به گزارش ایرنا از سازمان بورس، محمد شیریجیان در رابطه با راههای تامین مالی از طریق بورس اظهار کرد: بازار سرمایه نهادی است که تمامی سرمایهها را به صورت مستقیم و با بهرهوری مناسب به سمت تولید سوق میدهد، حال برای آنکه شاهد تسریع در روند انتقال منابع و بهرهوری بالا باشیم میبایست ضمن تعمیق معاملات، تامین مالیهای صورت گرفته معطوف به بنگاههای اقتصادی شوند.
وی افزود: در صورت افزایش توجه دولت و مجلس به بازار سرمایه شاهد خروج منابع از بازارهای غیرمولد و کاهش حباب بازارهای موازی بازار سهام همچون (ارز، سکه، طلا، مسکن و خودرو) خواهیم بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در ادامه تصریح کرد: برای کاهش فعالیتهای سفتهبازانه و سودجویی دلالان نمیتوان به طور صرف به عرضههای اولیه یا افزایش توجه کرد؛ بلکه باید ابزارهای تامین مالی را متنوع و متکثر ساخت.
طراحی ابزارها مطابق سطح ریسکپذیری
شیریجیان در ادامه در رابطه با راههای مهم در بازار سهام به منظور تامین منابع مالی گفت: اوراق صکوک و صندوقهای سرمایهگذاری از جمله مهمترین ابزارهای بازار سرمایه هستند، زیرا آنها بر اساس نیاز و مطابق سطح ریسکپذیری اشخاص طراحی شدهاند.
وی افزود: بازار سرمایه بسیار میتواند در بحث تامین مالی بلند مدت پروژههای عمرانی مناسب باشد، با اجرای مناسب این مسئله شاهد رشد و توسعه اقتصادی پایدار خواهیم بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در پایان درمورد مزیت تجدید ارزیابی دارایی شرکتها اظهار کرد: تجدید ارزیابی داراییها موجب ارتقای وضعیت ترازنامه، صورتهای مالی و بهبود NAV (خالص ارزش داراییها) شرکتها میشود.