دزفول - ایرنا - فرماندار ویژه دزفول حراست از زمین‌های کشاورزی و باغی را مورد تاکید قرار داد و گفت: جلوی تبدیل باغات به باغ ویلاهای تفریحی گرفته می‌شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا خردمند روز چهارشنبه در جشنواره مرکبات سالم دزفول در سالن نشست‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، افزود: امروز متاسفانه افرادی در حال حذف باغات از شهرستان دزفول هستند که قاطعانه جلوی قلع و قمع آنها و درختان مرکبات گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه مرکبات دزفول در کشور صاحب نام هستند، ادامه داد: دزفول به واسطه داشتن آب و هوای مناسب، ظرفیت‌های کشاورزی و باغی کم نظیری دارد.

فرماندار ویژه دزفول با تاکید بر لزوم اهتمام برای توسعه صنایع مرتبط با مرکبات گفت: کمک به ایجاد بازارهای فروش و همچنین توسعه صنایع پایین دست کشاورزی و باغی می‌تواند موجب تحول در تولید مرکبات دزفول شود.

وی با بیان اینکه مسوولان شهرستان دزفول برای گره گشایی از مسایل کشاورزان و باغداران دزفول دغدغه دارند، افزود: پیگیری‌های ویژه‌ای برای استقرار صنایع تبدیلی مرکبات و کشاورزی در دزفول در حال انجام است.

خردمند اظهارکرد: دزفول قطب کشاورزی در خوزستان و کشور است و باید صنایع جدید در شهرستان نیز در مسیر رونق بخشی و افزایش تولیدات کشاورزی و باغی باشند.

وی افزود: دزفول تولیدکننده رقم‌های مختلف مرکبات است که برخی از این محصول‌ها از نظر کیفیت در کشور و دنیا بی‌نظیر است.

خردمند برگزاری نمایشگاه عمومی در شهر دزفول برای آشنایی شهروندان با ظرفیت‌های باغبانی دزفول را پیشنهاد کرد.

به گزارش ایرنا، تبیین برند مرکبات سالم دزفول در کشور، ارایه آخرین تجربه‌ها و دستاوردهای علمی و فنی درخصوص مرکبات، معرفی و تشویق تولیدکنندگان برتر در تولید مرکبات، فرصت سازی برای افزایش تعامل میان محققان، کارشناسان و بهره برداران و همچنین بررسی مسایل و مشکلات موجود در زمینه مرکبات از جمله اهداف برگزاری این جشنواره اعلام شده است.

۹۰ هزار هکتار از ۴۷۶ هزار هکتار مساحت شهرستان دزفول قابل کشت است که ۶۵ هزار هکتار از این اراضی، آبی و ۲۵ هزار هکتار دیم است.

۲۲۰ هکتار گلخانه در دزفول وجود دارد که ۱۸۵ هکتار آن به کاشت گل و گیاه زینتی، تولید نشا و همچنین کشت سبزی و صیفی اختصاص یافته است.

این شهرستان دارای سالم‌ترین محصولات میوه و صیفی‌جات کشور است و برخی محصولات آن از جمله پرتقال صاحب نام است به همین دلیل ثبت جهانی پرتقال دزفول در فائو (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در دستور کار جهاد کشاورزی دزفول قرار گرفته است.

یک میلیون و ۸۳۸ هزار تن محصولات زراعی، ۷۹ هزار تن محصولات باغی،‌ چهار هزار و ۳۸۳ تن گوشت قرمز، ۳۳ هزار و ۳۲۳ تن شیر، ۳۱ هزار تن مرغ، یک هزار و ۵۱۰ تن تخم مرغ، یک هزار و ۴۷۸ تن عسل و ۲ هزار و ۱۹۰ تن انواع آبزیان سالانه در دزفول تولید می‌شود.

همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن ذرت دانه‌ای، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن ‌سبزیجات، ۷۳ هزار تن مرکبات،‌ ۳۰۰ هزارتن چغدرقند، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن علوفه،‌ ۹۸ میلیون شاخه گل بریده و ۴۳ میلیون پیاز گل مریم در دزفول تولید می‌شود.

کل محصولات تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان دزفول سالانه بیش از ۲.۵ میلیون تن است.