به گزارش امروز (سه شنبه) ایرنا، روابط رسانه ای حزب الله لبنان با صدور بیانیه ای اعلام کرد: روزنامه نداء الوطن امروز اخباری ساختگی و توهین آمیز درباره آنچه پرونده مذاکرات غیرمستقیم در خصوص مرزهای زمینی لبنان و فلسطین اشغالی خواند، منتشر کرد.
در بیانیه حزب الله لبنان تاکید شده که مذاکره غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی منحصرا" در اختیار دولت لبنان است و بنابر این آنچه در خبر مذکور از نظر شکل و مضمون بیان شده، کاملا" مغایر با حقیقت و کاملا" نادرست است.
روزنامه نداء الوطن لبنان امروز به نقل از منابع دیپلماتیک که نام آنها را فاش نکرد، ادعا کرد که در تحولی بیسابقه، از طریق کانالهای ارتباطی با بیروت به آمریکا اطلاع داده شده است که حزبالله تصمیم جدیدی در رابطه با مذاکرات غیرمستقیم بیروت - تل آویو در خصوص مرزهای زمینی بین لبنان و اسرائیل (سرزمین های فلسطین اشغالی) اتخاذ کرده است.
چند روز قبل، روزنامه لبنانی «الاخبار» در گزارشی درباره تحولات اخیر در جنوب لبنان نوشت: هوکشتاین مشاور ویژه رئیسجمهوری آمریکا که پیشتر اصطلاحاً نقش میانجی را در ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی داشت، در ابتدای سال جدید میلادی در سفر برنامهریزی شده به لبنان قصد دارد با طرح آتش بس و ترسیم نقاط مرزی از گسترش دامنه تنش میان حزب الله و رژیم صهیونیستی جلوگیری کند.
در همین حال «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در واکنش به سفر مشاور ارشد بایدن به بیروت با هدف مذاکره ضمنی در خصوص مرزبندی جدید لبنان، بر مشخص بودن مرزهای کشورش از سال ۱۹۲۳ میلادی تاکید کرد.
«نبیه بری» در مصاحبه ای با روزنامه «الجمهوریه» در مورد راهحلهای پیشنهادی در جنوب کشورش تاکید کرده بود که هیچ صحبتی در مورد تعیین و ترسیم مرزهای جدید وجود ندارد، زیرا مرزهای بین المللی لبنان از سال ۱۹۲۳ میلادی تعریف شده است و ما به قطعنامه ۱۷۰۱ متعهد هستیم و باید واشنگتن تل آویو را ملزم به اجرای آن کند.
موضوع ترسیم مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی مطرح بوده است به این معنی که طمع اسرائیل از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی پنهان نمانده است و بر این اساس تل آویو بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد به کرسی نشاندن اهداف خود برآمده است، اما مقاومت دشمن را متوقف کرده و مانع تحقق زیاده خواهیهای آن شد و این چیزی است که در سال ۲۰۰۰ به وضوح شاهد بودیم به این معنی که ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهیهای اسرائیل و یا همان خطی که به "خط آبی" معروف است، سخت ایستاد.
لبنان و رژیم صهیونیستی در ارتباط با مرزهای زمینی در سه منطقه از جمله مزارع شبعا، روستای غجر و بلندهای کفرشوبا اختلاف دارند.
به دنبال اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان، لبنان بشدت نگران تکرار این موضوع در ارتباط با مناطق اشغالی خود است.
لبنان همواره بر ضرورت بازگشت مناطق اشغالی خود تاکید دارد، ولی آمریکا به دنبال راه حل دیپلماتیک در این خصوص برای اختصاص سهم و درصدی برای رژیم صهیونیستی است.
در همین حال یکی از برگهای برنده لبنان در این ارتباط توسل به مقاومت است و حزب الله نیز اعلام کرده که در صورت تصمیم گیری از سوی مقامهای لبنانی برای آزادی مناطق اشغالی آماده انجام وظیفه است.