شهرکرد- ایرنا- احداث مدرسه، توسعه تعلیم و تربیت و برقراری عدالت آموزشی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در کشور است که چهارمحال و بختیاری نیز سهمی در این توسعه زیرساخت های آموزشی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۶۵۰ مدرسه در چهارمحال و بختیاری وجود داشت که برخی از دانش‌آموزان برای رفتن به همین مدارس اندک باید در بارش‌های زمستان با همان چکمه‌های پلاستکی و کتاب‌هایی که در نایلون گذاشته می‌شد، شهر به شهر می‌آمدند تا به مدرسه برسند و درس بخوانند.

بسیاری از کودکان مستعد که دلیل نبود مدرسه در روستاها هرگز نتوانستند استعدادهای آموزشی خود را بروز دهند و برخی نیز در شهرها به دلیل کمبود فضای آموزشی قید درس را می‌زدند.

حتی بیشتر مدارس در شهرها نیز تا سطح ابتدایی و راهنمایی فعال بود، برای رفتن به مقطع دبیرستان برخی دانش‌آموزان مجبور به کوچ شهر به شهر می‌شدند.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۴۲ مدرسه راهنمایی و ۱۲ متوسطه متوسطه فعال بود و براساس سرشماری سال ۱۳۵۵ درصد باسوادی در جمعیت بالای ۶ سال استان معادل ۳۶ درصد بود که با تشکیل نهضت سوادآموزی و توسعه مدارس این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۸۶.۱ درصد افزایش یافت.

حالا پس از آن همه سال در چهارمحال و بختیاری بیش از ۱۹۴ هزار دانش‌آموز در حدود ۲ هزار و ۸۰۰ فضای آموزشی مشغول درس خواندن و فراگیری علم و دانش هستند و برخی از همین دانش آموزان قرار است آینده استان و کشور را بسازند.

توسعه مدارس فنی و حرفه‌ای، مراکز پیش دبستانی، کارو دانش از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود و هم‌اکنون در دور دست‌ترین و سخت‌گذرترین مناطق استان نیز پرچم مدارس برافراشته شده است.

هم‌اکنون در برخی مناطق استان به خصوص مناطق سخت‌گذر و دور افتاده استان با جمعیت انگشت شمار و زیر ۲۰ دانش‌آموزی نیز مدرسه ابتدایی راه‌اندازی شده است.

سنگ بنای ساخت یک‌هزار و ۵۶۲ مدرسه با ۹ هزار و ۸۰۰ کلاس پس از انقلاب اسلامی

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دسترسی به آموزش و برقراری عدالت آموزشی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون با بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و زیربنای بیش از ۹۰۵ هزارمتر مربع احداث شده است.

ایرج کریمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت ۷۲۵ باب فضای فرهنگی، ورزشی و کمک آموزشی با زیربنای ۳۵۵ هزار مترمربع احداث شده است که سرجمع در این مدت یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار مترمربع احداث است.

به گفته وی، توسعه مدارس متوسطه و راهنمایی و همچنین مراکز کارودانش و هنرستان‌ها در چند سال اخیر رخ داده است و در شهرهای مختلف این روند ادامه دارد.

آغاز عملیات اجرایی ۱۴۶ باب فضای آموزشی از ابتدای دولت سیزدهم

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون عملیات اجرایی ۱۴۶ باب فضای آموزشی با ۵۹۰ کلاس درس و زیربنای بیش از ۱۰۶ هزار مترمربع در استان آغاز شده است.

به گفته کریمی، در این مدت ۶۱ فضای آموزشی یک تا ۱۲ کلاسه با ۲۱۵ کلاس درس و زیربنای بیش از ۲۸ هزار مترمربع و اعتباری بیش از سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال احداث شده است.

وی افزود: هم‌اکنون عملیات اجرایی ۸۵ باب فضای آموزشی با مشارکت خیرین در دست اجراست.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری افزود: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۳۳۲ میلیارد ریال برای تعمیرات اساسی مدارس و همچنین ۳۶۷ میلیارد ریال نیز برای استاندارسازی سیستم گرمایشی مدارس استان هزینه شده است.

کریمی اظهار داشت: برای تهیه وسایل کمک آموزشی نیز در این دولت ۷۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است

۱۸ فضای آموزشی و ورزشی چهارمحال و بختیاری آماده بهره‌برداری

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری گفت: همزمان با دهه فجر ۱۸ فضای آموزشی و ورزشی در استان با زیربنای بیش از ۶ هزار مترمربع آماده بهره‌برداری شده است.

کریمی افزود: با احداث این فضاهای آموزشی با اعتباری بیش از۶۵۰ میلیاردریال ۵۰ کلاس درس به فضاهای آموزشی و ورزشی استان افزوده می‌شود.

وی گفت: خیرین داخل و خارج استان در احداث مدرسه و توسعه وتجهیز مدارس نقش موثری داشتند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۴۵ طرح نیمه‌تمام آموزشی با پیشرفت فیزیکی بین ۲۰تا ۸۰ درصد در سطح استان وجود دارد، افزود: برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام آموزشی در استان ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

به گزارش ایرنا، هم اکنون بیش از ۱۹۴ هزاردانش‌آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس استان مشغول تحصیل هستند.