ساری-ایرنا- دبیرکل حزب مردمی اصلاحات ایران و عضو انجمن علوم سیاسی ایران با بیان این که، جمهوری اسلامی چهار دهه برگزاری انتخابات را با مشارکت و همراهی همه جانبه مردم و با هدف عزت و کرامت ملی و استمرار پیشرفت کشور تجربه کرده است، گفت: مسیر پیشرفت کشور از مشارکت مردم در انتخابات می گذرد.

اسلام دستگداز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری افزود:‌ در ۱۱ اسفند امسال نیز مردم با حضور پرشور در این انتخابات این هدف را دنبال خواهند کرد.

وی ادامه داد: مردم ایران در برهه های مختلف نشان داده اند با وجود همه تهدیدات و فتنه انگیزی های دشمنان، هوشیارانه و با ایمان و مقاومت خود پشتیبان این نظام و کشور هستند.

این فعال سیاسی کشور اظهار داشت: همواره مردم ایران در صحنه های مختلف حضور پُرشوری دارند و امید است تلاش مسئولان نظام در خدمت به مردم نتیجه بخش و مستمر باشد و این مشارکت ملی و همبستگی مردم در عرصه انتخابات می‌تواند نقش اثرگذاری در سرعت بخشیدن به مسیر پیشرفت و آبادانی کشور داشته باشد.

وی گفت: مجلس رکن اساسی و مرکز ثقلی برای کشور، قانونگذاری و ریل گذاری برای دولت در پیشبرد برنامه های مصوب کشور به شمار می رود البته اگر مجریان بتوانند کار خود را به بهترین نحو انجام دهند.

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات ایران ادامه داد: انتخابات یکی از مهم‌ترین گذرهای مشروعیت بخشی برای دولت‌های دموکراتیک در جهان است و این اهمیت در جغرافیای خاورمیانه که بسیاری از کشورهای آن یا مفهومی با عنوان انتخابات ندارند و یا در حال تمرین انتخابات دموکراتیک هستند، ۲ چندان می‌شود.

وی ادامه داد: پیچیدگی دنیای کنونی و روابط بین کشورها و دولت‌ها تاثیر انتخابات و رویدادهای داخلی یک سرزمین را بر این روابط افزایش داده و به همین دلیل است که انتخابات بر دیپلماسی حکومت‌ها تاثیرات غیرقابل انکار دارد.

دستگذار، رای دادن و مشارکت در انتخابات را رایج ترین نوع مشارکت سیاسی برای اغلب شهروندان درجوامع مردم سالار دانست و اظهار داشت:‌ رای دادن موثرترین و عملی ترین وسیله برای شهروندان است تا افکار و عقاید خود را در اداره امور عمومی واجتماعی اعمال کنند.

وی ادامه داد:‌ رای دهی در واقع یک نوع مکانیسم اجتماعی برای جمع آوری و تشخیص گزینه ها و ارجحیت های اجتماعی است و اساسی ترین عملکرد مشارکت رای دهی، دادن فرصت برای جانشینی و انتقال پست ها و مسئولیت ها در جامعه است.

عضو انجمن علوم سیاسی ایران، حضور در انتخابات را حق دانست و گفت: عدم حضور در انتخابات یعنی گذشتن از یک حق و انتخابات، ‌انتخاب یک فرد معنا نیست بلکه انتخاب یک الگو و مدل مدیریتی است که با این انتخاب نوع مدیریت حاکم بر جامعه را انتخاب خواهیم کرد.

دستگداز ادامه داد: تصمیم با ما است که با حضور و یا عدم حضور در انتخابات شیوه مدیریت جامعه خود را انتخاب کنیم یا این شیوه را به افراد دیگر واگذار کنیم و در این راستا مردم باید به این باور برسند که رای دادن و شرکت کردن در انتخابات می‌تواند آن‌ها را در سرنوشت خودشان و انتخاب نوع و مدل سیستم مدیریتی شریک کند.

وی با تاکید بر اینکه حزب مردمی اصلاحات ایران به صورت فعال در انتخابات شرکت می کند، ‌اظهار داشت : از دیدگاه حزب مردمی اصلاحات ایران که دبیرکل آن هستم شرکت در انتخابات را یک مسئله صرف سیاسی نمی دانیم، بلکه یک مساله اجتماعی است که به وسیله آن می‌توان آینده را ساخت و یا آینده را ویران کرد.

دستگداز توضیح داد:‌ انتخاب اشخاص دارای سیستم تفکری و روش خاص و مثبت در مدیریت می‌توانند آینده ما را روشن‌تر کند.

وی تاکید کرد :‌ انتخابات ۱۱ اسفند ماه یقینا صحنه شکوه، عظمت و همدلی مردم با نظام و انقلاب خواهد بود، چرا که برای انقلاب خون‌های زیادی داده شده و این مردم بودند که پای آن ایستادند و در همه بزنگاه‌ها جای را خالی نکردند، در این برهه حساس مردم خوب می‌دادند که باید وظیفه خود را به شهدا ادا و از انقلاب پاسداری کنند.

این فعال سیاسی اظهار داشت:‌ جنگ امروز جنگ علیه توطئه‌های دشمنان و از بین بردن دسیسه‌های آنان است و ملت ایران برنده این میدان خواهند بود.

وی ادامه داد: انتخابات به عنوان نقطه اساسی وصل افکار و آرای مردم به بدنه نظام اجرایی با همان جایگاه اساسی خود در نظام جمهوری اسلامی، باید همواره مورد توجه باشد.

به گفته دستگداز در این انتخاب با حضور حداکثری و آگاهی از سوی مردم برگزار می شود تا افراد صالح و شایسته و حقیقتاً حائز شأن نمایندگی این ملت، به مجلس فرستاده شوند.

بنا به اعلام ستاد انتخابات مازندران از حوزه‌های انتخابیه ۹ گانه این استان در مجموع ۷۴۸ نفر برای تصاحب یکی از ۱۲ کرسی مازندران در مجلس دوازدهم نام‌نویسی کردند که پس از بررسی پرونده‌ها و صلاحیت نامزدها در ۲ مرحله توسط هیئت اجرایی در استان و هیئت نظارت بر انتخابات کشور، در نهایت تا این لحظه با آمار جدید ارایه شده از سوی شورای نگهبان ۴۶۱ نفر در گردونه رقابت انتخاباتی باقی ماندند.

مازندران ۹ حوزه انتخابیه شامل "ساری و میاندورود"، "قائمشهر، ‌سوادکوه، سوادکوه شمالی، ‌سیمرغ و جویبار"، "نکا، گلوگاه و بهشهر"، "تنکابن، ‌رامسر و عباس‌آباد"، "نور و محمودآباد"، "نوشهر، چالوس و کلاردشت"، "بابل"، "آمل" و "بابلسر و فریدونکنار" دارد که از این ۹ حوزه در مجموع ۱۲ نماینده راهی بهارستان می‌شوند که غرب مازندران در مجلس شواری اسلامی سه نماینده دارد.

طبق برنامه زمان‌بندی ستاد انتخابات کشور، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می‌شود. استان مازندران بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت دارد.