همدان- ایرنا- رئیس بنیاد ملی سبک زندگی سالم گفت: تغییر سبک زندگی از جمله تغذیه نامناسب، استفاده بیش از اندازه فست و فودها، چربی‌ها، نمک، شکر، تنقلات ناسالم، گوشت قرمز و کاهش مصرف سبزی‌ها و لبنیات در چند سال اخیر باعث شده آمار ابتلا به انواع سرطان افزایش یابد.

علی کرمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تا سبک زندگی اصلاح نشود تا ۱۰ سال آینده باید شاهد رشد صعودی آمار ابتلا به سرطان در کشور باشیم.

وی با بیان اینکه آمار ورزش و تحرک در کشورمان نسبت به سایر کشورها بسیار کم است، اضافه کرد: تحرک و فعالیت بدنی منظم دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند و تأثیر به سزایی برای پیشگیری از انواع بیماری‌ها به‌ویژه سرطان دارد.

کرمی بیان اینکه استرس، اضطراب و خواب ناکافی بر روند ابتلا به انواع سرطان تأثیر گذاشته است، خاطرنشان کرد: سیستم ایمنی در مرحله اول سلول‌های سرطانی را شکار می‌کند و اجازه نمی‌دهد که این سلول‌ها به اندام‌های دیگر بچسبد و تومور را تشکیل دهد.

رئیس بنیاد ملی سبک زندگی سالم گفت: سرطان در مراحل اولیه ۱۰۰ درصد قابل‌درمان است بنابراین با تشخیص به‌موقع، جدی‌گرفتن علائم و اقدامات پیشگیرانه می‌تواند جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرد.

وی گفت: همچنین شایع شدن مصرف دخانیات به ویژه قلیان در بین بانوان موجب ابتلای فزاینده این قشر به سرطان مثانه شده است.

کرمی ادامه داد: مصرف دخانیات در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش‌یافته است و به ابزار تفریحی برخی مردم تبدیل شده که این مهم می‌تواند بسیار نگران‌کننده و خطرناک باشد.

متخصص بیوتکنولوژی پزشکی ژنتیک مولکولی گفت: بیشترین آمار ابتلا به سرطان مربوط به سرطان معده، ریه، سینه و پروستات است همچنین روند ابتلا به سرطان مثانه افزایشی بوده که میزان کشندگی آن بسیار بالا و نگران‌کننده است.

رئیس بنیاد ملی سبک زندگی سالم ادامه داد: آلودگی هوا، مواد سمی موجود در آب، هوا و مواد غذایی هم تأثیر به سزایی بر افزایش ابتلا سرطان داشته است.

کرمی گفت: افزایش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی سبب شده که آمار ابتلا به سرطان رشد فزاینده داشته باشد و افزایش استفاده از مواد شیمیایی محصولات غذایی هم رابطه مستقیمی بر ابتلا به سرطان دارد.

رئیس بنیاد ملی سبک زندگی سالم ضمن تأکید بر لزوم غربالگری و انجام تست‌های منظم برای پیشگیری از سرطان گفت: تمام افراد بالای ۵۰ سال باید نسبت به انجام ماهانه غربالگری، تست پاپ‌اسمیر اقدام کنند.

رئیس بنیاد ملی سبک زندگی سالم ضمن تأکید بر لزوم غربالگری و انجام تست‌های منظم برای پیشگیری از سرطان گفت: تمام افراد بالای ۵۰ سال باید نسبت به انجام ماهانه غربالگری، تست پاپ‌اسمیر اقدام کنند.

وی با بیان اینکه ایران از لحاظ ابتلا به سرطان در حد متوسط جهانی است، عنوان کرد: آمار سرطان در کشورهای دانمارک، آمریکا بسیار زیاد است.

وی تاکیدکرد: گاهی اوقات فرد مبتلا به سرطان هیچ علائمی و دردی ندارد و به طور ناگهانی متوجه سرطان خود می‌شود.

هفته ملی مبارزه با سرطان از هفتم بهمن آغاز و تا نیمه این ماه ادامه دارد.