تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت ارتقای حوزه آموزش‌های هنری گفت: در حوزه آموزش و پرورش نیازمند توجه جدی به مساله مربوط به هنر هستیم و در این راستا تفاهم‌نامه‌ای امضا شده است.

به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نود و هشتمین جلسه شورای هنر امروز دوشنبه- نهم بهمن ماه- با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای این شورا برگزار شد.

وی در این جلسه درباره دانشگاه هنرهای ایرانی اسلامی استاد محمود فرشچیان اظهارداشت: تصمیم بر این شد به جای نظام ترمی و نیم سالی موجود، دوره استاد- شاگردی شروع شود که این موضوع در دفترچه انتخاب رشته هم قرار گرفته است.

وی گفت: البته باید بررسی کنیم برآوردی از موفقیت یا عدم موفقیت این طرح وجود دارد یا خیر تا درباره تغییر در این شیوه بتوانیم بهترین تصمیم را بگیریم.

عضو شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی درباره وضعیت آموزش هنر در مدارس بیان کرد: در حوزه آموزش و پرورش نیازمند توجه جدی به مسئله مربوط به هنر هستیم؛ اواخر دوره وزارت آقای یوسف نوری در آموزش و پرورش نیز تفاهم‌نامه‌ای در همین راستا امضا شد.

وی افزود: هنر در وزارت آموزش و پرورش سه ساحت مهم دارد؛ آموزش رسمی از ابتدایی تا متوسطه و کانون‌های فرهنگی و تربیتی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که البته در کنار این سه بخش ظرفیت‌هایی همچون هنرستان هنرهای زیبا و ... هم وجود دارد.

تاکید بر ارتقای حوزه آموزش‌های هنری

اسماعیلی اظهارداشت: دغدغه همه ما ارتقای حوزه آموزش‌های هنری است، برای تدوین سند جامع هنر در آموزش و پرورش فرصتی باید تعیین شود که دبیر شورای هنر و سایر مسئولان نیز در این راستا مساعدت‌های لازم را انجام دهند چرا که ظرفیت‌های آموزش و پرورش در تحقق اهداف شورای هنر نقش به‌سزایی دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جشنواره های برگزار شده به مناسبت فجر انقلاب نیز گفت: جشنواره شعر را هم امسال به شکلی ویژه برگزار می‌کنیم و کار بزرگی صورت گرفته است و نمایشگاه مد و لباس نیز برگزار شد.

وی تاکید کرد: جشنواره پژوهش فرهنگی را بعد از چند سال برگزار کردیم که بازتاب خوبی نیز داشت در همین راستا نیز کتاب پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان هم آماده است که کار مهمی به‌شمار می‌آید.

اسماعیلی با بیان اینکه در حوزه موسیقی کارهای بزرگی انجام شده است، اظهارداشت: روش ما این است که اهدای نشان درجه یک هنری در جشنواره‌ها صورت گیرد در حالی که در گذشته چنین رویه‌ای حاکم نبود.

در ادامه جلسه گزارش آموزش و پرورش درباره فعالیت‌های هنری این وزارتخانه ارائه و درباره اقدامات فرهنگی هنری انجام شده در مدارس و کانون های فرهنگی هنری بحث و تبادل نظر شد.

ارسال ۶۲۱ اثر از کشورهای مختلف به جشنواره ۴۲ فیلم فجر

محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی نیز گزارشی درباره جشنواره فیلم فجر ارائه کرد و گفت: سیاستگذاری دولت مردمی را در جشنواره فیلم فجر امسال می‌توان دید؛ ۱۱۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که حدود ۷۵ درصد آن توسط بخش خصوصی ساخته شده است.

وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره فیلم فجر ۶۲۱ اثر از کشورهای مختلف برای دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: در این دوره حضور فیلم‌سازان جوان چشمگیر است.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به رویکرد وزارت فرهنگ اظهارداشت: ۱۶ فیلم از استان ها برای جشنواره ارسال شده بود که بیانگر رویکرد عدالت فرهنگی دولت مردمی و وزارت فرهنگ است.

خزاعی گفت: در این دوره از جشنواره تنوع موضوع بسیار خوبی را شاهد هستیم. تقریبا فیلم‌های سیاه نمایی و تلخ نداریم؛ علاوه بر آن برای اولین بار فیلم درباره قصاص داریم. در حوزه مقاومت، فرزندآوری، نقش شهید احمد کاظمی پس از زلزله بم، واقعه کربلا و امام رضا(ع) آثاری در این دوره از جشنواره به نمایش درخواهد آمد.

در ادامه این جلسه نیز معاونت‌های مختلف گزارش هایی از روند برگزاری جشنواره های فجر ارائه کردند.