لندن – ایرنا – «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تماس تلفنی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد که به رغم ایجاد حواشی علیه تعدادی از کارکنان آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) کمک‌های مالی اتحادیه به این سازمان، مسدود نشده است.

به گزارش ایرنا از تارنمای اتحادیه اروپا، بورل در این تماس تلفنی نقش آنروا را در شرایط کنونی غزه حیاتی توصیف کرد و گفت: دو میلیون نفر در این باریکه بشدت به کمک های این نهاد و دیگر آژانس های سازمان ملل نیاز دارند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد که تعهدات مالی این اتحادیه به آنروا تاکنون اجرا شده و مسدود نشده است.

وی با این حال افزود که تصمیمات آتی درباره تداوم کمک‌ها، پس از تکمیل مراحل تحقیقات درباره این سازمان اتخاذ خواهد شد.

دو طرف همچنین درباره بحران انسانی در غزه گفت‌وگو و بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا به ارائه کمک‌های امدادی به فلسطینی‌ها ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، تاکنون شماری از کشورهای اروپایی کمک‌های مالی خود را به آنروا، در پی اتهام‌پراکنی رژیم صهیونیستی علیه این نهاد بین‌المللی به حالت تعلیق درآورده‌اند.

هفته پیش یک مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد که مقامات اسرائیلی، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حملات ۷ اکتبر در اختیار این نهاد قرار داده اند که تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.

فیلیپ لازارینی رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز جمعه به وقت محلی در بیانیه ای گفت که "فورا" قراردادهای کارکنانی را که گفته می شود در حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته اند، فسخ می کند.

این درحالیست که گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

بر اساس گزارش‌ها تاکنون افزون بر ۲۶ هزار فلسطینی بر اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیده‌اند.