کرمان - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان کرمان با بیان اینکه برخی کارشناسان معتقدند با حذف باشگاه‌ها ورزش استان توسعه می‌یابد گفت: چقدر این موضوع بد است؛ زمانی که در مجموعه یک باشگاه ورزشی شفافیت و سلامت نباشد، رضایت مندی هم نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم پاریزی روز یکشنبه در نشست خبری ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و ایام الله دهه مبارک فجر با بیان اینکه اگر موفقیتی برای ورزشکاران کرمانی حاصل شده با ریاضت خود ورزشکاران بوده است، افزود: اینکه برخی بازیکنان را با هزینه ده‌ها میلیارد ریالی به استان بیاورید و وسط آن رابطه ناسالم وجود داشته باشد، حال مردم را بد می کند.

وی با بیان اینکه باشگاه‌ها باید اعتماد را به جامعه برگردانند و مسایل را شفاف سازی کنند اظهارداشت: من مدعی نیستیم خودم ۱۰۰ درصد خوب عمل کردم اما متناسب با داشته ها برای استان اقداماتی انجام شده لذا ترکش های انتقادها به سمت این اداره کل نسبت به باشگاه ها کمتر است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان تصریح کرد: این اداره کل به صورت شفاف با مردم و رسانه ها مواجهه دارد؛ رضایت مندی مردم نیز با نقد سازنده و شفافیت به وجود می آید که امیدوارم با نگاه استان، روزهای بهتری را شاهد باشیم.

سیاسیون از ورزش کرمان نفع می‌برند

پاریزی در ادامه با طرح این پرسش که ورزش مس (شرکت ملی مس) چه بازنگری طی این سال ها در رشته های ورزشی خود انجام داده؛ گفت: برخی مسایل را نمی توانم بازگو کنم اما افراد ذی‌نفعی وجود دارند و یک فرد به خاطر انتفاع خود باعث می شود که رقم بالایی در ورزش هزینه شود و در مقابل ورزش استان را تحت شعاع قرار می دهد که این موضوع به مسایل انتخاباتی نیز ربط پیدا می کند.

وی ادامه داد: دوستان سیاسی باوجود احترامی که برای آنان قائلم، در جایگاه افرادی هستند که از بلوغ سیاسی برخوردارند؛ منکر فعالیت سیاسی نمی شویم اما انتظار جامعه ورزش این است که سیاسی کاری صورت نگیرد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان بیان کرد: شعور سیاسی و بینش اجتماعی لازمه ای برای مدیران است اما سیاسی کاری ها اثراتی همچون وضعیت کنونی را رقم می زند و دقت نظر در نوع رفتار و عملکرد، فضایی را فراهم می کند که افراد سیاسی باری را از دوش بردارند و این موضوع نباید برعکس باشد.

وی افزود: تعهداتی در کشمکش سیاسی درون استان کرمان ایجاد شده که تبعاتی به همراه داشته است؛ در این زمینه چرا نباید شهر کرمان فضای نشاط عمومی داشته باشد و مردم بتوانند از آن لذت ببرند؟.

ضعف مس مربوط به حوزه مدیریتی است

پاریزی با اشاره به علت های انتخاب تیم ها توسط یک مدیرعامل گفت: آیا آمایش، استعدادسنجی، ظرفیت سنجی و پیشینه ورزش استان و کشور برای شما مهم است؟؛ ضعف باشگاه های مس بیشتر در حوزه مدیریتی است و فضای فعلی ورزش استان را فقط با کار مدیریتی می توانیم به آرامش برسانیم.

وی یادآور شد: متاسفانه توصیه هایی به دوستان می شود، سلایق سیاسی مختلفی وجود دارد اما مدیر نباید سلیقه شخصی را در حوزه کاری اعمال کند.

آیا در مدیریت عالی ورزش شرکت مس فساد وجود دارد؟

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان در خصوص مطالب مطرح شده در مورد تخلفات سطح کلان مدیریت ورزشی شرکت مس نیز گفت: منکر این موضوع نمی توانیم بشویم زیرا هرجا پول باشد، فساد هم هست و افراد بومی در صنایعی کار می کنند که در مقطعی دلسوز ورزش استان نیستند و اینکه بنده برای نفع خودم ظرفیت بزرگی را ببخشم، کار خوبی نیست.

باشگاه مس مجوز ندارد

وی در پاسخ به نداشتن مجوز باشگاه صنعت مس کرمان گفت: باشگاه مس در این اداره کل مجوزی ندارد در حالی که نظارت‌ها از طریق همین مجوزها صورت می گیرد و در این زمینه مکاتباتی هم با سازمان لیگ داشته ایم.

پاریزی ادامه داد: من با سه استاندار کار کردم و با هر سه استاندار نیز بحث باشگاه ها را مطرح کرده ام.

هزینه باشگاه ها از جیب سهام داران است

وی در پاسخ به اینکه آیا ورزش مسئولیت اجتماعی است؟ گفت: باشگاه های ورزشی از جیب سهامداران هزینه می کنند و در مجمع عمومی یک شرکت حضور داشتم که مواردی آنجا اعلام می شود و از اعضا مصوبه و رضایت دریافت می شود.

مدیرکل ورزش و جوانان کرمان ادامه داد: ورزش به عنوان مسوولیت اجتماعی طرح موضوع می شود تا سلامت و نشاط اجتماعی در استان ایجاد کند.

ورزش حرفه ای در کرمان کمتر داریم

پاریزی در پاسخ به اینکه سلامت بهتر است یا ورزش گفت: بین سلامت و ورزش جدایی نیست اما ورزش حرفه ای توان بالایی می طلبد و همراه با آسیب و عارضه است و ما کمتر آن را داریم.

وی ادامه داد: اگر ورزش و سلامت را به عنوان ۲ مولفه مهم برای توسعه فرهنگ سلامت در نظر بگیریم، این ۲ مورد رابطه دوسویه خواهند داشت.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان تصریح کرد: توصیه ما به مردم این است که برای سلامتی خود متناسب با شرایط جسمی و با مشاوره کارشناسان برنامه ای داشته باشند؛ خوب نیست که شهروندان با وجود تمامی آسیب های زندگی صنعتی هیچ ورزشی نکنند زیرا ورزش می تواند به اقتصاد خانواده در میانسالی و کهنسالی کمک کند.

چرا مشکلات ورزش کرمان رفع نمی شود؟

وی در پاسخ به این پرسش که «چرا مشکلات ورزش استان رفع نمی شود؟، وضعیت باشگاه های مس اسفناک است اما مدیرکل ورزش و جوانان و برخی مسئولان در مقابل آن سکوت کرده اند؟، جلو بیایید تا رسانه هم دنبال شما باشد» گفت: وضعیت باشگاه های مس دغدغه ورزش استان است و در گذشته هم اعلام کردیم که باشگاه ها از رفتار هیجانی پرهیز کنند؛ صنعت استان توسعه نامتوازن دارد اما برخی صنایع خود را صاحب صنعت می دانند، گرچه آن را جزو مدیریت صنایع نمی دانم.

پاریزی تاکید کرد: افرادی در حوزه مدیریت صنعتی، توانمند به شمار می روند که از زمین خالی ظرفیت ایجاد کردند، آنان کار و تلاش کردند و با نگاه توسعه و رفع آسیب اجتماعی ظرفیت هایی در مناطق ایجاد کردند اما صنایعی که نعمت خدادادی را از دل زمین خارج می کنند، هم مدعی هستند که بخش خصوصی هستند؛ و من معتقدم که آنان اتفاق خاصی را رقم نمی زنند.

وی افزود: صنایع وظیفه ای در قبال ورزش ندارند زیرا وظیفه آنها تولید و اشتغال است و بحث ورزش در قالب مسئولیت اجتماعی انجام می شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان در خصوص مساله عزل و نصب مدیران پیش از انتخابات نیز گفت: هر مدیری تغییر کرده باری بر دوش باشگاه‌ها گذاشته و ما اکنون این وضعیت را شاهد هستیم؛ باید از آنان پرسید منظور از مسئولیت اجتماعی رفع دغدغه ورزش کشور یا اشتغال ورزشکاران منطقه است؟.

دل جامعه ورزشی از گل گهر خون است

وی در ادامه با اشاره به طرح مشارکتی صنایع برای اجرای پروژه های روستایی عنوان کرد: باشگاه گل‌گهر چه رضایت‌مندی در منطقه ایجاد کرده است؟؛ دل جامعه ورزشی خون است و معتقدند ویترینی ایجاد کردند که مردم سهمی از آن ندارند و فوتبالیست‌ها نیز به صورت کامل قابلیت دیده شدن را ندارند.

پاریزی ادامه داد: ما این مشکل را طرح موضوع کردیم و به صورت مکتوب و محرمانه به مسئولان استانی و صنایع ارائه دادیم.

۶۱۰ میلیارد ریال پروژه برای دهه فجر آماده افتتاح شد

وی بیان کرد: ۳۸ پروژه ورزشی با اعتبار ۶۱۰ میلیارد ریال طی ایام الله دهه مبارک فجر در شهرستان ها افتتاح خواهد شد و در این زمینه ۵۰ هزار متر مربع به فضای ورزشی استان کرمان اضافه می شود؛ این پروژه ها با نگاه به توسعه متوازن بیشتر در مناطق محروم هستند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان افزود: یکهزار و ۱۰۰ برنامه دهه فجر در حوزه ورزش، جوانان، بانوان و جشنواره ها در سراسر استان کرمان در هیات ها و ادارات ورزش و جوانان برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به شعار ایران قوی، ورزش قوی گفت: همان‌قدر که توسعه نشاط عمومی مهم است باید از طریق شهرستان ها و هیات ها نگاه به بانوان، جانبازان و معلولان نیز مورد توجه باشد و در این زمینه ابتدا نظرمان حضور جانبازان در میادین ورزشی است، ضمن آنکه تمامی برنامه ها با پیوست فرهنگی برگزار می شود.

برنامه‌ها با پیوست انتخاباتی است

پاریزی اضافه کرد: امسال انتخابات را در پیش داریم لذا تمام برنامه های دهه مبارک فجر با پیوست انتخاباتی برگزار خواهد شد؛ سلایق سیاسی و جهت گیری خاصی نباید در این حوزه وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه فضای حضور حداکثری مردم در انتخابات شایسته تقدیر است گفت: ورزش همواره موج آفرینی برای مشارکت در انتخابات داشته و امیدوارم امسال نقش خود را در این حوزه ایفا کند و برنامه ها زمینه ساز حضور حداکثری در انتخابات باشد.

مدیرکل ورزش استان کرمان تصریح کرد: مشاوره های رایگان در این ایام خواهیم داشت تا از آسیب های اجتماعی برای ازدواج و طلاق جلوگیری کند؛ در واقع مسایل اقتصادی تنها دلیل تجرد نیست و امیدوارم در این زمینه مشاوره ها و آمایش بتواند به ظرفیت های استان کرمان کمک کند.

وی ادامه داد: نگاه ما به حوزه جوانان به صورت هویت سازی است و اقدامات در این حوزه می تواند نگاه جوانان به مسایل زندگی و اجتماعی را عمیق تر کند؛ ۱۷۰ سمن(سازمان مردم نهاد) ثبت شده دارای اعتبارنامه در مجموعه استان کرمان داریم و تعدد تشکل های مردمی در استان ظرفیت خوبی تلقی می شود.

پاریزی افزود: مسابقات کارکنان دولت از صبح روز سه شنبه دهم بهمن ماه در محل سالن شهرداری کرمان آغاز خواهد شد و در این زمینه کرمان در میزان تعداد ثبت نامی ها در رتبه نخست کشور قرار دارد که قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه استان کرمان صعود ۱۲ پله ای در سومین دوره استعدادهای برتر کشور داشت تصریح کرد: در رقابت هایی که جامعه هدف نوجوان و جوان ما هستند استان کرمان در رتبه ۱۱ کشور قرار گرفته اما امکان صعود تا رتبه هشتم را در چهارمین دوره خواهیم داشت.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت: این موضوع می تواند زمینه ساز پیشرفت تیم های ما در سطح ملی باشد؛ اگر شیوه نامه رقابت ها زودتر اعلام شود به مناسبت دهه فجر افتتاحیه آن را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: برنامه های مناسبتی از جمله افتتاح ۲۴ خانه ورزش روستایی و جشنواره رسم جوانمردی برای قدردانی از باشگاه های برتر، مسابقات معمول در سطح لیگ های برتر و کشوری نیز با پیوست گرامیداشت دهه فجر برگزار می شود.

سرانه فضای ورزشی کرمان

پاریزی افزود: رشد ورزش به تناسب ظرفیت های اقتصادی صورت می گیرد و در این زمینه نگاه ما در توزیع اعتبارات دولتی این است که این اعتبارات را به سمت شهرستان های محروم سوق دهیم.

وی با بیان اینکه سرانه ورزش استان بین شهرستان ها به صورت تقریبی متعادل است گفت: اکنون سرانه فضای ورزشی در استان کرمان ۶۵ صدم متر مربع است.

متولی ورزش و جوانان استان کرمان یادآور شد: حدود ۴۰۰ هزار مترمربع طی چهار سال و ۶ ماه گذشته به فضای ورزشی استان اضافه شده و در این زمینه جزو استان های برتر کشور بودیم.

جمعیت کرمان رو به پیری است

وی همچنین با اشاره به وضعیت جمعیت ابراز داشت: یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر حدود ۳۳ درصد از جمعیت استان بین ۱۸ تا ۳۴ سال سن دارند که این موضوع ظرفیت جوانی جمعیت استان را نشان می دهد و می تواند فرصتی برای استان تلقی شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: در ستاد ساماندهی امور جوانان از دستگاه هایی همچون اداره کل فنی و حرفه ای برای اشتغال گزارش می گیریم، در این زمینه کمبود مهارت برای اشتغال در صنایع استان وجود دارد.

پاریزی با اشاره به ضرورت نیازسنجی شغلی عنوان کرد: مهارت آموزی نیاز استان را تامین و دغدغه بیکاری را رفع می کند و با وجود نمودار جمعیتی استان نگرانی ما برای اشتغال چند سال آینده به طور قطع رفع خواهد شد اما در بحث جوانی جمعیت طی سالیان آینده نگرانی داریم.

وی افزود: استان کرمان رتبه نخست کشور را در تعدد برنامه ها، پخش تلویزیونی و هم افزایی در حوزه ورزش همگانی دارد و در صورت ادامه با این نگاه دغدغه های سلامت برای استان در آینده رفع خواهد شد.

تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال برای مجموعه امام علی (ع) کرمان

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان همچنین گفت: دغدغه هایی در مجموعه امام علی (ع) به عنوان بزرگترین مجموعه ورزشی استان کرمان داریم زیرا فضای این مجموعه در خور شأن استفاده کنندگان نیست و اعتبارات دولتی نداشت لذا در سفر رییس جمهور پیشنهاد دادیم که اعتباراتی را بتوانیم برای بهسازی این مجموعه داشته باشیم.

وی افزود: ایجاد فضای سبز، بلوارکشی و روشنایی می تواند زمینه ساز استفاده بهتر مردم از این فضا شود، ضمن آنکه با این اقدام می توانیم از ظرفیت بخش خصوصی در مجموعه امام علی(ع) استفاده و سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این مجموعه جذب کنیم.

پاریزی ادامه داد: جذب اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریالی را برای بهسازی مجموعه امام علی(ع) پیشنهاد دادیم که در فاز نخست ۱۰۰ میلیارد ریال به این پروژه تخصیص دادند که آسفالت آن تا دهه فجر تکمیل می‌شود و در صورتی که اعتبارات در آینده تخصیص پیدا کند، این مجموعه برای استفاده عمومی فراهم می شود و با این نگاه مجموعه را بهسازی می کنیم.

وی یادآور شد: به جز آسفالت، اقداماتی همچون جدول گذاری، لوله‌گذاری و جانمایی روشنایی انجام شده و در آینده به مجموعه در خور شأنی تبدیل خواهد شد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت: متاسفانه مربی‌گری شغل محسوب نشده و عمده مربیان ما دغدغه امنیت شغلی دارند؛ در این زمینه روز گذشته نشستی با اداره کل تعاون داشتیم و صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر اقدامات این مجموعه را محدود به قشر خاصی نکرده است و امیدوارم بتوانیم در آن، افراد را بیمه کنیم.

موافقت مجموعه امنیتی کشور با حضور بانوان

وی همچنین اضافه کرد: مجموعه مدیریتی و امنیتی استان و کشور بسیار موافق حضور بانوان در حوزه ورزش و ورزشگاه ها هستند و در این زمینه فضایی فراهم می شود که بانوان حق حضور در ورزشگاه را داشته باشند.

پاریزی ادامه داد: این اتفاق در شهرستان های سیرجان، رفسنجان و بم رقم خورده و این فضا برای شهر کرمان نیز به زودی فراهم خواهد شد.