به گزارش ایرنا، روح الله دهقانی فیروز آبادی روز شنبه در آیین بهرهبرداری از طرح ازن زنی با فناوری نانو حباب ازن در تصفیه خانه آب شهر ساوه، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب حداقل در ۲۰ سال گذشته به صورت ویژه جنبشهای نرمافزاری و علمی را پیگیری میکنند و به تبع آن در سه دهه گذشته مردم بارها شعارهای برتریهای علمی و فناور را شنیدهاند که هم اکنون نیازمند آن است که مردم اثر و بستر این حمایتها را در زندگی خود احساس کنند.
وی ادامه داد: در تمامی حوزههای صنعت آب و فاضلاب و مدیریت بهینهسازی شبکههای توزیع آب، جریان علم و فناوری به عنوان یک رویکرد وزارت نیرو در اولویت قرار دارد و باید این جریان فناورانه تا ۳۵ درصد افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها را در پی داشته باشد و به تمامی حوزهها سرایت کند.
وی افزود: هم اکنون در کشور ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان فعالیت دارند که به جز عرصههای غذا و تجهیزات صنایع، عمدهترین دستاورد آنها تامین ۹۰ درصدی داروی مورد نیاز و ۴۰ درصدی تجهیزات مورد نیاز پزشکی از جمله دستاوردهای آن است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به اینکه طرح ازن زنی با فناوری نانو حباب ازن در تصفیه خانه آب شهر ساوه به عنوان بزرگترین طرح ازن زنی جهان است که توسط شرکتهای دانش بنیان کشور اجرا شده است، افزود: اگر این دستاوردها به خوبی بازگو شود به طور قطع خود مردم مهمترین حامیان از رشد، توسعه و پیشرفت علمی کشور خواهند شد.
وی اضافه کرد: این طرح، محصول دانش بنیانی است که در نتیجه علم و فناوری فرزندان این کشور اجرا شده و در زندگی تمام مردم یک شهر وجود دارد و در کیفیت آب شرب، مردم آن را احساس می کنند .
وی افزود: این طرح علاوه بر کاهش هزینهها و مصرف انرژی حدود ۲ تا سه برابر بهرهوری را افزایش داده است، یادآور شد: امید است که جریان استفاده از فناوری در وزارت نیرو به همه حوزهها سوق داده شود تا همه مناطق کشور که نیازمند این خدمت هستند نیز از آن بهرهمند شوند.
طرح نانو حباب ازن زنی در کل کشور اجرا میشود
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم در این آیین، گفت: با حمایتهای دولت سیزدهم هماکنون شاهد جهش خوبی در بهرهبرداری از دانش بنیانها در حوزه آب و فاضلاب کشور هستیم که سامانه نانو حباب یکی از مهمترین دغدغههای مردمی پاسخ داده شده در این حوزه است.
هاشم امینی اضافه کرد: این طرح در ۲ سال گذشته برای کاهش بو و طعم آب شرب در تصفیه خانه آب شهر ساوه اجرا شده و با توجه به نتایج مثبت آن و تایید سازمان غذا و دارو، تمام مناطق کشور که نیازمند آن هستند اجرا میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت اقلیمی، کاهش بارندگیها و افت کیفی آب استفاده از سامانه نانو حباب از اهمیت ویژه برخوردار است.
شهرستان ساوه با ۹۳ هزار و ۵۰۰ مشترک آب به طور متوسط ۸۳۰ لیتر در ثانیه و در اوج مصرف یکهزار و ۱۴۴ لیتر در ثانیه نیاز آبی دارد که ۶۰ درصد آن از محل آبهای سطحی (ذخیره سد الغدیر) و ۴۰ درصد نیز از محل منابع زیر زمینی تامین میشود.
دهه فجر امسال ۲۰۰ طرح عمرانی، خدماتی و اقتصادی در شهرستان ساوه به بهرهبرداری می رسد که از این تعداد ۱۶۶ طرح عمرانی- خدماتی و ۳۴ پروژه اقتصادی است.
ارزش و اعتبارات صروف شده این پروژهها ۵۸ هزار و ۵۴۴ میلیارد ریال است و پروژههای دههی مبارک فجر در ساوه برای ۲ هزار و ۴۷۴ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، یکهزار و ۷۱۳ طرح عمرانی و اقتصادی مهم در سطح استان مرکزی افتتاح و کلنگزنی میشود که از این تعداد، یکهزار و ۵۲۳ طرح افتتاح و عملیات اجرایی ۱۹۰ طرح نیز آغاز میشود.
با افتتاح طرحهای یاد شده، شش هزار و ۳۸۵ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در حوزه عمرانی و ۲ هزار ۸۹۰ اشتغال در حوزه اقتصادی ایجاد میشود.