اصفهان- ایرنا- مدیر کانون تئاتر خیابانی استان اصفهان گفت: برقراری ارتباط با تماشاگران و درگیر کردن آنها یکی از ویژگی‌های برتر و شاخص نمایش «هزار پیشه» در جشنواره فجر امسال است.

به گزارش ایرنا، اثر نمایشی «هزار پیشه » به کارگردانی، نویسندگی و بازیگری نجمه مهرابی از خمینی‌شهر اصفهان برگزیده جشنواره تئاتر خیابانی مریوان بود که به چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر راه یافت.

اسماعیل صرامی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تئاتر خیابانی با «تئاترِ در خیابان» متفاوت است و وقتی اثری در بخش مسابقه تئاتر خیابانی فجر حاضر می‌شود باید به معنی واقعی، این نوع از آثار نمایشی را ارائه کند.

وی ادامه داد: هزار پیشه نمایشی بود که از ابتدا تا انتها، تماشاگر را درگیر خود می‌کرد و به معنی واقعیِ تئاتر خیابانی در جشنواره فجر حاضر شد.

صرامی گفت: استفاده درست و به جا از شیوه‌های نمایش ایرانی (نقالی) و هماهنگ شدن آن با موضوع نمایش که «زنان کار» بود از ویژگی های اصلی این اثر نمایشی خیابانی است.

وی یادآور شد: این نمایش حاصل درخشش هنرمندی است که سال‌ها در جشنواره های تئاتر خیابانی حضور داشته و حالا در هزار پیشه به چنان اعتمادِ به نفسِی رسیده که به تنهایی نمایشنامه یک اثر خیابانی را بنویسد، کارگردانی و بازیگری کند و از عهده کار هم به خوبی بر بیاید.

صرامی گفت: یکی از نکات مهم این اثر نمایشی، موسیقی زنده با آهنگسازی محمد نادری است که این آهنگساز صِرفِ تئاتر خیابانی کار می کند و در جشنواره ها به خوبی درخشیده است.

کارگردان تئاتر هزار پیشه نیز به ایرنا گفت: این نمایش یک «ملودارم» با قصه اجتماعی است که در آن یک نقال زن به نام «مرشد بلقیس» در بخش‌های مختلف قصه زنان کار را روایت می‌کند.

نجمه مهرابی افزود: آنچه نمایش قصد دارد با تماشاگران در میان بگذارد و به آن بپردازد این است که نگاهِ از بالا به پایین به زنان کار نداشته باشند و از هنر نمایش ایرانی یعنی نقالی برای این کار بهره بردم.

مهرابی افزود: نقال، قصه زنان کار را برای مردم بازگو می‌کند و نمایش هزار پیشه به نوعی بازی در بازی دارد.

این کارگردان گفت: پژوهش در رابطه با نقالی و اینکه بتوانم آن را به شیوه درست انجام دهم به همراه استفاده درست از لهجه های مختلف برای نقش‌آفرینی از چالش های من در پرداختن به این اثر نمایشی بود.

به گزارش ایرنا چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۷ دی در تهران آغاز شد و تا ۱۲ بهمن سال‌جاری ادامه دارد.

۱۲ اثر نمایشی از استان اصفهان در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شرکت کرده‌اند که شامل ۶ اثر در بخش خیابانی، ۲ اثر صحنه‌ای، ۲ اثر دانشجویی، یک تئاتر تلویزیونی و یک اثر در بخش رادیو تئاتر است.