تهران بزرگ - ایرنا - عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به محروم بودن آتش نشانان از مزایای مشاغل سخت و زیان آور، از شهرداری و وزارت کشور درخواست کرد مزایای مشاغل سخت و زیان آور را برای آتش نشان‌ها هم عملیاتی کنند.

به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، ناصر امانی روز یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی، گفت: پنج شنبه شب گذشته آتش نشانان با سرعت برای نجات جان شهروندان خود را به بیمارستان گاندی رساندند و اقدامات خود آتش را مهار کردند، از شهرداری تهران و وزارت کشور درخواست می‌کنیم که مزایای مشاغل سخت و زیان آور را برای آتش نشانان که از آن محروم هستند، عملیاتی کنند.

وی همچنین با بیان اینکه موضوع گشت ارشاد مدیران در مدت اخیر بارها مطرح شده است، اظهار کرد: از گشت ارشاد مدیران تقاضا دارم برای ارشاد مدیرانی که نسبت به قلع و قمع درختان و فضای سبز شهر تهران اقدام می‌کنند و برخلاف بیانات مقام معظم رهبری گام برمی دارند، اقدام کند.

امانی با تأکید بر اینکه پرونده مجموعه سعدآباد بابت قطع درختان در کمیسیون ماده هفت مطرح و جریمه شده است، یادآور شد: مدیران یکی از مجموعه‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام هفته گذشته بخشی از بوستان اقاقیا را در محله داوودیه فنس کشی و ۶۰ درخت را قطع کرده است.

به گفته وی، این اقدام با این ادعا که بخشی از این بوستان در مالکیت آنهاست، صورت گرفته در حالیکه فردی دیگر نیز مدعی است اما برای محکم کردن جای پای خود، درختان را یا از ریشه کنده و یا قطع کرده که زحمت‌کشان شهرداری منطقه سه وارد عمل شده و فنس ها را جمع آوری و درختانی که از ریشه درآورده بودند، دوباره جای گذاری کردند.

وی تاکید کرد: وقتی بابت قطع درختان به دلیل آفت، جریمه‌های میلیاردی اعمال می‌شود، آیا عادلانه است که برخی نهادها تعداد زیادی درخت را قطع کنند و سکوت کنیم؟ حداکثر کار ما جریمه است که مشخص نیست در بروکراسی اداری پرداخت می‌شود یا خیر؟

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بنده مرتبا در این دو سال در خصوص قطع درختان از سوی نهادها و دستگاه‌ها تذکر داده‌ام، یادآور شد: اگر جریمه ای هم صورت بگیرد، از جیب کسانی که درختان را قطع کرده‌اند، نمی‌رود.

رییس شورای شهر تهران نیز با طرح این پرسش که آیا بوستان اقاقیا نگهبان داشته یا خیر، گفت: نگهبان برای این نیست که شب بخوابد و صبح بیدار شود. باید این اقدام گزارش داده می‌شد تا برخورد لازم صورت بگیرد.

مهدی چمران افزود: اگر چنین چیزی رخ داده حتما باید دنبال شود و این قانون را که اگر کسی به عمد درختی را قطع کرده محکوم به حبس است، دنبال کنیم.

قوه قضاییه وارد پرونده ساختمان‌های ناایمن پایتخت شود

همچنین رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با پرداختن به آتش سوزی بیمارستان گاندی گفت: این حادثه زنگ خطری برای ساختمان‌های ناایمن به ویژه بیمارستان‌ها بود و از قوه قضاییه انتظار داریم که در این زمینه وارد عمل شود.

سوده نجفی در دویست و یازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکری با اشاره به آتش سوزی بیمارستان گاندی در هفته گذشته و حضورش در محل آتش سوزی، اظهار کرد: استفاده از نمای کامپوزیت به عنوان نمای اشتعال زا به شدت به آتش دامن زده بود. ضرورت دارد در خصوص عدم استفاده از این نما تصمیم جدی گرفته شود.

وی با تقدیر از آتش نشانی، شهرداری منطقه ۶ و سامانه ۱۳۷، یادآور شد: بنابر تذکرات سازمان آتش نشانی، برخی مراکز ناایمن هستند، اما اقدامی برای ایمن سازی صورت نگرفته است.

به گفته وی، تعداد بالایی از ساختمان‌ها از ایمنی خوبی برخوردار نیستند که ۱۲۹ ساختمان در این راستا شناسایی و با پیگیری‌های صورت گرفته تعداد آنها به ۷۵ مورد رسید.

نجفی با بیان اینکه برخی ساختمان ها به دلیل ضرایب ایمنی در لیست ساختمان های ناایمن نبودند، تاکید کرد: با این وجود سازمان آتش نشانی به برخی ساختمان‌ها اخطار داده بود. برای مثال به بیمارستان گاندی پنج بار اخطار داده شده بود که البته باید گفت شهرداری های مناطق تنها نباید به اخطار اکتفا کنند و باید در مراجع قضایی از مالکان این ساختمان ها طرح دعوی کنند.

وی افزود: پردیس تئاتر شهرزاد و درمانگاه شهرداری منطقه ۶ نیز از جمله این ساختمان‌ها هستند که سازمان آتش نشانی چندین بار تذکراتی در مورد این ساختمان‌ها مطرح کرده، اما جابجایی ساختمان صورت نگرفته و بعد از گذشت ماه ها مصوبات مربوط به این بخش عملی نشده است. سوال بنده این است اگر در یکی از این ساختمان ها اتفاقی رخ دهد و حادثه به گونه‌ای باشد که شهروندان جان خود را از دست دهند چه جوابی جز ابراز شرمندگی و بیان اینکه اخطار لازم را داده‌ایم، داریم؟

رییس کمیته سلامت شورا با تأکید بر اینکه جان شهروندان اهمیت دارد و باید پیگیری های لازم صورت بگیرد تا اخطارها جنبه عملیاتی به خود بگیرد، اضافه کرد: چرا باید اخطارها تلنبار شود و به آن توجهی صورت نگیرد؛ این اتفاق زنگ خطری برای ساختمان‌های ناایمن به ویژه بیمارستان‌ها بود که اگر اصلاحات لازم در آنها انجام نشود، اتفاقات بدی رخ خواهد داد. از قوه قضاییه انتظار داریم که در این زمینه وارد عمل شود.

رییس شورای شهر تهران گفت: این زنگ خطرها مدام تکرار می‌شود و از کمیته ایمنی شورا می‌خواهیم به طور جدی وارد شود و دیگران را نیز به میدان فرا بخواند و کمیته ایمنی باید پرونده قضایی تشکیل دهد و وارد عمل شود.