شهرکرد- ایرنا - استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: تا پایان سالجاری ۱۲ بازارچه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی با هدف کاهش قیمت در سراسر استان راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش ایرنا، غلامعلی حیدری روز پنجشنبه در دیدار با معاون وزیر جهادکشاورزی، با اشاره به اینکه احداث بازارچه با هدف کاهش قیمت و حذف واسطه‌ها در تمام شهرستان‌های استان در دستور کار قرار دارد، افزود: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایان سال و همچنین ماه مبارک رمضان راه‌اندازی هرچه سریعتر این بازارچه‌ها در اولویت قرار دارد.

وی اظهار داشت: کاهش قیمت محصولات، افزایش فراوانی کالا و محصولات کشاورزی در بازارچه‌ها و افزایش رضایتمندی مردم، تقویت اقتصادی کشاورزان، روستاییان و عشایر و حذف واسطه‌ها از مهمترین اهداف تشکیل این بازارچه‌ها در سطح استان است.

به گفته وی، توجه به جایگاه تولیدات روستاییان، عشایر و اشتغال‌های خُرد خانگی در این بازارچه‌ها مورد تاکید است که بتوان زمینه اشتغال پایدار این قشر و همچنین رفع مشکلات اقتصادی آنها را فراهم کرد.

توسعه کشاورزی و دامپروری چهارمحال و بختیاری مورد تاکید رییس‌جمهور

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه توسعه کشاورزی و دامپروی در استان مورد تاکید رییس‌جمهور و دولت است، گفت: طرح توسعه آمایشی کشاورزی و توسعه سامانه نوین، همچنین اجرای طرح دامپروری برای افزایش بهره‌وری تهیه شده است که اجرایی شدن این طرح‌ها نیاز به حمایت دولت دارد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه گلخانه در استان با توجه به وضعیت خشکسالی افزود: قبل از دولت سیزدهم ۳۰ هکتار گلخانه احداث شده بود که پیش‌بینی می‌شود تا پایان دولت ۷۰۰ هکتار گلخانه در استان احداث شود.

حیدری اظهار داشت: با احداث گلخانه مصرف آب در بخش کشاورزی، کاهش و صرفه‌جویی در مصرف آب و اشتغال پایدار فراهم می‌شود.

وی به اجرای طرح آبیاری نوین در اراضی کشاورزی و همچنین توسعه دامداری در سطح شهرهای استان به عنوان اولویت‌های جهادکشاورزی اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون از مجموع ۴۳ شهر استان تنها ۹ واحد دامداری در ۹ شهر راه‌اندازی شده که توسعه این واحدها در تمام شهرها از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام جلوگیری خواهد شد و باعث دامپروری صنعتی توسعه داده می‌شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری به کمبود نهاده دامی و همچنین تامین کود و سم به عنوان یکی از مشکلات اساسی در بخش کشاورزی دامپروری اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به ظرفیت و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تعاونی‌های کشاورزی در سطح استان حمایت از این واحدها مورد تاکید است.

به گفته وی، یکی از مشکلات و مطالبات جدی استان، عمل نکردن بانک زمین به تعهدات است، که باید این مساله حل و فصل شود.

حیدری اظهار داشت: حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان و افزایش صادرات محصولات کشاورزی یک راهکار برای حمایت از این قشر است که نیاز به حمایت بیشتر دارد تا زمینه صادرات محصولات استان از جمله ماهی قزل‌آلا، سیب زمینی و محصولات گلخانه‌ای به روسیه به صورت مستمر فراهم شود تا بتوان زمینه تشویق و حمایت از تولیدکنندگان را فراهم کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری به شرایط آب و هوایی، وجود جاده‌های ترانزیتی و اجرای طرح راه‌آهن اشاره کرد و گفت: این استان می‌تواند به عنوان " هاب محصولات کشاورزی" و ذخیره‌سازی‌ و انبارهای سردخانه‌ای کشور تبدیل شود.

حیدری گفت: ایجاد صنایع تبدیلی باید در شهرهای استان در اولویت قرار گیرد و با حمایت‌های ملی محصولات در زنجیره ارزش راهبرد می‌تواند کمک موثری به تولید کند.

به گزارش ایرنا، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تعاون روستایی و مشاور ارشد وزیر جهاد کشاورزی در امور جوانان و نخبگان کشور در سفری ۲ روزه به چهارمحال و بختیاری از طرح‌های کشاورزی استان بازدید می‌کنند.