محسن معصوم علیزاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این طرح ها توسط بخش خصوصی و با ۲ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار و آورده بخش خصوصی و استفاده از ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به بهرهبرداری می رسد.
وی ادامه داد: افتتاح کارگاه سفال در لالجین با اعتبار۶۵ میلیارد ریال و افتتاح واحد تولیدی سفال و سرامیک در روستای دستجرد شهرستان بهار با اعتبار ۴۵ میلیارد ریال از جمله پروژههای این اداره کل است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: افتتاح خانه بوم گردی در روستای شورین شهرستان همدان با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال، کارگاه منبت در روستای حاجی آباد ملایر با اعتبار ۳۴ میلیارد ریال، سفره خانه آراد در تویسرکان با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال و نیز کارگاه نقاشی روی سفال در دستجرد لالجین با اعتبار ۵۵ میلیارد ریال از دیگر پروژههای این اداره کل است که در دهه فجر به بهره برداری می رسد.
معصوم علیزاده گفت: ۱۱ فروشگاه صنایعدستی، ۲۹ کارگاه منبت و سفال و سرامیک، ۲ اقامتگاه بوم گردی، پنج شرکت خدمات دفتر مسافرتی، یک سفره خانه سنتی و یک هتل افتتاح و مجتمع گردشگری در لالجین کلنگ زنی می شود.
وی اظهار کرد: میزان آورده متقاضی برای این ۴۹ پروژه بخش خصوصی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده که تسهیلات دریافتی برای این پروژهها مبلغ ۵۸۰ میلیارد ریال بوده که از سوی بانکهای عامل به بهرهبرداران پرداخت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: برای مرمت پروژه امامزاده کرزان در تویسرکان و افتتاح فاز اول بازارچه صنایع دستی بانوان ملایر نیز ۵۱ میلیارد ریال از اعتبارات استانی هزینه شده است.
به گزارش ایرنا، استان همدان دارای یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی، تفریحی و توریستی است.
آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهم ترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.
سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.