تهران - ایرنا - رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در غزه گفت: بیمارستان های سراسر غزه در هفته های گذشته محل وقوع خشونت بوده اند و شرایط آنها بسیار بحرانی است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی کمیته بین المللی صلیب سرخ، « ویلیام شومبورگ» رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در غزه هشدار داد که خدمات درمانی در غزه در خطر تعطیلی کامل است و باید اقدامات مشخص و فوری برای حفظ دسترسی به مراقبت‌های درمانی حیات‌بخش و اورژانسی در نوار غزه انجام شود.

وی گفت: «هر بیمارستان فعال در نوار غزه سرریز از جمعیت بوده و کمبود تجهیزات پزشکی، سوخت، غذا و آب دارد. بسیاری از بیمارستان های غزه هزاران خانواده آواره را در خود جای داده‌اند و اکنون دو مرکز دیگر به دلیل جنگ در خطر از دست رفتن هستند. اثر تجمیعی بر سیستم سلامت ویران‌گر است و باید در این خصوص اقدامات فوری انجام شود.»

شومبورگ افزود: بیمارستان اروپایی غزه یکی از معدود بیمارستان های باقی مانده در نوار غزه است که همچنان به درمان بیمارانی که در نتیجه این جنگ رنج می برند، ادامه می دهد.

رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در غزه اظهار داشت: کمیته بین الملیل صلیب سرخ اکنون چند ماهی است که یک تیم جراحی پزشکی را درون این بیمارستان مستقر کرده است، جایی که ما توانسته ایم مجروحان جنگ به ویژه کسانی که از سوختگی رنج می برند را درمان کنیم.

شومبورگ ادامه داد: با این حال شرایط بسیار بحرانی است و بیمارستان های سراسر غزه در هفته های اخیر مورد حملات نظامیان [ رژیم ] اسرائیل قرار گرفته اند که منجر به بسته شدن چندین بیمارستان در جنوب شهر غزه و در سراسر نوار غزه شده است.

وی با اشاره به اینکه حقوق بشردوستانه بین‌المللی بیان می‌کند که تمامی طرف‌های مخاصمه باید کاملاً به زیرساخت‌های درمانی احترام بگذارند و از آن محافظت کنند، افزود: ما از همه طرف ها می خواهیم که تعهدات خود را طبق حقوق بین اللمللی بشردوستانه به یاد داشته باشند.

رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در غزه با بیان اینکه ضرورت بشردوستانه برای حفاظت از مراکز بهداشتی غزه روشن است، بیان کرد: چنانچه این مراکز درمانی به ویژه مجتمع پزشکی ناصر و بیمارستان اروپایی غزه از کار بیفتند، با توجه به تعداد جمعیت و شرایط وخیم زندگی فعلی و سیستم بهداشتی در حال فروپاشی و شدت جنگ، جهان شاهد هزاران مرگ غیرقابل پیشگیری خواهد بود.

وی ادامه داد: طرف‌های درگیر و همه کسانی که بر آنها نفوذ دارند باید برای تضمین امن بودن بیمارستان‌ها و امنیت افراد داخل آنها و تضمین دسترسی ایمن پرسنل بهداشتی و درمانی به مجروحان و بیماران و تامین امنیت حرکت آمبولانس‌ها به بیمارستان و تامین به موقع اقلام مورد نیاز بیمارستان‌ها از جمله دارو، سوخت، غذا و آب، اقدامات فوری انجام دهند.

به نوشته پایگاه اطلاع رسانی کمیته بین المللی صلیب سرخ، امروز مجتمع پزشکی ناصر و بیمارستان اروپایی غزه ( هر دو در جنوب نوار غزه واقع شده‌اند) تنها دو بیمارستانی هستند که خدمات پیشرفته جراحی و فوریت‌های درمانی را با ظرفیت تخت برای حدود ۲ میلیون نفر ارائه می‌دهند که البته برای مجروحان و بیماران کنونی غزه کافی نیست.

کمیته بین المللی صلیب سرخ اضافه کرد که مجتمع ناصر و مرکز درمانی سوم به نام بیمارستان الأمل که توسط جمعیت هلال احمر فلسطین اداره می‌شود، در میان در گیری ها و مخاصمات فعلی قرار دارند.

کمتر از ۲۰ درصد از خاک غزه (تقریباً ۶۰ کیومتر مربع) اکنون پناهگاه بیش از ۱.۵ میلیون نفر است. این افراد در شرایط بسیار سختی در جنوب نوار غزه جایی که افزایش چشمگیر جنگ بقای آنها را تهدید می‌کند، زندگی می‌کنند.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت غزه بعد از ظهر روز دوشنبه از افزایش شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این منطقه به ۲۶ هزار و ۶۳۷ نفر خبر داد.