به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این وزارتخانه گفت که دهلینو موافقت کرده است که ۸۹ پرسنل نظامی خود را از دهم مارس (۲۰ اسفند) خارج کرده و خروج این نیروها را در مدت ۲ ماه تکمیل کند.
نیروهای هندی برای استقرار و عملیاتی کردن یک هواپیما، ۲ بالگرد و سه هواپیمای شناسایی دریایی که دهلینو به «ماله» هدیه داده است، در مالدیو حضور دارند.
خبرگزاری فرانسه نوشت، منابع رسمی میگویند که ممکن است هواپیماهای هندی در مالدیو بمانند و خلبانهای غیرنظامی هندی هدایت آنها را به عهده بگیرند.
دهلینو پس از گفتوگوهای خود با ماله بیانیهای صادر کرد اما اشارهای به خروج نیروهایش از مالدیو نکرد. در این بیانیه آمده است که طرفین همکاریهای خود را با هدف تقویت مناسبات در حوزههای دفاعی و امنیتی و سایر حوزههای بررسی کردند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، دهلینو، مالدیو را حوزه نفوذ خود میداند اما ماله به سمت چین چرخش کرده است؛ خصوصا بعد از آن محمد مویزو در انتخابات سپتامبر به ریاست جمهوری مالدیو انتخاب شد.
محمد مویزو که به عنوان یک سیاستمدار طرفدار چین شناخته میشود، پس از ادای سوگند در ماه نوامبر (آبان)، به طور رسمی از هند درخواست کرد نیروهای نظامی خود را از کشورش خارج کند.
تنشها میان ۲ کشور پس از آن شدت گرفت که سه وزیر دولت مالدیو در پستهایی در شبکههای اجتماعی نارندرا مودی نخست وزیر هند را «دلقک» و «تروریست» خواندند.