که خواستار توقف فوری جنگ در غزه است، با رهبران رژیم صهیونیستی و فلسطین، در جریان سفرش به منطقه در میان گذاشته است. به گفته یک مقام بلندپایه انگلیس، این طرح برای تضمین آزادی اسرا و مذاکره در مورد آتشبس دائمی است.
بر اساس این طرح، «یک افق سیاسی روشن برای ایجاد یک کشور فلسطینی در کنار اسرائیل و تشکیل یک دولت تکنوکرات فلسطینی به منظور اداره کرانه باختری و غزه پس از پایان جنگ تعیین شود. همچنین حماس باید همه اسرای اسرائیلی را آزاد کند و درباره توقف حملات به اسرائیل تعهد دهد، مسالهای که از سوی کشورهای منطقه هم تضمین می شود.»
به نوشته فایننشال تایمز، طبق این طرح رهبران ارشد حماس در غزه از جمله یحیی سنوار (رئیس حماس) قادر خواهند بود که نوار غزه را به مقصد کشور دیگری ترک کنند. نماینده دولت انگلیس که فرازهایی از طرح کامرون را فاش کرده است، گفت: «ما میخواهیم این ایده را جا بیندازیم که وقتی درگیریها متوقف شد، باید برای تبدیل آن به آتشبس پایدار تلاش کنیم.»
فایننشال تایمز در ادامه نوشت مقامات فلسطینی میگویند که این پیشنهاد یکی از چندین ابتکار مورد بحث از سوی کشورهای غربی و عربی است، زیرا فشارهای بین المللی روی اسرائیل برای پایان دادن جنگ در غزه رو به افزایش است.
اما انگلیس به نوشته فایننشال تایمز معتقد است که طرح این کشور مکمل سایر ابتکارات است و آن را با دولت های آمریکا، اروپا و عرب مطرح کرده است.
مقام دولت انگلیس در این باره گفت: به نظرم در جامعه بینالمللی اجماع فزایندهای وجود دارد که معامله اسرا و توقف موقت درگیریها، کلیدی برای باز کردن فرصت آتشبس دائمی است. ضمن اینکه شما باید افق سیاسی بسیار روشن تری برای یک کشور فلسطین داشته باشید؛ یک دولت جدید فلسطینی برای کرانه باختری و غزه، و اینکه حماس دیگر هرگز نباید بتواند به اسرائیل حمله کند.»
دیروز هم کامرون از پیشرفت در زمینه توقف موقت جنگ در غزه سخن گفت. وی در مصاحبهای مدعی شد: اسرائیل در حال بررسی پیشنهاد لندن برای باز کردن بندر اشدود به منظور انتقال کمکهای امدادی به غزه است. اما برای رسیدن به توافق فشار زیادی لازم است.
وی در گفتوگوی مشترک با خبرگزاری رویترز و یک شبکه تلویزیونی ترکیه از چشمانداز دستیابی به توافقی سخن گفت که بر اساس آن جنگ در غزه متوقف و کمکهایهای امدادی به این منطقه منتقل و اسرا آزاد شوند.
درحالی که لندن از ابتدای جنگ در غزه از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است، کامرون مدعی شد: آتشبس در منطقه به نفع همه است. اسرائیل مسوول اتفاقات غزه است و ما باید از یک فاجعه انسانی بیشتر جلوگیری کنیم.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
به دنبال پایان آتش بسموقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسیده است.
سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
بر اساس گزارشها، تاکنون بیش از ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات وحشیانه این رژیم جان خود را از دست دادهاند.