تهران-ایرنا- دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل با تعلیق حمایت مالی برخی کشورها از آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) مخالفت و اعلام کرد که این اقدام، رنج و مشکلات مردم غزه را گسترش می دهد و باید از این تصمیم بازگشت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما،«انیاس کالامار» دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل در اظهاراتی گفت که بدون کمک‌های آنروا، مردم غزه با اوضاع دشواری مواجه خواهند شد.

وی تاکید کرد که تعلیق حمایت‌ مالی از آنروا، رنج و مشکلات مردم غزه را گسترش خواهد داد و باید از این تصمیم بازگشت.

کالامار اضافه کرد که به خاطر ادعای جنایت ۱۲ کارمند، نمی‌توان حمایت مالی از آنروا را قطع کرد.

تاکنون شماری از کشورهای اروپایی کمک‌های مالی خود را به آنروا در پی اتهام‌پراکنی رژیم صهیونیستی علیه این نهاد بین‌المللی به حالت تعلیق درآورده‌اند.

هفته پیش یک مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد که مقامات اسرائیلی، اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آنروا در حملات ۷ اکتبر در اختیار این نهاد قرار داده‌اند که تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.

«فیلیپ لازارینی» رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی نیز در پی آن طی بیانیه‌ای اعلام کرد که فورا قراردادهای کارکنانی را که گفته می‌شود، در حملات ۷ اکتبر به رژیم اسرائیل دست داشته‌اند، فسخ می‌کند.

این در حالی است که «سیگرید کاگ» هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در غزه و امور فلسطینیان نیز در پی این ماجرا گفت: آنروا را نمی توان جایگزین کرد و این آژانس همچنان برای غزه حیاتی است.

کاگ که مسئولیت تسهیل،هماهنگی و نظارت بر ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه و ایجاد مکانیسم تسریع این کمک‌ها را برعهده دارد، افزود: هیچ سازمانی نمی تواند جایگزین ظرفیت عظیم، ساختار آنروا، توانایی و دانش آنها از جمعیت غزه شود.

در همین حال، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بحث و جدال کنونی درباره فعالیت آنروا پس از اتهام‌زنی رژیم اسرائیل به برخی کارکنان این آژانس مبنی بر ارتباط با حماس، باعث انحراف افکار عمومی از بحران انسانی در نوار غزه خواهد شد.

«کریستین لیندمایر» سخنگوی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: نباید اقدامات جنایتکارانه بدون مجازات بمانند، اما بحث و جدل کنونی فقط منجر به انحراف افکار عمومی از حوادثی می‌شود که هر روز، هر ساعت و هر دقیقه در غزه رخ می‌دهد. به همین دلیل نباید مشکلات واقعی و میدانی را فراموش کنیم.