به گزارش خبرنگار ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا که روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در کاخ سفید سخن می گفت، افزود: هدف ما یک وقفه طولانی در جنگ در غزه است. این مسائل درحال بررسی است اما ما به دنبال تواقفی طولانی تر از آنچه در نوامبر بود، هستیم. هدف از وقفه طولانی این است که بتوانیم حداکثر تعداد گروگان ها را آزاد کنیم.
این مقام شورای امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد: به حمایتهای نظامی و امنیتی از اسرائیل که تضمین کننده دفاع از خود باشد، ادامه خواهیم داد.
کربی تصریح کرد: جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا امروز با ران درمر وزیر امور راهبردی اسرائیل دیدار و در مورد کمک ها و تلاش ها برای آزاد کردن گروگان ها گفتگو کردند.
او همچنین درباره قطع کمک های آمریکا به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی به دلیل اتهام زنی اسرائیل به 12 کارمند این آژانس مدعی شد: ما کمک مالی به آنروا را تعلیق کرده ایم اما به آن پایان نداده ایم.
او درباره تشکیل کشور فلسطینی گفت: معتقدیم که به رسمیت شناختن کشور فلسطین باید از طریق مذاکره مستقیم بین دو طرف صورت گیرد. ما از به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین در سازمان ملل حمایت نمی کنیم.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ویلیام برنز مشهور به بیل برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را برای گفتگو در مورد طرحی که شامل آزادی مرحلهای تمام اسرای باقیمانده در غزه همراه با تعلیق دو ماهه جنگ میشود، به پاریس فرستاده است.
شبکه خبری ان بی سی نیوز آمریکا به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: مذاکرهکنندگان اسرائیلی، آمریکایی، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای آزادی سایر گروگان ها به توافق رسیدند.
به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی آمریکایی ان بی سی نیوز به نقل از منبع آگاه خود گفت: این توافق شامل آزادی گروگان های آمریکایی و اسرائیلی باقیمانده می شود که به صورت مرحله ای است و ابتدا زنان و کودکان آزاد می شوند.
ان بی سی نیوز افزود: این توافق همچنین شامل توقف های مرحله ای در جنگ و ارسال کمک به غزه و تبادل اسرای فلسطینی است و امروز پیش نویسی از این توافق به حماس ارائه می شود.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: مذاکره کنندگان شامل نخست وزیر قطر و رهبران سازمان های اطلاعاتی کشورهای دیگر بودند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، شمار شهدا به ۲۶ هزار و ۷۵۱ نفر و شمار مجروحان فلسطینی به ۶۵ هزار و ۶۳۶ نفر رسیده است.