سمنان - ایرنا - کسب رتبه نخست در احیای واحدهای راکد، رتبه سوم کشور از لحاظ کمترین میزان شکاف طبقاتی، پیگیری ایجاد پایانه صادراتی، افزایش تولید برق از انرژی خورشیدی به ۲۲ مگاوات، افزایش واحدهای فرآوری معدنی از سه به ۱۴، پیگیری راه‌اندازی رصدخانه تورم، طراحی سامانه برای کنترل قیمت در بازار اجاره و املاک، از جمله دستاوردی اقتصادی سمنان در دولت سیزدهم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان روز شنبه چهاردهم بهمن در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی سمنان در نشستی با اصحاب رسانه به بیان تلاش‌ها در حوزه اقتصاد استان سمنان پرداخت.

محمدرضا صادقی گفت: ضریب جینی شکاف طبقاتی را نشان می‌دهد و این ضریب برای استان سمنان ۲۸ صدم درصد است و در رتبه سوم کشور قرار دارد و هر چه ضریب جینی کمتر باشد، فاصله طبقاتی کمتر خواهد بود.

عوامل موثر تورم در سمنان کدامند؟

وی افزود: خوراکی، آموزش، اجاره و ملک از عوامل موثر در شاخص تورم در استان سمنان است و نرخ تورم در کشور ۳۹ درصد و در استان سمنان کمتر از کشوری است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان بیان کرد: کنترل نقدینگی با استفاده از ظرفیت سکوی مالی در بورس، تامین مالی غیرنقدی به منظور جلوگیری پول‌پاشی از جمله راهکارهای مهار تورم است.

وی با اشاره به اینکه کمترین قیمت گوشت مرغ در کشور مربوط به استان سمنان است، افزود: افزایش مراکز عرضه مستقیم از راهکارهای آرامش بازار و در دست پیگیری است.

این مسوول تصریح کرد: تحقق پیشنهاد راه‌اندازی رصدخانه تورم در دور دوم سفر آیت‌الله رئیسی رییس جمهور به استان سمنان در کنترل تورم و در دست پیگیری موثر است.

اجاره‌خانه‌ها در سمنان بالاست

وی اضافه کرد: اجاره‌خانه‌ در استان سمنان بالا و ساماندهی این بازار در دست پیگیری است و راه‌اندازی سامانه و کنترل داده‌محور در دستور کار قرار دارد که برای انجام این کار سامانه طراحی شد، اما اجرای آن نیازمند اعتبار است.

وی افزود: میوه شب عید شامل سیب، پرتقال و خرما برای ماه مبارک رمضان خریداری شده و قبل از نوروز با برپایی نمایشگاه‌هایی این محصولات در بازار عرضه خواهد شد.

صادقی بیان کرد: نرخ بیکاری در استان سمنان پنج و هشت دهم درصد و نرخ بیکاری آقایان سه و ۶ دهم درصد است و اشتغالزایی در بخش‌های مختلف و به ویژه دانش‌آموختگان با اهتمام ویژه در دست پیگیری است.

وی بیان کرد: تعهد اشتغال استان سمنان برای امسال ۱۲ هزار و ۴۲ فرصت شغلی بود که تاکنون ۱۳۲ درصد تعهد محقق شده است.

وی اضافه امسال بیش از یکهزار میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مشاغل خانگی یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از محل بند الف تبصره ۱۸ با هدف حمایت از زیرساخت‌های صنعتی به ۹۷ طرح با نگاه توسعه متوازن پرداخت شد.

به گفته این مسوول، ۲۰ درصد تسهیلات رونق تولید کشور و به عبارتی حدود یک پنجم تسهیلات رونق تولید در کشور در استان سمنان جذب و پرداخت شد.

افزایش تولید برق از انرژی خورشیدی به ۱۲۲ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۳

معاون هماهنگ امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: زمان آغاز به کار دولت سیزدهم ظرفیت استان در تولید برق از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی ۲ مگاوات بود که اکنون به ۲۲ مگاوات رسیده است. با افتتاح ۱۷ طرح تعریف شده در این زمینه تا سال آینده ظرفیت تولید برق خورشیدی این استان به ۱۲۲ مگاوات افزایش خواهد یافت.

این مسوول بیان کرد: تراز تجارت کشور بعد از ۱۰ سال مثبت شد، امسال در استان سمنان افزایش ۱۷ درصدی ارزش دلاری و افزایش ۶ درصدی وزن کالاهای صادراتی، نشان می دهد که استان به سمت فروش فرآوری رفته‌است.

نیاز استان سمنان ۱۰۰ واحد فرآوری معدنی

وی بیان کرد: پرهیز از خام فروشی و تقویت صنایع فرآوری معدنی از حوزه های مورد توجه در دولت سیزدهم است. اکنون در استان سمنان شمار واحدهای فرآوری معدنی از سه به ۱۴ واحد افزایش یافت و سال آینده به ۲۱ واحد می‌رسد، اما دست کم ۱۰۰ واحد نیاز است.

صادقی ادامه داد: سامانه محوری و شفافیت، راهکار حفظ ثبات بازار است و بر این پایه، سامانه «رهتاب» برای کنترل و برنامه‌ریزی در بخش تولید از مرحله جوجه‌ریزی تا ذبح در کشتارگاه در استان سمنان در سامانه ثبت می‌شود و بر این پایه برنامه ریزی برای تنظیم بازار و حمایت از تولید به شکل مطلوب انجام می‌شود.

به گفته وی، ۲۵ درصد تولید مرغ در استان، پاسخگوی نیاز سمنان است و ۷۵ درصد به بازار استان‌های دیگر ارسال می شود. طبق گزارش‌ها روزانه ۱۶۰ تن گوشت مرغ بازار تهران از سمنان تامین می‌شود.

صادقی ابراز کرد: تامین بخشی از ذخایر راهبردی کشور در استان سمنان در دست پیگیری است، اکنون ظرفیت سیلوی استان ۳۸۰ هزار تن است و پیش‌بینی می‌شود سیلوی ۱۲۰ هزار تنی گرمسار در سفر آتی با حضور آیت‌الله رئیسی رییس جمهور افتتاح شود.

پیگیری ایجاد پایانه صادراتی در استان سمنان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: انتقال سردخانه مرکزی افق کوروش در سرخه و ایجاد پایانه صادراتی در این استان در دست پیگیری است. تجاری‌سازی محصولات نقشی مهم در تامین بازار فروش دارد و باید به جایی برسیم که سفال و قالی استان سمنان به نام استان صادر شود.

وی با اشاره به ظرفیت استان سمنان در زمینه آبزی‌پروری گفت: ظرفیت استان در تولید شیلات یکهزار و ۶۰۰ تن و نیاز بازار استان ۲ هزار تن است که باید میزان تولید تقویت شود.

صادقی افزود: تکمیل زنجیره تولید شیلات به منظور افزایش ظرفیت تولید در استان سمنان مورد توجه است و اکنون فیلتراسیون، تامین خوراک و خرید تضمینی از تولیدکنندگان با همراهی سه شرکت دانش بنیان در داخل استان انجام می‌شود.

این مسوول بیان کرد: گردشگری از جمله ظرفیت‌های استان سمنان است که برای رونق این صنعت باید بخش‌های مختلف پای کار باشند و زیرساخت‌های گردشگری نیز تقویت شود.

وی ادامه داد: برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری طی ۲ سال گذشته توسعه اقامتگاه‌های بومگردی مدنظر است و اکنون شمار اقامتگاه‌ها از ۹۰ به ۱۲۰ مورد افزایش یافته است.

برنامه‌ریزی برای «همایش شهرداران شهرهای در مسیر جاده ابریشم» سمنان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: سال آینده بزرگترین رویداد «شهرداران شهرهای در مسیر جاده ابریشم» در سمنان برگزار می‌شود و اقدامی ارزشمند در معرفی سمنان است.

وی ادامه داد: ۱۸ هکتار زمین در شهرک صنعتی در اختیار صنایع‌دستی قرار می‌گیرد تا هنرمندان در شهرک تخصصی به فعالیت خود ادامه دهند.

وی یادآور شد: استان سمنان بیشترین همکاری در احیای واحدهای راکد را در کشور داشته است و با احیای ۱۶۴ واحد راکد، رتبه اول مشترک را با اصفهان در این زمینه دارد.

این مسوول بیان کرد: استان سمنان در زمینه اجرای طرح «بازار آب» بعد از قزوین پیشگام است که این بازار به کشاورزی و تقویت سفره‌آب‌های زیرزمینی، به درآمد کشاورز و صنعت کمک می‌کند.

اجرای بورسیه صنعت

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: اجرای «بورسیه صنعت» برای ۵۹ نفر از طریق آزمون کنکور سراسری امسال برای استان سمنان پذیرفته شد و دانشجویان بورسیه شده در مدت تحصیل حقوق دریافت می کنند و هفته‌ای یکیار در واحد تولیدی حضور می‌یابند و در تابستان‌ها نیز در واحد تولیدی فعالیت می‌کنند.

سمنان بر سکوی نخست خدمات کسب و کار دیجیتال در مسابقات الکامپ

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: استان رتبه نخست مسابقات الکامپ کشوری در حوزه خدمات کسب و کار مجازی را از آن خود کرد. بیست و ششمین نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک(الکامپ) تابستان امسال برگزار شد. حدود ۷۰ مهمان از کشورهای ازبکستان، فرانسه، پاکستان، بوسنی، سوریه، چین، روسیه، ترکیه، ارمنستان و عراق حضور پیدا کردند.

وی گفت: توجه به زنجیره تولید از تامین مواد اولیه تا بازار فروش نقشی مهم در پایداری فعالیت‌های تولیدی دارد و همواره این مهم باید مدنظر باشد.

سمنان در تکاپوی میزبانی مسابقات الکامپ

به گفته وی، سمنان تنها استان دارای کارگروه توسعه اقتصاد دیجیتال(تات) است و به واسطه همین تلاش‌ها حوزه اقتصاد دیجیتال در استان سمنان جهش زده است و تلاش می‌شود با پیگیری‌ها به زودی سمنان میزبانی مسابقات الکامپ را کسب کند.

این مسوول افزود: اشغالزایی باید متناسب با تحصیلات مردم جامعه باشد، یک‌سوم جمعیت استان سمنان دانش‌آموز، فرهنگی و از استادهای دانشگاه و نخبگان علمی هستند و پیگیری ایجاد شهر هوشمند در سمنان و شاهرود موجب اشتغالزایی و تحقق چشم‌انداز قطب گردشگری و بهشت فناوری می‌شود.

وی بیان کرد: جهاد تبیین، امیدآفرینی و عرصه محصولات مشاغل خانگی از اهداف برگزاری نمایشگاه «روایت پیشرفت» است.

وی ادامه داد: ۱۰۰ غرفه با همراهی ۴۴ دستگاه اجرایی، ۱۵ غرفه فعالان صنایع‌دستی و ۲ غرفه پوشاک ۹ غرفه در اختیار فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۱۰ غرفه در اختیار پارک علم و فناوری، غرفه برای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان سمنان قرار دارد.

صادقی تصریح کرد: زنجیره ارزش راهبردی خودروی سبک، سنگین و برقی و زنجیره ارزش راهبردی اقتصاد دیجیتال برای استان سمنان در دست پیگیری و اجرا است و در نمایشگاه کسب و کار نیز این ۲ خوشه زنجیره ارز مورد توجه است.

برگزاری ۱۲ رویداد در نمایشگاه روایت پیشرفت

وی ادامه داد: ۱۲ رویداد در نخستین نمایشگاه معرفی خدمات کسب و کار و نمایشگاه دستاوردهای دولت مردمی در استان سمنان «روایت پیشرفت» برگزار خواهد شد که رویدادها در موضوع‌های مختلف از جمله در حوزه استاندارد دانش‌بنیان، بوت‌کمپ بازی‌سازی(Boot Camp دوره آموزشی فشرده مهارت‌های اشتغال)، ارایه راهکار برای مشکلات بخش خصوصی با ظرفیت نخبگان علمی، مردمی‌سازی اقتصاد و ارتقای سواد ملی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با اینکه توسعه فیبر تا خانه‌ها و واحدهای کسب و کار به طول ۵۵۰ کیلومتر در دست پیگیری است، گفت: با تکمیل طرح توسعه فیبر نوری، سمنان دومین استان بعد از تهران در زمینه توسعه فیبر نوری خواهد بود.

به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی، ۷۶۹ طرح با اعتبار چهار هزار و ۱۷۴ میلیارد تومان با افزایش ۱۳ درصدی در هزینه‌کرد نسبت به طرح‌هایی سال گذشته، افتتاح می‌شود.

۹۰ طرح اقتصادی با اعتبار ۲ هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان و ۶۷۹ طرح عمرانی با اعتبار ۲ هزار و ۵۴ میلیارد تومان در دهه فجر ۱۴۰۲ بهره‌برداری می‌شود.

افتتاح ۷۶۹ طرح اقتصادی و عمرانی استان سمنان هم در دهه‌فجر ۱۴۰۲ اشتغالزایی برای یکهزار و ۷۰۲ نفر را به همراه دارد.

برچسب‌ها