به گزارش خبرنگار ایرنا، مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره بررسی وضعیت فلسطین گفت: هر روزی که می گذرد تنها بدبختی و رنج مردم غزه افزایش می شود.
وی افزود: تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان در غزه فعال هستند و این بیمارستان ها نیز با تمام ظرفیت فعالیت نمی کنند. آنها با کمبود شدید کادر پزشکی و تجهیزات مواجه هستند.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: نبردهای شدید در اطراف خان یونس همچنان باعث آوارگی هزاران نفر به سمت رفح می شود. این منطقه هم اکنون میزبان بیش از نیمی از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری غزه است.
او تصریح کرد: در سراسر غزه، بیش از ۶۰ درصد از واحدهای مسکونی تخریب شده یا آسیب دیده اند. اکنون تخمین می زنیم که حدود ۷۵ درصد از کل جمعیت غزه آواره هستند. شرایط زندگی آنها فاجعه بار است و روز به روز بدتر می شود. بارش شدید باران باعث آبگرفتگی چادرهای موقت شده و کودکان، والدین و افراد مسن را مجبور به خوابیدن در گل و لای کرده است.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری ادامه داد: ناامنی غذایی همچنان در حال افزایش است. آب تمیز تقریباً به طور کامل غیر قابل دسترس است. با کمبود امکانات سلامت عمومی، بیماری های قابل پیشگیری شایع شده و همچنان گسترش خواهند یافت.
گریفیتس افزود: گسترش بیشتر خصومت ها به سمت جنوب غزه همراه با محرومیت و استیصال فزاینده مردم در این منطقه، تنها منجر به افزایش آوارگی دسته جمعی به کشورهای همسایه خواهد شد.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: می خواهم بار دیگر تأکید کنم که برای افرادی که از غزه آواره شده اند، باید حق بازگشت داوطلبانه مطابق با قوانین بین المللی را داشته باشند.کمک های بشردوستانه باید از طریق چندین نقطه، از جمله مصر و اسرائیل، وارد غزه شود.
گریفیتس تصریح کرد: ما همچنان با مخالفت مکرر ورود اقلام بسیار مورد نیاز به غزه توسط اسرائیل مواجه هستیم و این مخالفت ها به دلایل نامشخص و متناقض است. ما همچنین باید به غیرنظامیان نیازمند در سراسر غزه دسترسی داشته باشیم.
آنروا نباید به خطر بیفتد/ تصمیمات مربوط به توقف کمک به آنروا باید لغو شود
معاون دبیرکل سازمان ملل همچنین درباره اتهام زنی اسرائیل به ۱۲ کارمند آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا مبنی بر دست داشتن در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ علیه این رژیم گفت: من از اتهامات علیه برخی از کارمندان آنروا که آنها را به دست داشتن در حمله ۷ اکتبر در اسرائیل متهم می کند وحشت زده شده ام. باید به این اتهامات رسیدگی شود.
گریفیتس تاکید کرد: آنروا اقدامات سریعی را انجام داده و تحقیقات در حال انجام است. اما آنروا به بیش از سه چهارم ساکنان غزه خدمات حیاتی می دهد. این آژانس نباید با اعمال ادعایی چند نفر به خطر بیفتد. تصمیمات مربوط به توقف کمک به آنروا باید لغو شود. من تقاضای خود را برای رعایت قوانین بین المللی بشردوستانه، از جمله حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت هایی که به آنها وابسته هستند، تکرار می کنم.
او تصریح کرد: بیمارستان ها، پرسنل پزشکی و بیماران باید محافظت شوند. منابع غذایی، زیرساخت های آب، خانه ها و سرپناه ها باید محافظت شوند.
معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: من مجددا خواستار آزادی فوری همه گروگانها و رفتار انسانی با آنها هستم و درخواست خود را برای آتش بس تکرار می کنم.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، شمار شهدا به ۲۶ هزار و ۷۵۱ نفر و شمار مجروحان فلسطینی به ۶۵ هزار و ۶۳۶ نفر رسیده است.