به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، فیلم سینمایی بیبدن کارگردانی مرتضی علیزاده سومین فیلم روز دوم جشنواره - جمعه ۱۳بهمن- اکران شد و پس از آن نشست خبری با حضور مرتضی علیزاده کارگردان، سید مصطفی احمدی تهیه کننده، کاظم دانشی نویسنده، حبیب خزایی فر موسیقی، مهدی صیاد چهره پرداز، مهدی سعدی تدوینگر، مهران ممدوح مدیرفیلمبرداری، امیر زاغری طراح صحنه و اصحاب رسانه در برج میلاد (خانه جشنواره) برگزار شد.
میخواستیم فیلم واقعگرا داشته باشیم / اصالت را بر روایت گذاشتیم
مرتضی علیزاده در این نشست گفت: خوشحالم که اولین فیلمم در چنین فضایی با استقبال شما مواجه شد. من بازخوردهایی که از مردم گرفتم همه همذات پندازی کردند و بازیگران هم خیلی برای این فیلم زحمت کشیدند. فیلم از سبک تصویربرداری تا میزانسن ها نشان میدهد ما میخواستیم یک فیلم واقعگرا داشته باشیم.
فیلم جواب خود را از این سالن و اکرانهای مردمی میگیرد و مردم میفهمند هیات انتخاب درست عمل کرده یا نه !وی مطرح کرد: ما دنبال وارد شدن به یک سری مسائل حاشیهای نیستیم و فیلم قضاوتگر نیست، بلکه واقعیت را به تصویر میکشد. مسأله ما موضوع قصاص نبود، بیشتر یک روایت اجتماعی و یک مسأله اجتماعی داشتیم و سعی کردیم به روابط آدمها بپردازیم. کار را ۲۳ آذر کلید زدیم و زمان برای تولید هم کم بود؛ در ۴۳ جلسه فیلمبرداری کردیم، همدلی گروه ما زیاد بود.
کارگردان بی بدن گفت: اصالت را از اول بر روایت گذاشته بودیم تا قصهای تعریف کنیم که مخاطب جذب شود و به خاطر همین یک سری از بچهها از مسایل فنی میزدند، تمام تلاش خود را کردیم تا حالا فیلم به اکران اینجا برسد.
وی افزود: به قول آقای دانشی (نویسنده)، فیلم جواب خود را از این سالن و اکرانهای مردمی میگیرد و مردم میفهمند هیات انتخاب درست عمل کرده یا نه.
نه جایزهای خواستم نه چیزی / فیلم آبروداری ساختیم
کاظم دانشی اظهار داشت: واقعیت امر این است که بیبدن از چند پرونده تشکیل شده، از پروندههای این چنینی در قوه قضاییه زیاد است، البته شائبههایی مطرح شده بود که عیناً از یک پرونده واقعی است، اما اینچنین نیست، عین فیلم قبلی من با نام علفزار از چند پرونده تشکیل شده است.
نویسنده بی بدن درباره نادیده گرفتن شدن فیلم در این جشنواره بیان کرد: سینمای اجتماعی به یک مرحلهای رسیده است که هرچه میخواهی بگویی یک جا به یک گیری میخوری. و وقتی اعتراض می کنی به یک آدم پرحاشیه تبدیل میشوی، همه دوستان اجتماعی این مسایل را دارند و این خیلی غمانگیز است، جیغ آدم را درمیآورند و بعد میگویند، چرا اعتراض میکنی.
دانشی گفت: من بچه این مملکتم، زحمت کشیدهام و برای زحمتم میجنگم، من برای فیلمم جنگیدم، برای مسایل سیاسی حرف نزدم چون شعورش را ندارم. من نه جایزهای خواستم نه چیزی، ما با دبیر جشنواره صحبت کردیم و گفتیم اگر قبول میکنید کلید بزنیم، آنها گفتند کار را برسانید وجدان های خود را وسط بگذارید.
این فیلم انتخاب هیات انتخاب بوده است، من با عباسیان و آقای نیرومند هم حرف زدهام و آنها تایید کردهاند، بخشی از این مسایل به بگیر و ببندها ربط دارد، در این دعواها فیلم بی بدن مثل اسمش قربانی شدوی افزود: فیلمهایی که سال گذشته در نوبت بوده، امسال با پرده سبز به نمایش درآمده، چطور فیلم ما ناقص بود؟ ما ادعا نداریم که بن هور ساختهایم ولی فیلم تر و تمیز است.
دانشی گفت: اگر فیلم در بخش مسابقه بود الان همه رفقای بازیگر ما اینجا بودند، شاهد این مثال واکنش خانم الناز شاکردوست (بازیگر فیلم) بود، برای ما ایران و این مملکت مهم است ما گفتیم میخواهیم به جشنواره بیاییم و همه آمدند. از شما میخواهم قضاوت کنید آیا ما حق حضور در بخش سودای سیمرغ را داشتیم یا نه این را بینی و بینالله بگویید. که این بخش با تشویق مخاطبان مواجه شد.
وی بیان کرد: این فیلم انتخاب هیات انتخاب بوده است، من با عباسیان و آقای نیرومند هم حرف زدهام و آنها تایید کردهاند، بخشی از این مسایل به بگیر و ببندها ربط دارد، در این دعواها فیلم بی بدن مثل اسمش قربانی شد.
وی گفت: من دغدغه خودم را نداشتم حتی گفتم بخش فیلمنامه را حذف کنید اما بگذارید در بخش مسابقه باشیم، ما فیلم آبروداری ساختیم، ما سانس جا به جا نکردیم. کارگروه قوه قضاییه پیش از فیلمبرداری فیلمنامه را خواندهاند و بعدش هم نسخهای از فیلم را دیدند.
سکانس اعدام را با چهار چراغ گرفتیم
سیدمصطفی احمدی گفت: تا همین الان برای این فیلم دچار چالش هستیم، فیلم دیر پروانه ساخت گرفت. برای اخذ مجوز ساخت خیلی تلاش کردیم، ما در زندان رجاییشهر با حکم قوه قضاییه فیلمبرداری کردیم.
حبیب خزایی فر هم گفت: فیلم یک فیلم جنایی بود و سعی میکردیم جنایت در فیلم بگنجد.
مهران ممدوح مدیر فیلمبرداری هم بیان کرد: ما در نظر داشتیم فقط قصه دربیاید به خاطر همین دوربین حرکت خاصی ندارد. ما فقط سعی کردیم قصه روایت شود. از سکانس یک اعدام تا پایان همین موضوع را در نظر داشتیم. سکانس اعدام را با چهار چراغ گرفتیم. مجبور شدیم همه کارها را در کسری از زمان انجام دهیم تا فقط روایت کنیم.