رشت - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود با بیان اینکه برداشت محصول نیشکر از اراضی کشاورزی این شهرستان پایان یافت، گفت: برآورد می شود امسال این محصول در مجموع ۹۰ میلیارد ریال برای کشاورزان شهرستان درآمدزایی کند.

فرهاد فتاحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، سطح زیر کشت کنونی نیشکر در شهرستان لنگرود را ۲۵ هکتار عنوان و بیان کرد: متوسط برداشت نیشکر از هر هکتار بین ۴ تا ۴٫۵ تن است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ بهره‌بردار در این شهرستان نیشکر کشت می کنند، اظهار کرد: آغاز برداشت محصول نیشکر اواخر آذرماه شروع شده و با توجه به زمان برداشت این محصول که وقت فراغت شالیکاران از کشت برنج است عملا این محصول کمکی برای بهبود معیشت و ارتقا بنیه مالی آنها بوده و درآمد خوبی برای کشاورزان ایجاد می کند.

وی با اشاره به میزان تولید نیشکر در لنگرود، ارزش شکر سرخ تولیدی شهرستان را در سال جاری با توجه به نرخ سال قبل و تورم حدود ۹۰ میلیارد ریال برآورد کرد.

وی با بیان اینکه امسال به طور متوسط پیش بینی می شود درآمد حاصل از هر هکتار محصول بین سه میلیارد و ۶۰۰ تا سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال باشد، گفت : این میزان فروش مایه برکت سفره کشاورزان خواهد بود.

فتاحی افزود: شهرهای لنگرود و شلمان خاستگاه تاریخی کشت نیشکر در گیلان هستند که به زمان قبل از همه گیر شدن کشت برنج در گیلان و مازندران بر می گردد.

مدیر جهاد کشاورزی لنگرود توضیح داد: شکر سیاه، قهوه‌ای و سرخ همه اسامی است که برای شکر استحصالی از نیشکر به دست می آید و خواص بسیاری نسبت به شکر سفید حاصل از چغندر قند از جمله درمانی و پزشکی دارد.

وی با بیان اینکه از نیشکر سه محصول کف، دوشاب و نیشکر استحصال می شود، ادامه داد: ملاس حاصل از فرآوری نیشکر به عنوان ماده اولیه و در تولید خمیر مایه به کار می رود.

وی با اشاره به اولویت کشت برنج در اراضی کشاورزی شهرستان لنگرود تصریح کرد: برنامه ما حمایت از کشت نیشکر و توسعه آن در راستای بهره‌برداری از زمین هایی که امکان شالیکاری در آنها وجود ندارد و نیز قطعات کوچک اراضی بویژه داخل شهرها و طرح هادی روستایی است.

فتاحی ادامه‌داد: این کشت به هیچ وجه جایگزین محصول راهبردی برنج نیست ولی با توجه به هزینه‌های تولید و درآمد سرشار از محصولاتی مثل نیشکر فقط در بعضی اراضی خاص از نیشکرکاران حمایت کرده و پیگیری می کنیم تا کارگاه‌های فرآوری نیشکر مدرن‌تر و بهداشتی‌تر شده و نیز تنوع خوبی در محصولات ایجاد شود.

مدیر جهاد کشاورزی لنگرود با بیان اینکه نیشکر یک محصول خاص و وابسته به کارگاه‌ها و کارخانجات فرآوری است، خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی ۲ کارگاه کوچک برای فرآوری نیشکر در لنگرود وجود دارد ضمن اینکه توسعه کشت در برنامه اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان نیست و هدف ارتقاء راندمان در واحد سطح است.

وی تصریح کرد: همچنین از متقاضیان سرمایه گذاری برای راه اندازی کارخانه تولید خمیر مایه حمایت می کنیم.

کشت قلمه‌های نیشکر در استان در ماههای فروردین و اردیبهشت آغاز و در آخر پاییز و اوایل زمستان برداشت می‌شود.

نیشکر گیاهی بلند از جنس تباشیر (Saccharum. L)، از تیره غلات و بومی مناطق معتدل گرم تا مناطق حاره است. بر اساس طبقه‌بندی‌های مختلف این گیاه از ۶ تا ۳۷ گونه است و دارای ساقه ضخیم و بند بند است و قسمت داخلی ساقه آن لیفی و حاوی مقادیر زیادی عصاره شکر و بلندی ساقهٔ آن بین ۲ تا ۶ متر است.

برچسب‌ها