ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران، شمار زنان سرپرست خانوار این استان را که از خدمات حمایتی این نهاد برخوردار هستند را در زمان حاضر ۱۸ هزار نفر اعلام کرد.

فریبا بریمانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، شناسایی و اولویت بندی راهکارهای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را از رویکرهای اساسی این نهاد ذکرکرد و با عنوان اینکه زنان سرپرست خانوار با توانمندسازی، بـــه دانش، مهارت‌ها و منابع دسترسی پیدا می‌کنند، اظهار داشـت: این افراد قادر خواهند بود کنتـرل مثبتـی بـر زنــدگی خــود داشته باشند و می توانند کیفیت و سبک زندگی خود را بهبود ببخشند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی زنان سرپرست خانوار واجد شرایط، از طریق طریق بهزیستی مازندران پذیرش شده‌اند و پشت نوبتی نداریم، خاطرنشان کرد: از مجموع زنان سرپرسـت خانوار زیرپوشش بهزیستی مازندران با میانگین سنی ۴۵ سال، ۶۰ درصد در مناطق شهری و بقیه در روستاها ساکن هستند.

وی اظهار کرد: بانوان سرپرست و نان‌آور خانواده، دختران خودسرپرست یا سرپرست خانوار و خانواده‌های نیازمند دارای همسر از کار افتاده که براساس آزمون "وسع"، در دهک درآمدی یک تا پنج قرار داشته باشند و تحت پوشش سایر نهادهای حمایتی نباشند، همچنین مجموع درآمد خانوارهای زن سرپرست یک و ۲ نفره از ۳۰ درصد، خانوارهای سه نفره از ۳۵ درصد، خانوارهای چهار نفره از ۴۰ درصد و خانوارهای پنج نفره و بالاتر از ۵۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد قانون کار بیشتر نباشد، می‌توانند از خدمات حمایتی سازمان بهزیستی بهره‌مند شوند.

آزمون وسع، تکنیک‌های متداول شناسایی فردی و خانواری و به عنوان ابزاری برای دهک بندی و شناسایی اقتصادی افرادی است که متقاضی استفاده از انواع یارانه های حمایتی دولت هستند که پس از ثبت درخواست تسهیلات حمایتی توسط فرد، در مرجع ذی صلاح یا سامانه مخصوص هر حمایت، توسط وزارت رفاه و سایر نهادها، انجام می شود و نتیجه آن نیز قابل استعلام و اعتراض است.

مدیرکل بهزیستی مازندران تصریح کرد: دفتر توانمندسازی خانواده و بانوان معاونت امور اجتماعی بهزیستی با رویکردی جامع و علمی به تمامی ابعاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و جسمی توجه کرده و برنامه‌ها و اقدامات موثری را طراحی و به مورد اجرا گذاشته است.

بریمانی گفت: در واقع توانمندسازی یکی از ارکان اصلی ارائه خدمات در سازمان بهزیستی کشور است و تمام برنامه‌های حمایتی از جمله اقدامات سازمان، آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کارهای گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تامین هزینه تحصیل فرزندان دانش‌آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش با همین هدف ارائه می‌شود.

بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.

بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.