به گزارش ایرنا، مازندران بهدلیل برخورداری از جنگل، دریا و حدود سه هزار آثار تاریخی همواره در تمام فصول سال میزبان مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است. با توجه به چنین شرایطی، فراهم کردن بسترهای لازم برای یک میزبانی شایسته از این مسافران همواره جزو تاکیدات و اولویت های مسوولان بوده است.
بنا به اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بعد از پشت سرگذاشتن دوره محدودیت کرونایی که منجر به تعطیلی سفرهای نوروزی شده بود از نوروز ۱۴۰۱ با برداشته شدن این محدودیت ها هموطنان از اقصی نقاط کشور بار سفر بستند و در آن سال تعداد مسافرانی که در مازندران اقامت داشتند حدود ۱۵ میلیون نفر اقامت در شب بود.
با اوج گیری سفر، در تعطیلات نوروز امسال نیز ۲۰ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۹۹۰ نفر شب اقامت مسافران در مازندران ثبت شد که این حجم از سفرهای نوروزی در کشور بی سابقه و حائز اهمیت به شمار می رود.
با توجه به حضور میلیونی مسافران در این خطه از شمال کشور پیش بینی الزامات برای میزبانی شایسته تر در این استان از نکات موردتوجه برای مسوولان می باشد تا سفر نوروزی خاطره انگیز را برای مسافران رقم زده شود.
بسترسازی و انجام اقدامات لازم برای این منظور همواره از ماهها قبل از عید نوروز انجام می شود تا کم و کاستی در نحوه و شرایط میزبانی از مسافران میلیونی ایجاد نشود. حال آنکه فراهم کردن این شرایط به انجام اقدامات برای آماده سازی فضاهای تاریخی و گردشگری نیز بر می گردد.
در میان هیجان مسافران وگردشگران برای دیدن جنگل های سر سبز و آبی خیره کننده دریا در استان مازندران، آثارباستانی و تاریخی جلوه ای دیگر از جاذبه های گردشگری این استان به شمار می روند و مجموعه های تاریخی و گردشگری، غارهای باستانی، قلعه ها، کاخ ها، عمارت ها، مکان های زیارتی، مازندران را علاوه بر دارا بودن جاذبه های طبیعی جنگل و دریا برخوردار از مناطق جذاب و دیدنی تاریخی کرده است.
در کنار تمامی زیبایی های طبیعی جنگل و دریا در مازندران، جاذبه های تاریخی و باستانی این استان در نوع خود بی نظیر هستند و ظرفیت دیگری برای حضور و جذب بیشتر مسافران و گردشگران به شمار می روند و آن دسته از مسافران و گردشگرانی که مازندران را بعنوان مقصد سفرهای خود انتخاب کرده اند می توانند با بازدید از آثار تاریخی و باستانی جلوه ای دیگر از فضای گردشگری در این استان را مشاهده کنند.
در همین راستا مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه صفوی فرحآباد ساری از انجام اقدامات لازم برای آمادگی این پایگاه به منظور پذیرایی از گردشگران نوروزی اشاره کرد و گفت: اقدامات مختلفی برای استقبال خوب و درخور شان از گردشگران و مسافران شهر تاریخی فرحآباد برنامهریزی شده است.
محمدآرمان ارشادی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای شهر تاریخی فرح آباد افزود: قدمت شهر تاریخی فرح آباد به دوره صفویه برمیگردد میتوان از این ظرفیت تاریخی و فرهنگی برای توسعه گردشگری بهرهبرداری کرد.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت رودخانه تجن و ساحل دریا برای جذب گردشگران خارجی و داخلی استفاده کرد، ادامه داد: آماده سازی تمام فضای مجموعه، بررسی و رفع ایرادات برقی، نورپردازی داخلی و دیوارهای خارجی بنا، نصب تابلوهای راهنمای مجموعه تاریخی در مسیر جاده اصلی، بهروزرسانی تابلوهای قدیمی، ساخت نیمکت مناسب با فضای معماری، راهاندازی کارگاه منبتکاری از جمله اقداماتی است که برای آمادگی مجموعه در حال انجام است.
مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه صفوی فرحآباد ساری از هنرمندان صنایعدستی برای حضور و نمایش تولیدات خود به مسجد مدرسه شاه عباسی دعوت خواهد شد.
ارشادی با بیان اینکه شهر فرح آباد سالانه پذیرای گردشگران زیادی است، گفت: باید در گام اول تقویت زیر ساختهای گردشگری برای استقبال و پذیرایی از گردشگران در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به دریا و بناهای تاریخی دوره صفویه در فرح آباد ادامه داد: با این ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در این شهر تاریخی میتوان برای جذب گردشگران بسیار برنامه ریزی کرد و برای این منظور ایجاد مبلمان شهری و دریا در جذب گردشگر و سرمایهگذار نقش بسزایی دارد.
ارشادی ادامه داد: برای معرفی شهر باید تابلوهایی تعریف و در مسیر جاده و پلاژها نصب شود.
مجموعه فرح آباد ساری شامل پنج اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی است. این بناها کاخ جهان نما، مسجد فرح آباد، حمام صفوی، پل و حمام قاجاری را در برمی گیرد.
مجموعه تاریخی فرحآباد، بقایای شهر قدیمی فرح آباد در کنار راه ساری – فرحآباد و شامل مسجد، مدرسه، قسمتهایی از پل شاه عباسی، دیوار باقی مانده از یک قصر و حمام متعلق به دوره صفوی است. فرح آباد در دوره صفوی بندری پر رونق محسوب میشده و از این رو به این بندر دارالسرور و دارالسلطنه گفته میشد. بسیاری از بناهای شهر قدیم فرحآباد به دلیل حمله روس ها نابود شدهاند.