به گزارش ایرنا ازپایگاه اطلاع رسانی حج، حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب در نشست مشورتی با چند تن از پیشکسوتان معینههای حج تمتع، اهمیت و تأثیر مشورت را یادآور شد و بر استفاده از تجربیات بانوان معینه و مبلغه تأکید کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به روایتی از امام حسن مجتبی (ع) تصریح کرد: نتیجه مشورت، موفقیت در انجام کار است و ما باید برای بهینه شدن برنامههای بعثه مقام معظم رهبری از اندوختههای علمی و تجربی افراد صاحب مشورت به ویژه کسانی که سالها در خدمت زائران بودند، بهره ببریم.
وی با بیان اینکه بانوان معینه و مبلغه، تأثیرگذار و اثربخش هستند و لازم است تجربیات این افراد ضبط و ثبت شود، پیشنهاد کرد: کتاب آزمودههای معینههای حج با هدف انتقال اندوختههای علمی و تجربی بانوان معینه و مبلغه به آیندگان تدوین شود.
نواب با اشاره به انتشار کتابچه «آزمودهها» در دهه های ۷۰ و ۸۰ گفت: این کتابچه که شامل آزمودهها و تجربیات پیشکسوتان حج است، مورد استفاده بسیاری از روحانیان کاروانها قرار گرفت و به شکل مطلوب از این تجربیات استفاده کردند.
وی درباره تدوین کتاب آزمودههای معینههای حج گفت: با هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری، جمعی از بانوان معینه حج جلساتی را تشکیل دهند و با همکاری و تشریک مساعی سر تجربیات و اندوختههای علمی خود را ثبت کنند.
در این نشست که حجج اسلام سیدحسین رکن الدینی معاون فرهنگی و محمدعلی اخویان مدیر امور آموزشی و فرهنگی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز حضور داشتند، دغدغهها و نکات مورد نیاز معینهها در ایام حج تمتع ارائه شد.
حفظ حریم و جایگاه روحانی و معینه، آموزش و ارتقای سطح علمی معینهها، عدم دخالت در امور مدیریت، ارتباط با زائران، هماهنگی با روحانیان، تهذیب اخلاقی، مسئولیتپذیری، وظیفهشناسی و انضباط فردی از مواردی بود که مورد تأکید معینههای حاضر در این نشست قرار گرفت.
از دیگر موارد مطرح شده در این نشست میتوان به فراگیری آداب حج، روزآمدی و اطلاعرسانی مناسب برنامهها، استفاده از معینههای با تجربه، حفظ اسرار زائر، سرکشی به چادرهای منا برای پاسخگویی به سئوالات بانوان، ثبت و ضبط خاطرات و تجربیات معینهها اشاره کرد.