تهران- ایرنا- مجموعه آثار قرآنی «مشق مهر» که تجلی سِحر شب‌های همدمی با قلم و صفحه مشق «حسین قربانی» است با نمایش حدود ۳۰ اثر خط نستعلیق به نمایش درآمد.

به گزارش ایرنا از نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی-اسلامی ترانه باران، حسین قربانی (خطاط و خوشنویس) در خصوص مجموعه آثار قرآنی «مشق مهر» و چرایی انتخاب این نام برای نمایشگاه خود گفت: قرآن سراسر مهر و محبت است و مشق نیز همان خوشنویسی و نوشتن است. به نوعی می‌توان گفت نام این نمایشگاه استعاره‌ای از رسالت قرآن به پرودگار است. در این نمایشگاه نیز ۳۰ اثر را به نیت سی جزء قرآن کریم به نمایش گذاشتم.

وی افزود: قصد برآن است که رسالت قرآن و زیبایی کلام خدا که در قرآن آمده با هنر ایرانی- اسلامی به نمایش گذاشته شود و مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند. قرآن به اندازه‌ای زیباست که هنوز نتوانسته‌ایم بسیاری از مفاهیم آنرا درک کنیم. قصد دارم با استفاده از هنر بخشی از این زیبایی‌ها را به مخاطب منتقل کنم. هرچند کتاب و خوشنویسی از قرآن بارها و بارها توسط هنرمندان مختلف انجام شده اما سعی کردم آیاتی را انتخاب کنم که گویای درس ومهارت‌های زندگی باشد.

معلمان دانش آموزان را به سمت تاریخ و تمدن کشور سوق دهند

این خوشنویس که خود معلم آموزش و پرورش است با اشاره به اینکه نخستین جرقه ذوق خوشنویسی را مرحوم پرویز خاوری معلم دوران ابتدایی در وی رقم زده درخصوص نقش تعلیم و تربیت و نقش معلمان در تریقیب دانش آموزان به هنر ایرانی و اسلامی و هویت ملی گفت: استاد می تواند با اخلاق، منش و ایثار خود دانش آموزان را تشویق کند. عموما دانش آموزان با دیدن این ویژگی ها در استاد خود، شوق و ذوق پیدا می کنند تا مسیر پیشرفت را طی کنند. تلاش من نیز بر آن است تا با رفتار و منش خود در عمل الگویی برای دانش آموزان باشم. معلمان باید با رفتار ایثارگرایانه خود، اخلاق و منش خود دانش آموزان را به سمت تاریخ و تمدن کشور سوق دهند.

قربانی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه «مشق مهر»، گزیده‌ای از سوره‌ها و آیات قرآن پیش روی مخاطب قرار می‌گیرد که با تذهیب و هنر اسلامی در هم تنیده و اثری خاص را بوجود آورده است؛

حسین قربانی خوشنویس اهل دل

یادگار خیام (خوشنویس) با اشاره به آنکه حسین قربانی از خوشنویسان اهل دل است که سودای قلمش آینه‌ احوال اوست، گفت: چندی است که شاهد شور و شوق ایشان در طلب زلف خط بوده‌ام و آنچه را که در این نمایشگاه شاهدیم گوشه‌ای از نتایج سِحر شب‌های همدمی با قلم و صفحه مشق است. خوشنویسی که قابلیت و توانمندی داشته باشد و در کنار آن همت و طاقت محنت را داشته باشد حتما به نتیجه مطلوب می رسد.

وی ادامه داد:خوشنویسی همچون سایر هنرهای سنتی از ظرافت هایی برخوردار است که حتی خطای کوچک در اجرای آن ظرافت‌ها، اثر را تحت الشعاع قرار می دهد. این درحالی است که قربانی توانسته با همت و اشتیاقی که داشت طی دو سال به این درجه برسد و آثاری خلق کند که به لحاظ هنری قابل تامل است.

خیام درخصوص برگزاری نمایشگاه «مشق مهر» در گالری ترانه باران گفت: یکی از گزینه های خیلی خوب برای برگزاری چنین نمایشگاه هایی نه تنها در تهران بلکه در کل ایران، نگارخانه ترانه باران است زیرا یکی از بهترین گالری‌هاست و در برگزاری چنین نمایشگاه هایی موفق بوده است، نگاه مدیریت این نگارخانه به حوزه هنر، نگاه فرهنگی است و این مهم شایسته قدردانی است. انتخاب گالری برای برگزاری نمایشگاه اهمیت دارد. گاهی اوقات هنرمند به اندازه ای تراز بالاست که به گالری اعتبار می بخشد و گاه هنرمند خوب است و اینکه در چه گالری نمایشگاه برگزار کند، تبدیل به رزومه او می شود. گالری ترانه باران نخستین گزینه برای برگزاری نمایشگاه های هنرهای ایرانی و اسلامی و سنتی خواهد بود.

جمع کردن اثر خوشنویسی کار ساده‌ای نیست

رسول مرادی (استاد خوشنویسی) نیز با تاکید براینکه با ورود به نمایشگاه «مشق مهر» حسی بهتر از آنچه تصور می‌کرد بدست آورده است، گفت: با آثاری بسیار خوب از نظر ترکیب، فضاسازی، کلمات و مفردات روبه رو هستیم و در مجموع نمایشگاه موفقی است و هر مخاطب می تواند چیزی از آن بیاموزد. نباید فراموش کرد که جمع کردن یک اثر خوشنویسی کار ساده ای نیست چراکه قاب بندی و ترکیب بندی خط کار دشواری است.

نمایشگاه «مشق مهر» تا ۲۷ بهمن ماه ادامه دارد، علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی - اسلامی ترانه باران واقع خیابان اقدسیه تهران مراجعه کنند.