به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، جواد گوزلی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این محموله صادراتی به طور رسمی پس از اخذ مجوزهای لازم از استان به مقصد کشور عمان ارسال شد.
وی با تشکر از ادارات و سازمان های مسئول برای صدور مجوزهای لازم و ایجاد کریدورهای صادراتی اعلام کرد: ماهیان زینتی صادر شده بیشتر از خانواده دیسکس، کوپی، گلدفیش، آنجل، آروانا، مولی و تترا بودند که برای توسعه همکاری و به صورت نمونه به مقصد عمان از کشور خارج شده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان آذربایجان شرقی با اشاره به تولید ۱۶ میلیون و ۳۰۹ هزار قطعه ماهی زینتی در سال ۱۴۰۱ در استان گفت: شهرستانهای تبریز و آذرشهر ۲ قطب مهم تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در شمال غرب کشور هستند که از نظر ارزآوری و ایجاد اشتغال حائز اهمیت هستند.
وی ادامه داد: پرورش ماهیان زینتی در استان به دلیل داشتن امکانات اولیه تولید، زودبازده بودن، بازارپسندی و نزدیکی به کشورهای همسایه برای صادرات ماهی، جایگاه ویژه ای برای سرمایهگذاری دارد.
گوزلی با اشاره به ایجاد اشتغال پایدار از طریق پرورش ماهیان زینتی، اعلام کرد: در استان آذربایجان شرقی بیش از۵۰ فروشگاه در حوزه فروش تجهیزات آکواریومی و ماهیان زینتی فعال است که لوازم و ماهیان زینتی را در اختیار شهروندان قرار می دهند.
وی افزود: به منظور رونق هرچه بهتر و بیشتر این صنعت، تشکیل تعاونی پرورش دهندگان ماهیان زینتی، ایجاد نمایشگاه دائمی و پایانه صادرات این گونه ماهیان جزو برنامه های اولویت دار مدیریت شیلات استان است.
استحصال خاویار برای نخستین بار در آذربایجان شرقی
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین از استحصال خاویار برای نخستین بار از مزرعه ای در شهرستان جلفا خبر داد.
جواد گوزلی اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۶۹ قطعه فیل ماهی ماده با متوسط وزنی حدود ۹۰ کیلوگرم در این مرکز نگهداری می شود.
وی افزود: در طول هر سال گله ماهیان دوبار از نظر رسیدگی تخمک ها برای استحصال خاویار ارزیابی میشوند و طبق آخرین سونوگرافی انجام شده اغلب ماهی ها در مرحله سوم رسیدگی جنسی قرار دارند و پیش بینی می شود در بهار سال ۱۴۰۳ آماده استحصال خاویار شوند.
گوزلی گفت: مهر ماه امسال یک قطعه ماهی خاویاری از مزرعه یاد شده با وزن حدود ۹۰ کیلوگرم، طبق نظر دامپزشک و سونوگرافی انجام شده واجد شرایط لازم برای استحصال خاویار تشخیص داده شد و مقدار ۶ کیلوگرم خاویار خالص برای اولین بار از ماهی خاویاری که کل دوره پرورش و رشد آن در داخل استان سپری شده بود بدست آمد.
وی ادامه داد: استان آذربایجان شرقی یکی از استانهای پیشرو در زمینه پرورش ماهیان خاویاری است که شروع پرورش ماهیان خاویاری در مزارع استان بصورت پایلوت و همچنین به صورت پرورش در قفس در سد ارسباران از سال ۹۰ در قالب طرح تحقیقی با همکاری مشترک مرکز تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر آغاز شده است.
گوزلی اظهار کرد: در این مزارع در سطحی بالغ بر سه هزار و پانصد متر مربع ماهیان خاویاری برای اهداف تولید گوشت و خاویار پرورش می یابند.
گوزلی گفت: تعداد ۱۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان شامل دو مزرعه در شهرستان جلفا ، چهار مزرعه در شهرستان سراب و در شهرستانهای میانه، شبستر، مرند و خدا آفرین هر کدام یک مزرعه احداث شده است که دو گونه مهم ماهیان خاویاری با نامهای سیبری و فیل ماهی در آنها پرورش داده میشود.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان جلفا به دلیل وجود رودخانه دائمی و پر آب ارس همچنین اقلیم مطلوب، از ظرفیت بالایی در امر پرورش ماهیان سردآبی و خاویاری برخوردار بوده و ماهیان تولیدی در این مزارع از کیفیت بالایی در سطح استان برخوردار است.
گوزلی افزود: امروزه پرورش ماهیان خاویاری به دلیل ارزش غذایی، اقتصادی و بازار پسندی بالا و همچنین سرعت رشد و مقاومت بیشتر ، امکان پرورش در دماهای بالا و حساسیت کمتر نسبت به عوامل محیطی مورد استقبال آبزی پروران قرار گرفته است.
وی ادامه داد: پیشرفت هایی که امروزه در زمینه آبزی پروری در استان مشاهده می شود حاصل تلاش وکوشش چند ساله کارشناسان و آبزی پروران استان بوده و اکنون با گذشت بیش از سی سال با تلاش و همت بزرگ مردان عرصه تولید جزو استان های برتر در حوزه شیلات هستیم.